idealnie w kazdym przepisie.I tu efekt koncowy eksperymentu jest rewelacyjny,a schab przyrzadzony z udzialem tlustego,pysznego mleka kokosowego jest absolutnie genialny. Moze polaczenie mleka kokoswego i schabu Was zaskoczy,ale namawiam- odwazcie sie i przygotujcie go.Bedziecie zychwyceni!To najdelikatniejszy i najsmaczniejszy,aksamitny i rozplywajacy sie w ustach schab jaki jadlam w zyciu,a przygotowanie jest naprawde proste.Przepis idealny(...)curry.Naczynie z tak przygotowanym schabem przykryc folia spozywcza i odstawic do lodowki na cala noc,lub przynajmniej na kilka godzinnastepnego dnia schab obsmazyc na silnie rozgrzanym tluszczu ze wszystkich stron.Przelozyc do garnka z goracym mlekiem kokosowym rozcienczonym pol na pol z woda lub bulionem.Przykryc i gotowac na wolym ogniu 50-60 minut.W miedzyczasie mieso obrocic.miekki schab pokroic w ukosne plastry
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przepisu na pyszne, pieczone pączki mówiłam Wam o swoim nowym piekarniku parowym i dzisiejszy obiad oczywiście przygotowałam również w nim. Ma większe wnętrze niż mój stary piekarnik, więc duży kurczak i blacha z warzywami bez problemu w nim się mieści, a ja nie muszę piec ich osobno, a potem odgrzewać. Świetnie zamarynowane mięso dzięki pieczeniu z funkcją pary pozostaje(...)dać również do niego ), wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika z funkcja parowania. Kurczaka dajemy wyżej, warzywa niżej. Czas pieczenia zależny jest od wagi mięsa – wynosi średnio 1 godzinę na 1 kg mięsa. Mięso co jakiś czas podlewamy sosem tworzącym się podczas pieczenia. Warzywa w połowie pieczenia obracamy. Podajemy gorące! Smacznego! Mięso oraz warzywa przygotowane z dodatkową funkcją pary
Ostra na SłodkoSchab to nie jest nudne mięso, zaręczam. Chociaż niektórym kojarzy się wyłącznie z tradycyjnym kotletem schabowym, przesuszoną pieczenią, czy sosem bez smaku. Uwierzcie, że nie potrzeba wiele, by odczarować ten rodzaj mięsa. Jeśli nie macie pomysłu na schabowy obiad- zapraszam do lektury. Roladki, o których będzie dzisiaj mowa, mogą być główną częścią pysznego, ciepłego posiłku lub zimną przekąską na przyjęciu(...)warto wypróbować ten przepis. Potrzebujecie: 450 g ciasta francuskiego, najlepiej mrożonego, jest ono zwykle grubsze, łatwiej będzie nam zwinąć roladki, a dodatkowo powinno zawierać mniej "chemii" ok. 500 g schabu bez kości dużą cebulę 500 g pieczarek jedno całe jajko jedno żółtko ulubione przyprawy do marynaty ja użyłam: 2 łyżeczek soli, dwóch łyżeczek majeranku, łyżeczkę papryki słodkiej i łyżeczkę ostrej
Pichceniomaniamoździerzu rozgniatamy orzechy na mniejsze kawałki, nie na pył! Na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy ziarna słonecznika i prażymy ciągle mieszając, żeby ich nie spalić. W słoiku łączymy wszystkie składniki sosu (woda jest opcjonalna – ja po prostu lubię „lżejsze” dressingi). Włóż wszystkie składniki do dużej miski – tak dużej, żeby wygodnie było w niej wymieszać wszystko razem. Wash(...)MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE 0 Comments / 05/09/2016 MOUSSAKA 0 Comments / 31/08/2016 OMLET Z KURKAMI / CHANTERELLE OMELET 0 Comments / 25/08/2016 GNOCCHI W KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES 4 Comments / 03/08/2016 SCHAB PIECZONY Z OWOCAMI I WARZYWAMI / PORK BAKED WITH FRUITS AND VEGETABLES 0 Comments / 25/07/2016 BURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS 2 Comments / 18/07/2016 BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 0 Comments / 15/07/2016
Martyna CooksKurczak w pomarańczach to prosta i bardzo dobra potrawa. Nie wymaga od nas jakiegoś większego zaangażowania. Nawet osoba, która nie specjalnie garnie się do kuchni może
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon grillowy w sumie już niedługo...ale mi zachciało się już mięska takiego z grilla..tak więc przyszykowałam mięsko [ mięso wedle własnego gustu]..tzn,namacerowałam przy
Moje domowe kucharzenieMuszę powiedzieć, że danie to robiłam z duszą na ramieniu… było w trakcie jego przygotowania kilka komplikacji. Jak to jednak mówią, nie ma tego złego
Smaki Na Talerzutytuł absolutnie nie jest żartem!Dziś mam dla Was fantastyczny przepis na niesamowicie smaczną karkówkę ( karczek / schab karkowy ).Mięso jest niezwykle kruche i niesamowicie soczyste.Wprost rozpływa się w ustach!Aromatyczne przyprawy … jabłko i dodatek wina sprawiają , że nie tylko smakuje obłędnie , ale i tak samo pachnie!Obsmażany na smalczyku Smakowita Pajda z cebulką i jabłkiem , który to sprawia(...)mieszamy , dolewamy śmietankę słodką i na wolnym ogniu dusimy jeszcze ok. 20 minut.Podajemy gorące pokrojone w plastry i polane sosem z przysmażonymi ziemniakami i buraczkami na ciepło.Smacznego!Smakowita pajda zaskoczyła mnie swoją „uniwersalnością” – nadaje się zarówno do smażenia pieczenia , ale też jest wspaniałym dodatkiem do świeżego pieczywa!Przepis bierze udział biorą udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna
