zdarza... no to gratulacje. Ja jestem tylko człowiekiem i czasami nie odmawiam sobie takiego jedzenia. Mój ulubiony hamburger składa się z: podpieczona bułka pasta z suszonych pomidorów mix ulubionych sałat stek Sokołów z roztopionym na wierzchu serem cheddar lub mozzarella 2 plasterki boczku przesmażonego na suchej patelni na chrupko plasterek pomidora kawałek ogórka konserwowego prażona cebulka jalapeno ketchup
Cooking Monsterdużych kręgach, ważących ok. 30 kg. Jak i z czym jeść sery? We Francji sery podaje się na zakończenie posiłków. Stawia się je na stół z owocami, orzechami, zieloną sałatą i bagietką. Na półmisku powinno się znaleźć 3–5 rodzajów serów. Jedzenie zaczynamy od gatunków łagodnych, kończymy na ostrych. Osobiście nie jestem przywiązana do tego rytuału i zdecydowanie sery wolę
gutfutzdarza... no to gratulacje. Ja jestem tylko człowiekiem i czasami nie odmawiam sobie takiego jedzenia. Mój ulubiony hamburger składa się z: podpieczona bułka pasta z suszonych pomidorów mix ulubionych sałat stek Sokołów z roztopionym na wierzchu serem cheddar lub mozzarella 2 plasterki boczku przesmażonego na suchej patelni na chrupko plasterek pomidora kawałek ogórka konserwowego prażona cebulka jalapeno ketchup
Cooking Monsterdużych ( najlepiej wiejskich ) 2 buraczki duże, 2 szklanki wody, 1 szklanka octu 10 %, 2 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżka cukru, Do dekoracji majonez, sałata itp. Sposób wykonania : Buraczki obieramy i kroimy w plastry, wkładamy do garnka, dodajemy wodę, ocet i wszystkie przyprawy. Gotujemy przez 10 min od zagotowania. Wywar odcedzamy o odstawiamy do całkowitego
Pysznosci Babci Basizazdrościć ( żartuję ;) ), żeby byli z Ciebie dumni - żebyś Ty mógł/mogła być z siebie dumny/dumna!! Niedowiarkom można tym samym pokazać, że dieta to nie sama marchewka i sałata. Fotodieta zmniejsza szanse na dokładki. Już zrobiłaś/eś zdjęcie swojemu posiłkowi.. i znowu masz robić kolejne?? Może jednak się najadłaś/eś i wcale nie masz ochoty
Vroblewska-fitlifepokazuje Pani Małgorzata można z nich wyczarować coś pysznego... Książka ma miękką okładkę i liczy 336 stron. Zawiera 137 przepisów podzielonych na poszczególne kategorie: Sałatki (np. Sałata stokrotkowa dla początkujących) Pasty i sosy (np. Sos pokrzywowo - miętowy) Zupy (np. Zupa z brokuła, mniszka z babki) Dania główne (np. Leczo z żółtlicą i mniszkiem) Desery i wypieki (np. Mus czekoladowo
Z miłości do słodkościbardziej, jeśli koktajl jest zielony, a zielony=bardzo bardzo zdrowy. Zatem dziś króluje u mnie jarmuż. Ta odmiana kapusty (tak, tak... jeśli jeszcze nie wiesz, nie jest to ani sałata,ani trawa, ani nic innego) pełna walorów odżywczych i o bajecznym kolorze, przyznajmy szczerze, sama w sobie jest po prostu niesmaczna - twarda i nijaka. Więc jeśli nie chcesz czuć się
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńsłonecznikowy. I jest to produkt wysokoprzetworzony. Teraz pomyśl, że do sałatek nie dajesz jednej łyżki majonezu, ale kilka. I pomimo tego, że masz w niej zdrowe warzywa, mięsko, sałatę, to powstaje istna bomba kaloryczna! Już lepiej od czasu do czasu zrobić sobie domowy majonez lub skorzystać z moich przepisów. Poniższe dipy są smaczniejsze od wszystkiego innego, a goście nawet
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńząbki czosnku mała garść świeżych ziół (u mnie zielona pietruszka, mięta) łyżka ziół suszonych (u mnie mieszanka dalmatyńska) papryka słodka papryka ostra/chili pieprz sól ulubione warzywa (np. u mnie sałata, ogórek, pomidor, czerwona cebula) zdrowe jogurtowe dipy Przygotowanie: Mięso mielone przełóż do miski, dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno poszatkowane zioła i według Twoich preferencji i smaku przyprawy
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńsię nie „rozmyją” podczas pieczenia). Piec w nagrzanym na 195 stop. C piekarniku (grzanie góra/dół) przez ok. 25 minut. Podawać ciepłe z dodatkiem np. ulubionej sałaty z pomidorami i/lub oliwkami. Smacznego
gutfutkoniec dodać posiekaną natkę pietruszki, jeszcze odrobinę soli oraz świeżo mielony pieprz i całość dokładnie przemieszać na patelni. Podawać na ciepło np. z bagietką i/lub zieloną sałatą z pomidorami koktajlowymi, szalotką i oliwkami
gutfutglazurze miodowej pasuje do bardzo wielu dodatków. Możecie go podać tradycyjnie z ziemniaczkami, kaszą jęczmienną, jaglaną, ryżem bądź z frytkami. Kurczaka możecie też położyć na kanapkę z dowolną sałatą i stworzyć na szybko lunch do pracy. Pomysłów tyle ile tylko wyobraźni. Cała sztuka w przygotowaniu kurczaka polega na tym, aby był on soczysty, ale zarazem miał błyszczącą i delikatnie chrupiącą
SMYKWKUCHNISKŁADNIKI: 4 gniazdka makaronu MALMA capellini 6 placków tortilli 1 puszka tuńczyka (jak kto woli w oleju lub w sosie własnym- odsączyć) 150 g mix sałat garść marynowanych mini cebulek garść festy pokrojonej w małą kastke serek kanapkowy około 150 do 200 g 6 plasterków ulubionej wędliny (ja wybrałam baleron) PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj według zaleceń prodecenta. Tortille posmaruj serkiem kanapkowym
ClauditteMissCookingplastrów Pomidorki koktajlowe i szczypiorek Bazylia i znów żółty ser mozarella Piekłam 12 minut Posypałam raz jeszcze serem i jeszcze minutka w piekarniku Do dekoracji swieża bazylia i kiełki sałaty Dla mnie super Smacznego
Viola cooks with passionZamarynować ok. 20 minut. Następnie usmażyć je na patelni grillowej, zwykłej lub na grillu elektrycznym do pożądanego stopnia wysmażenia steku. Na talerzyku ułożyć dwa gofry. Na jednej części ułożyć sałatę, pokrojony ser pleśniowy, pokrojone suszone pomidory, odrobinę chutney’u z cebulu i kilka plastrów steka. Całość polać sosem. Przykryć drugim gofrem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłów