Sezon grillowy na pewno rozpoczęty. Ser halloumi super reaguje na grillowanie. Chrupiący z wierzchu rozpływający w środku. Do tego słodka papryka i mieszanka sałat z zielonym
wysmienityWiosna, tak bardzo przeze mnie wyczekiwana, już tuż tuż... na straganach pojawiają się już młode warzywa które nie są na pewno polskie a jeśli już to
sierotka maRysia w kuchniGotowane zielone szparagi z parmezanem to chyba jedno z najprostszych dań z zielonych szparagów. Wystarczą dosłownie 3 składniki, aby mieć wspaniałą, smaczną kolację. >> Dania
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ogrodzi ma bardzo dużo rosnącej miety i brak jej pomysłów jak ją wykorzystać. Do tej pory ograniczała się jedynie do dodawania jej do herbaty. Zapodałam więc miętę w kilku sałatkach a teraz pora na coś na ciepło - biały ryż z mietą. Taki ryż można podać bez mięsa jako wegetariańską potrawę. Wystarczy w kilka minut przygotować Chińską kapustę Pak-Choy(...)ugotować na sypko z dodatkiem soli według wskazówek na opakowaniu Po zdjęciu z ognia do jeszcze ciepłego wmieszać pocięte w paseczki listki mięty Idealnie nadaje się do mięs z grilla czy rusztu lub do mięs smażonych z patelni
Sztuka gotowania w/g SamirySurówka z młodej kapusty Lubicie surówkę z kapusty? Według mnie, to jeden z najlepszych dodatków do wiosennych i letnich obiadów. Jest niezastąpioną częścią wszystkich zestawów sałatkowych
Pełny talerzCzosnkowe grzanki idealnie sprawdzają się jako dodatek do wielu potraw choćby sałatek. Jednak mogą być także świetną przekąską albo lekką kolacją. Czosnkowe grzanki bardzo często są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Choć pogoda nie rozpieszcza to mamy sezon grillowy. A ponieważ najczęściej na grillu lądują kaloryczne i ciężkie rzeczy to dobrze byłoby, gdyby surówka była lekka i zdrowa. Ta jest moją ulubioną, odkąd odkryłam, że cukinię można jeść na surowo. Teraz nie wyobrażam sobie grillowania bez tej surówki. Składniki: młoda cukinia 2 pomidory czerwona papryka zielony ogórek 2 kiszone ogórki(...)Nasolić i odstawić na chwilę. Następnie odcisnąć z nadmiaru wody. Pozostałe warzywa pokroić, cebulkę posiekać, kukurydzę odsączyć. Wszystko razem wymieszać. Olej wymieszać z sokiem z cytryny i pieprzem. Polać sałatkę. Można posolić do smaku, jeśli trzeba
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakotleciki z ciecierzycy u mnie 8 sztuk puszka ciecierzycy jedno jajko ząbek czosnku 1 mała cebulka duża szczypta soli szczypta białego pieprzu mieszanka ziół (u mnie zioła do sałatek Kamis) pół łyżki oliwy 2 łyżki otrębów owsianych Piekarnik rozgrzać do temp. 170 stopni C. Ciecierzycę osączyć z zalewy. Rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem - masa nie musi być(...)średnich kotletów). Piec ok. 20 min (grzanie góra-dół). Jeśli chcemy je trochę przypiec można je jeszcze zostawić w piekarniku przez 5 min, trochę podkręcić temp. i dodać opcję grill. źródło przepisu
FitKotLato to czas grilli, imprez do rana, a także spotkań z przyjaciółmi na świeżym powietrzu. Dziś zapraszam Was po przepis na fajna przekąskę, która sprawdzi się na każdym przyjęciu. A w piątek będzie wybawieniem dla osób nie jadających mięsa, bo przyznacie mi racje że tradycyjny śledzik w oleju w piątek na zagryzkę w czasie lata, to jakoś tak słabo wchodzi(...)serii Jedyna Taka SEKO cebulka dymka ze szczypiorkiem 2 jajka Wykonanie: *Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i drobno siekamy. * Cebule i szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do sałatki z makreli Seko. Dodajemy też posiekane jajko. Dokładnie mieszamy. * Na krakersy wykładamy przygotowana pastę. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. * Najlepiej smakuje po ok godzinie od przygotowania
Z Majeczką w kuchniJeden z przepisów do którego mogę wracać bardzo często, jedna z moich ulubionych sałatek. Kojarzy mi się z wakacjami i słonecznymi, upalnymi dniami. Taaak, zatęskniłam za latem. Zachęcam do wypróbowania, zapewniam was, że równie wspaniale smakuje w te mroźne, zimowe dni. składniki na 2 porcje: mix sałat 1 grillowana pierś z kurczaka 2 duże ziemniaki gruby plaster boczku(...)około 20 minut (temp. 220 stopni C) lub zgrillować. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Następnie wcześniej zamarynowaną pierś kurczaka położyć na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu elektrycznym i smażyć do rumianego koloru uważając by nie wysuszyć mięsa.Zdjąć z patelni i odstawić na około 3 minuty by mięso odpoczęło, następnie pokroić je w plastry. Mix sałat rozłożyć
noteskulinarnyfigaKiedyś spróbowałam samej mozzarelli i stwierdziłam, że mimo iż jestem miłośniczką serów, to ten ser do mnie nie przemawia. Jednak gdy spróbowałam caprese w wykonaniu mojej
Pudełko rozmaitościPieczone żeberka w sosie ketchupowym – to idealna propozycja obiadowa. Co prawda potrzeba jest chwili na przygotowanie tego dania głównie ze względu na czas pieczenia, ale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!smażyć tradycyjne kotlety mielone na oleju, czy smalcu, można je przygotować na grillu, wersja lżejsza, mniej kaloryczna. Inne pomysły na kotlety znajdziecie tutaj. , polecam też nasze sprawdzone przepisy z grilla . Jak zrobić Grillowane kotlety wieprzowe? Składniki: 40 dag mięsa mielonego z łopatki, 100 ml bulionu, 2 łyżki prażonej cebulki, 2 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku, 1 łyżka majeranku(...)każdej strony po 2-3 minuty. Następnie kotlety układamy na kratce grillowej piekarnika i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podajemy kotlety z sałatką z ogórka i papryki, ketchupem, musztardą i dipem przygotowanym z jogurtu greckiego z dodatkiem sumaku. Smacznego! The post Grillowane kotlety wieprzowe appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSurówka z cykorii dziś na blogu, a bo dawno nie było O ile cykorię zasmakowałam rok temu to małosolne znam od małego. Najlepsze sezonowe! lekko czosnkowe
Zasmakuj KuchniJuż Wam wspominałam, że uwielbiam polędwiczki z piersi kurczaka, ponieważ po przyrządzeniu są bardziej miękkie i soczyste niż sama pierś. Tym razem postanowiłam przygotować je
Di gotuje