jajkach się ścięło. Wyciągnęłam patelnię z piekarnika, postawiłam na blacie, posypałam szczypiorkiem i pomidorami. Teraz tylko zostało rozłożyć jedzonko na talerze. Cały ten bałagan jedliśmy z sałatą z rzodkiewką i ogórkiem w sosie w stylu tza tzyki. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujerobimy wrzątkiem. W garnku zagotowujemy niecałe 2,5 szklanki wody z łyżeczką soli i łyżką oliwy, wsypujemy kaszę i gotujemy pod przykryciem 15 minut. Nie mieszamy w trakcie gotowania! Sałatę przekładamy do miski, rzodkiewki kroimy w półplasterki, pomidorki przekrawamy na połówki, cebulę siekamy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy z ugotowaną wcześniej kaszą, mieszamy dokładnie, by całość się połączyła
NiePieprz.plkiełbaskę owijamy cukinią. W innej wersji cukinie możemy zastąpić cienkimi plasterkami boczku. Kiełbaski grillujemy obracając ostrożnie na boki, tak aby farsz nie wypadł z kiełbasek. Serwujemy z pieczywem i sałata z świeżych warzyw
Pyry na Gazgłodni. Ta sałatka jest lekka, ale też jednocześnie nasyci Cię na dłużej, a to dzięki ciepłej ciecierzycy, smakowicie podpieczonej w przyprawie curry. Ostatnio uwielbiam wcielać natkę pietruszki w rolę sałaty, ale równie dobrze możesz wykorzystać tutaj na przykład rukolę, szpinak lub inne zielone liście. Składniki: 1 mała czerwona cebula 250g pomidorków koktajlowych 1 pęczek natki pietruszki 4 łyżki
Roślinna - blog wegańskialbo to co się ma :) Składniki: 1 opakowanie papieru ryżowego paluszki krabowe warzywa pocięte w słupki (mogą być też poszatkowane) marchewka papryka seler naciowy ogórek zielony kalarepa ew. sałata kolendra, szczypiorek, melisa (do zawiązania) sos sweet chilli lub np. dip jogurtowo-miętowy Przygotowanie: Przygotowujemy miskę z ciepłą wodą oraz deskę do krojenia, na której będziemy zwijać spring rollsy
bistro mamatego ser feta. Już wiem, że będzie to jedna z moich ulubionych. składniki: 100 g kaszy pęczak 150 g suszonych pomidorów nadziewanych serem w oliwie 1/2 opakowania mixu sałat garść czarnych oliwek 2-3 ogórki gruntowe ząbek czosnku garść listków świeżej bazylii łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki miodu sól, pieprz do smaku Pęczak ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pomidory
6niebowbijamy jajka, wsypujemy sól i pieprz, dodajemy bułkę tartą, masę dokładnie wyrabiamy. Formujemy w dłoniach niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na czubatej łyżce oleju kokosowego. Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami. Smacznego
Wanilia i Kardamonpszennej razowej mąki z domieszką spiruliny, czyli słodkowodnej algi, której zawdzięcza swój zielony kolor. Jest makaronem bezjajecznym. Estetyczny kształt spirali sprawia, że makaron świetnie wygląda na talerzu, wśród sałat, z sosem i warzywami. Należy gotować go w lekko osolonej wodzie, 15-17 minut od czasu do czasu mieszając. ORZECHY NERKOWCA OLIWA Z OLIWEK NAPÓJ JAGLANY Napój z prosa
Zdrowie na języku :PPieczemy 15 min w 180 stopniach. Masa lekko nam się podniesie, ale tym się nie przejmujcie, bo w miarę jak będzie stygła, to opadnie. Podajemy solo lub z liśćmi sałaty. Smacznego! Post Tarta ze szparagami i buraczkami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenwersję na słono- szybką i prostą quiche z udziałem ricotty i cukini, którą możecie serwować jako przekąskę lub danie główne. Ja na przykład bardzo lubię podawać quiche z zieloną sałatą doprawioną sosem winegret. Dla 4 osób: ● 120 g ricotty ● 2 średnie cukinie ● 3 jajka ● 30 cl gęstej śmietany* ● 60 g świeżo tartego żółtego sera** ● 2 ząbki czosnku ● 2 gałązki tymianku
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaryż zmięknie. Dopraw go delikatnie solą do smaku. Podawaj na ciepło z drobno pokrojoną brzoskwinią. Drugie śniadanie 1 jajo gotowane 50 g bułki grahamki 50 g rzodkiewki 12 g sałaty Obiad 40 g jogurtu naturalnego 2% 140 g dorsz/sandacz/szczupak 15 g oleju kokosowego 100 g cukinii 5 g koperku 70 g marchewki 70 g papryki czerwonej 100 g pora
Kucharzycarozgrzanej oliwie - dajcie jej więcej, bo prosto z patelni razem z kurczakiem będzie stanowiła sos do sałatki, przesmażcie kurczaka. Gdy zmieni kolor na jasny, przyprawcie do smaku. Umyjcie sałatę, wysuszcie, poszatkujcie w drobne paseczki. Do miski wrzućcie wszystkie składniki, wymieszajcie porządnie ręką - gotowe. Smacznego
Zasmakuj Kuchnikokosowym i wstawić na 10 minut do piekarnika.Wyciąvnąć wykałaczki i potnijcie mięso na kawałki.Gotowe danie skropić oliwą i podawać z ulubioną sałatka.Ja podałam z salatką z sałaty z sosem pomarańczowym winegret.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkismarujemy pomidorową masą. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Hummus z warzywami Składniki: Puszka ciecierzycy, oliwa z oliwek, opcjonalnie pasta tahini, ulubione warzywa: marchew, papryka, rzodkiew, natka pietruszki, sałata, kalarepa, ogórki, Miksujemy ciecierzycę z puszki wraz z dodatkiem 3-4 łyżek oliwy oraz 2 łyżek pasty tahini. Kroimy warzywa na kawałki i układamy na półmisku. Podajemy hummus, jako
Codogarasię najbardziej jako wędlina. Jako danie główne, była dla mnie trochę zbyt mdła i nieco gumiasta (winię mój brak umiejętności). Ale pokrojona w cienkie plasterki, na dobrej bułce, z sałatą, ogórkiem marynowanym i francuską musztardą była idealna. I ten aromat mięty. Mniam! To co do mnie nie przemówiło, to miętowe "czipsy"- autorzy polecają podjeść listki , które zapiekają się razem
les mirabelles