schab w sosie - 2316 przepisów (strona:43/155)

Pieczone roladki schabowe 170

lowicz Składniki: 10 plastrów schabu 100 g boczku wędzonego w plastrach 5 małych kiszonych ogórków 1 czerwona papryka musztarda sól ,pieprz 1 łyżka oleju 1 słoik sosu uniwersalnego ciemnego Łowicz wykałaczki Przygotowanie: Schab myjemy i osuszamy a następnie rozbijamy każdy kotlet tłuczkiem oraz oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Ogórki kiszone przekrajamy na pół. Paprykę myjemy i wyjmujemy(...)pół ogórka kiszonego i plasterek boczku. Ściśle zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką, Robimy tak z każdym plastrem schabu. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorącym przesmażamy roladki aż mięso zrobi się białe. Przekładamy roladki do brytfanny i polewamy je sosem uniwersalnym. Przykrywamy przykrywką i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Jesienny schab w warzywach z chrustem z wędzonego boczku 180

jesienią – dyni, papryki i jarmużu. Dla uzyskania ciekawszego efektu warzywa zostały przygotowane różnymi technikami, dając zróżnicowaną fakturę składników i dużą przyjemność jedzenia.  Soczysty schab aromatyzowany przyprawami korzennymi i rozmarynem opływa w pikantnym, kremowym sosie z pieczonej dyni Hokkaido, z dodatkiem chrupiących warzyw, dyni i papryki, pociętych w kostkę i podsmażonych z dodatkiem wina. Soczyście pomarańczowy sos ożywiają kawałki zielonego(...)jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Całość zalać bulionem, dodać puree z pieczonej dyni, doprawić solą, pieprzem Cayenne i gałką muszkatołową. Dusić na wolnym ogniu do miękkości schabu (ok. 5 minut). Jeśli sos dyniowy będzie zbyt gęsty można dodać więcej bulionu, jeśli zbyt rzadki można odparować nadmiar wody dusząc chwilę bez przykrycia. Rozgrzać patelnię z tłuszczem wytopionym z boczku, dodać

SzczyptaSmaQ
Schab pieczony w rękawie z czosnkiem i majerankiem – na obiad lub kanapki 61

Schab pieczony w rękawie z czosnkiem i majerankiem wychodzi bardzo aromatyczny i delikatny. Świetnie sprawdzi się jako wędlina na kanapki, która jest w wiele smaczniejsza i tańsza od tych sklepowych. Nie ma też w nim żadnej chemii, tylko same naturalne składniki. Ponadto taki schab można również podać na ciepło, pokrojony w grubsze plastry, w towarzystwie jakiegoś sosu, ziemniaków i surówki(...)Mamy wtedy pyszny obiad. Jak przygotować schab pieczony w rękawie? Przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy w mięso powkładać czosnek, natrzeć je przyprawami, włożyć do rękawa do pieczenia i odstawić na jakiś czas. Następnie mięso wkładamy do piekarnika, pieczemy przez ponad godzinę i gotowe.   Składniki na schab pieczony w rękawie: 1,4 kg schabu 5 ząbków czosnku łyżeczka soli łyżeczka

e-PrzepisyKulinarne
ROLADKI ZE SCHABU Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ 178

najbardziej wybrednych.  Mięciutkie mięsko, a w środku ogórek,cebulka,  biała kiełbasa, i cieniutkie plasterki boczku.  Wszystko w dość gęstym śmietanowym sosie.  Do tego tylko kasza lub ziemniaczki i pyszny obiad gotowy! Składniki: schab(...)kości, cebula cienkie plastry boczku (kupiłam cieniutki boczek plasterkowany), ogórek kiszony biała kiełbaska, łyżeczka musztardy sól, pieprz (ew.vegeta) liść laurowy ziele angielskie odrobina mąki do zagęszczenia sosu łyżka śmietany 18% koperek Wykonanie: Schab kroimy na 1cm plastry i rozbijamy dosyć cienko. Każdy plaster smarujemy musztardą, solimy, pieprzymy i nakładamy na niego: plasterek boczku, paseczek ogórka kiszonego, pasek białej kiełbaski

Walijskie Pichcenie
Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym 162

winem i zagotować. Odlać płyn, kapary przestudzić, dodać tuńczyka i zmiksować blenderem na gładką pastę. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Ten sos pasuje także do schabu i cielęciny. Ostudzone polędwiczki kroimy na cienkie plasterki, układamy na talerzu i polewamy sosem. Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym na obiad Jeśli polędwiczki wieprzowe w sosie z kaparami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Schab ze śliwką w galarecie 208

wkładamy do rękawa do pieczenia i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i pieczemy ok.1,5 godziny, co jakiś czas obracając schab w naczyniu. Pozostały sos z pieczenia przelać do garnka, dolać wody do 1 litra. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Schab pociąć na grube plastry. Zalać galaretą. Zostawić do stężenia. Bardzo mi będzie miło jeżeli