Ostra na Słodkomieć trochę tłuszczu. Świetnie nadają się: łopatka, karkówka, szynka, biodrówka, udziec z drobiu. Schab lub pierś może sprawić, że pasztet będzie suchy. Żeby tego uniknąć, zawsze dodaję trochę wywaru z gotowania (nigdy nie odmierzałam, ale czasami chyba nawet ¾ szklanki). Resztę wywaru można wykorzystać do zupy lub sosu. Smak pasztetu dopełniają także grzyby suszone lub świeże. Ja z nich rezygnuję(...)Białka ubić na sztywną pianę. Masę mięsną dokładnie wyrobić z żółtkami. Dodać białka, wymieszać. Formy na pasztet posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Masę przełożyć do formy do ⅔ wysokości. Piec w 170°C przez ok. 90 minut. Smacznego! * Żeby sprawdzić,czy mięso jest dobrze doprawione,można uformować małą kulkę i usmażyć na patelni. Powinna mieć wyraźny aromatyczny smak
Pełny talerzCoś na typowy domowy posiłek. Postanowiłam tym razem zrobić roladki schabowe, dawno ich nie robiłam i naszła mnie ochota. Najtrudniejsze było to że zawsze jadłam je
Kuchnia Pełna Pasjiznalazł się schab ze śliwką . Ale nie był to tradycyjny, klasyczny schab pieczony nadziewany śliwką lecz schab peklowany parzony ze śliwkami. Schab przygotowany według naszego przepisu jest bardzo soczysty i kruchy. Schab ze śliwką świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno podobnie jak schab peklowany parzony bez dodatków. Pięknie prezentuje się na półmisku wędlin i jeśli(...)kawałki schabu mieszanką przypraw, wkładamy do kwadratowego szklanego naczynia z pokrywką i wstawiamy do lodówki na 3-5 dni. Każdego dnia obracamy schaby, podczas trzech dni wydzieli się spora ilość płynu, a schaby się lekko skurczą. (Płynu nie odlewamy!) Ostatniego dnia schaby wyciągamy, układamy na desce i za pomocą długiego, cienkiego noża robimy w środku w schabie nacięcie przez całą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięznalazł się schab ze śliwką . Ale nie był to tradycyjny, klasyczny schab pieczony nadziewany śliwką lecz schab peklowany parzony ze śliwkami. Schab przygotowany według naszego przepisu jest bardzo soczysty i kruchy. Schab ze śliwką świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno podobnie jak schab peklowany parzony bez dodatków. Pięknie prezentuje się na półmisku wędlin i jeśli(...)kawałki schabu mieszanką przypraw, wkładamy do kwadratowego szklanego naczynia z pokrywką i wstawiamy do lodówki na 3-5 dni. Każdego dnia obracamy schaby, podczas trzech dni wydzieli się spora ilość płynu, a schaby się lekko skurczą. (Płynu nie odlewamy!) Ostatniego dnia schaby wyciągamy, układamy na desce i za pomocą długiego, cienkiego noża robimy w środku w schabie nacięcie przez całą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjuż piec mięso. Jeśli siódma doba wypada wieczorem, zostawiamy mięso na talerzu na noc, a rano możemy już piec. 5. Piekarnik nastawiamy na 190 stop. Przed pieczeniem, znów gęsto nakłuwamy mięso i smarujemy je papryką wędzoną, dodajemy czosnek ( ja zazwyczaj wciskam jego kawałki w mięso ) obkładamy piórkami cebuli o obkładamy liśćmi laurowymi. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy najpierw(...)stop i pieczemy jeszcze jedną godzinę do półtorej. W trakcie pieczenia sprawdzamy widelcem miękkość mięsa i dostosowujemy czas pieczenia ( u mnie nigdy nie był on krótszy niż te 2 godziny ). Pod koniec pieczenia ( tak z ostatnie 20 minut )możemy odkryć mięso i odparować namiar soków oraz przyrumienić je. 6. Upieczone mięso zostawiamy pod przykryciem, w sosie który się wytopił
Gotowanie...to proste !Przychodzi taki czas, kiedy człowiekowi po prostu się nie chce. Nie chce mu się sprzątać, gotować czy piec. Lub szykować inne duperele na święta. Mam ostatnimi czasy takie wrażenie, że jest tego po prostu za dużo... Za dużo przepisów pt. "musisz to upiec, bo bez tego nie będzie prawdziwych świąt!" (nota bene popełniłam ostatnio jeden z tych wypieków i okazał(...)tyle wystarczy :) Oczywiście proporcje można łatwo dostosować do własnych potrzeb :) Składniki na 2 porcje: 3 plastry schabu 6 plastrów boczku 9 śliwek suszonych 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1-2 łyżeczki konfitury żurawinowej (lub z czarnej porzeczki) sól, pieprz, słodka papryka mąka Schab rozklepać na cienkie plastry. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Na kawałek mięsa położyć
My simple kitchenSpaghetti po polsku z mięsem mielonym to przepis wywodzący się z klasycznego spaghetti Bolognese. Polska wersja tego przepisu zawiera znacznie więcej mięsa niż ta tradycyjna. Jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!