sałaty - 3500 przepisów (strona:128/234)

Skomponuj swój idealny lunch! 177

zawierają cukier - fruktozę. A jak wiadomo, żaden cukier w zbyt dużych ilościach nie wpływa korzystnie na zdrowie i sylwetkę. Moje ulubione, które najchętniej dodaję do wszystkiego to : Z warzyw : sałata szpinak brokuły  cukinia papryka pomidory ogórki Z owoców :  banany jabłka śliwki winogrona 4. Po czwarte - tłuszcze Najbardziej kaloryczny, ale wciąż niezbędny składnik naszej diety.  Pomaga dostarczyć cenne

Kuchnia Ellie
Dogonić smak KFC 263

łyżeczki ostrej papryki, jajku i znów w mące i smażymy do zarumienienia w głębokim oleju. Aby troszeczkę dodać tej potrawie zdrowego wyglądu i smaku podałam ją z sałatka z sałaty lodowej, pomidora i ogórka. Panierka jest naprawdę świetna - chrupiąca i lekko pikantna. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Samosy z kurczakiem 175

mieszamy lub wrzucamy do malaksera i mielimy na gładki sos - osobiście wolę drobno pokrojone zioła i czosnek i po prostu wymieszane. Samosy podajemy z dowolną sałatką (u mnie pomidor, sałata lodowa i ogórek z sosem koperkowo - ziołowym) i sosem.  Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
O Pasta Mia!!! 188

delikatnie dosłodziła ale to kwestia gustu. Rysiek wybrał tradycyjny bolognese. Makarony podawane są w bardzo wygodnych styropianowych kubkach które świetnie trzymają ciepło. Każda porcja została suto pokryta parmezanem i sałatą ravioli która wspaniale podkreśliła smak wybranych przez nas sosów. Dodatkową atrakcją lokalu jest możliwość zakupu świeżych makaronów - zapakowane są próżniowo przez co nawet przez 2 tygodnie utrzymują świeżość. Skusiliśmy się

sierotka maRysia w kuchni
Zazie Bistro - Chapeau bas 150

się  gdzie pracują, które dobrze zdały egzamin pierwszego wrażenia). Ślimaki w muszlach na masełku i winie z czosnkiem - delikatne mięso ślimaków, masło i wino... znakomite połączenie, no i sałata oblana świetnym vinegretem Klasyka - francuska zupa cebulowa, niezwykle esencjonalna Mój faworyt - przegrzebki w maśle na cieście francuskim z kaszanką i musem jabłkowym. Przyznaję, że cholernie trudno spotkać restaurację serwującą przegrzebki

Right Behind The Kitchen
7 grzechów kelnera 195

dający nadzieję… Zatem z jakimi zachowaniami możemy spotkać się będąc obsługiwanym przez kelnerów? 7 grzechów kelnerów Nieznajomość karty Kiedyś na moje pytanie „czy w tym risotto to składnikiem jest sałata lodowa czy jakaś inna?”, kelnerka odpowiedziała „tak”… Innym razem - moje ulubione pytanie: z jakiej części wołowiny robicie hamburgery? Zazwyczaj pada odpowiedź „z wołowiny”. To jest coś takiego jak w szkole

Right Behind The Kitchen
Falafel – kotlety z ciecierzycy 188

minut, do mocnego zrumienienia. Gotowe falafele można zjeść z dodatkiem gęstego kwaśnego jogurtu, z rzadkim humusem , z sosem na bazie jogurtu i pasty sezamowej, z dodatkiem warzyw – pomidor, ogórek, sałata – w chlebku pita.   Soda przyspiesza gotowanie/smażenie roślin strączkowych i – podobnie jak użyte do nich zioła, np. cząber– zmniejsza lub całkowicie ogranicza sensacje żołądkowo-jelitowe towarzyszące najczęściej jedzeniu tych

Karo in the Kitchen
sos wiengert z syropem klonowym z sałatą 115

Polecam sałatę z trochę inna wersją sosu winegret Produkty

Ugotujmy Coś
MAKARON Z JARMUŻEM W SOSIE ŚMIETANOWO SEROWYM 233

uznawany za roślinę ozdobną,dziś odkryto bogactwo cennych witamin i składników mineralnych. Nadaje się do zup, przystawek, jako jarzynka do ziemniaków,  jak również pełni funkcję dekoracyjną potraw zamiast sałaty. W Polsce nie jest tak znany, natomiast w  Niemczech zajadają się tym cennym warzywkiem. Jest nieodzownym składnikiem kuchni portugalskiej i holenderskiej. Makaron papparedelle z jarmużem,   suszonymi pomidorami

potrawyregionalne
JESIENNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM 159

Kiedy nadeszły już te chłodniejsze, deszczowe dni , wtedy zamiast lekkich sałat częściej przygotowujemy najróżniejsze sałatki. Z treściwym dodatkiem majonezu czy śmietany zamiast lekkich dressingów. Ta akurat powstała z tego co było pod ręką ( czytaj w lodówce )   Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 6 jajek ugotowanych na twardo pół pęczka natki pietruszki puszka tuńczyka w sosie własnym

Z Majeczką w kuchni
Wegańskie burgery z batatów 184

odwracać. Po wyjęciu z piekarnika odczekać z 5 minut i wtedy przez problemu da się je przenieść. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Do swoich buł dodałam sałatę cykoriową, pomidory (z własnego ogródka) i wegański ser typu mozarella

greenscarf
Tarta z boczniakiem na grzybowym spodzie 162

spód do podpieczenia na ok 15 min , wyjąć wyłożyć przysmażone grzyby i oblać rozrobioną jajkami śmietaną. Posypać żółtym serem i szczyptą oregano. Zapiec przez ok 20 min. Podawać z sałatą. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Pomidorki z pastą łososiową z kuskusem 149

drobno posiekane jajko, przyprawić do smaku i wymieszać pastę . Nadziać pomidorki, z jajek wykroić plasterki, wetknąć oczka i ułożyć na pomidorku, przykryć kapelusikiem i spiąć całość wykałaczką. Ustawić na sałacie

Gotowanie jest łatwe
Kotlet z siekanej piersi kurczaka i biała rzodkiew z bułką tartą 214

tartej. Białą rzodkiew umyć, przekroić wzdłuż na 4 każdą sztukę, zalać wodą i ugotować do miękkości , ok 15 min. Polać przyrumienioną na tłuszczu bułką tartą. Kotlety usmażyć , podawać z sałatą

Gotowanie jest łatwe
Szarpana wołowina 242

przemieszałam mięso i sos na patelni. Odstawiłam do wystudzenia. Gdy mięso ostygło dzieliłam każdy kawałek na włókna. Wołowinę podałam w kanapce (wraz z żółtym serem, kiełkami brokuła i sałatą), polewając je delikatnie sosem z patelni

Kulinarny Pamiętnik

Proponowane wyszukiwania