Cukiernia Pychotki
Roladki schabowe 206

sosie Przełóż roladki na chwilę do osobnego garnka.W garnku z samym sosem (bez mięsa) partiami dodawaj zasmażkę, ciągle mieszając. Gotuj na małym ogniu, mieszając, aż zasmażka połączy się z sosem. Kiedy zasmażka się rozpuści przełóż z powrotem roladki i gotuj przez 8 – 10 minut. Pamiętaj, aby zasmażkę, którą dodasz do sosu była ostudzona. Twoje roladki schabowe w ciemnym sosie(...)część II Po 1 godz. 30 min roladki przełóż do osobnego garnka. Ostudzoną zasmażkę partiami dodawaj do sosu, mieszając i zagęszczając sos. Kiedy dodasz całą zasmażkę, przełóż z powrotem roladki schabowe i gotuj przez około 8-10 minut . Gotowe! Wskazówki Rozbijając schab przełóż go folią spożywczą. Dzięki temu nie przebijesz mięsa na wylot. Dodając zasmażkę do sosu, pamiętaj aby była

ugotuj-przepis.pl
Roladki ze schabu z czosnkiem niedźwiedzim w pikantnym sosie warzywno grzybowym 153

moje dziergotki i inne violetkowe bałagany, bo przecież nie tylko w kuchni miało być.  A teraz czas na roladki w pysznym sosie, które przygotowałam na niedzielny obiad. Zapraszam! Składniki: Na roladki: 600 g schabu bez kości, 6 plasterków żółtego sera, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, 2 - 3 jajka, bułka tarta, olej do smażenia Na sos: czerwona słodka papryka, żółta słodka(...)koniec gotowania do sosu dodać korniszony, marynowaną cebulkę i czosnek.  Chwilę pogotować, w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku przyprawą do zup i sosów w płynie. Zdjąć z ognia. Schab pokroić w plastry i cienko roztłuc, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na kotletach ułożyć po plasterku sera i posypać czosnkiem niedźwiedzim.  Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami

Nie tylko w kuchni
Schabowe roladki ze szpinakiem 152

pieprz  2 garście szpinaku  5 łyżek sosu teriyaki  bułka tarta  ( do panierowania ) 2 jajka  5 łyżek mleka  Wykonanie  Plastry schabu rozbijam tłuczkiem , każdy kotlet  smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie nasze kotlety przyprawione to odstawiamy na całą noc do lodówki . Na następny dzień , wyjmuję mięso

Mój Smak
Orientalna sałatka z makaronem ryżowym i wieprzowiną teriyaki 278

tego stopnia, że jutro robię ją znów. Zapraszam!  Składniki: - 200 g makaronu ryżowego (u mnie grubsze wstęgi) - 150 g schabu wieprzowego - mała puszka kukurydzy - garść szpinaku baby - 1/2 awokado - ogórek szklarniowy - garść pestek słonecznika i sezamu - 2 łyżki sosu rybnego - 3 łyżki sosu sojowego ciemnego - 2 łyżki sosu teriyaki(...)cytryny - łyżka octu ryżowego - 1/2 łyżeczki imbiru - 2 łyżeczki czosnku granulowanego - olej kokosowy do smażenia Przygotowania zaczynam dzień wcześniej, od zamarynowania mięsa. Pokrojony w paseczki schab przekładam do miski, dodaję łyżkę sosu rybnego, łyżkę sojowego, łyżke teriyaki i łyżeczkę czosnku. Odstawiam do lodówki na kilka godzin (optymalnie na całą noc) Makaron ryżowy przygotowuję wg przepisu na opakowaniu, hartuję zimną wodą

Cook&Love
SCHAB -DOMOWA WĘDLINA 388

Domowe wędliny, pyszne , zdrowe i delikatne. Idealne dla małego i dużego. Dziś proponuję pieczony schab.Polecam i smacznego.   SKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki wegety 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka majeranku Folia aluminiowa Dodatkowo np. chrzan czy żurawina PRZYGOTOWANIE: Schab myję. Za pomocą papierowego ręcznika suszę mięso. Następnie

Gotowanie Patki
Schabowe koperty z grzybami 319

sosie grzybowym :)   Składniki 2 plastry schabu 20 dkg odgotowanych, drobno pokrojonych podgrzybków 1 cebula 5 dkg masła 2-3 łyżki śmietany sól, pieprz mieszanka ostrych przypraw (młynek) jajko … Czytaj dalej Schabowe koperty z grzybami

czarrna od kuchni
SCHAB W GLAZURZE Z POWIDEŁ ŚLIWKOWYCH I MIODU 134

ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA:  110 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY:  23 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI:  5-8 Składniki: 1- 1,2 kg schabu, 2 łyżki powideł śliwkowych, 2 łyżki sosu sojowego, łyżka octu winnego, 3 łyżki miodu, 2 łyżeczki soli, 5 listków bazylii (opcjonalnie), 3 ząbki czosnku. Przygotowanie: Umyty schab wkładam do naczynia, dodaję 2 łyżeczki(...)liście bazylii i czosnek. Odstawiam do lodówki na minimum 12 h. Nadmiar marynaty odlewam do miseczki, schab zawijam w folię aluminiową (wraz z czosnkiem i bazylią). Piekę około 70 minut w temperaturze 190 stopni (w czasie pieczenia podlewam pozostałym sosem). Odkrywam mięso, zmniejszam temperaturę do 160 stopni i piekę kolejne 20 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik, zostawiam

JejKuchnia
SOS BARBECUE 137

Dzisiaj przepis na SOS BARBECUE, idealny do mięs przeznaczonych do upieczenia lub grillowania np.: żeberek, udek, skrzydełek, filetów drobiowych, czy schabu.  Polecam przepis na sos barbecue i mam nadzieję, że Wam się spodoba :) -------------------------------------- Liczba porcji :  ok. 350ml Czas przygotowania : 25 minut -------------------------------------- SKŁADNIKI: 1 duża cebula 2 łyżki masła 3/4 szklanki keczupu 2 ząbki czosnku 3 łyżki sosu worcester

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania