Jeśli nie wiemy co zrobić z mięsem z rosołu, przychodzę z kolejną propozycją. Sama nie wiedziałam co zrobić z piersią, na której ugotowałam zupę. Zazwyczaj dodaję
Gotowanie z pasjąSałatka jest bardzo smaczna. Może wydawać się skomplikowana, ale nie jest. Na pewno jest efektowna i zachwyca. Będąc na diecie jadłam kaszę kuskus. Zazwyczaj robiłam ją z kurczakiem a nigdy nie spróbowałam w wersji sałatkowej. Kasza nadaję się jak strzał w dziesiątkę. Można ją szybko przyrządzić i postawić na stole imprezowym, okolicznościowym lub podać(...)mięsa z grilla. Jak tylko chcecie ! :) Składniki: kasza kuskus 3/4 szkl. woda 1 szkl. papryka słodka mielona 1 i 1/2 łyżeczki sól 1 łyżeczka papryka czerwona 1 szt. papryka pomarańczowa 1/2 szt. ogórek długi 1/2 szt. cebula biała 1/2 szt. Sposób przygotowania: 1. Kaszę kuskus umieścic w rondelku i zalać wodą. Dodać
Kuchnia PaulettesSezon grillowy w pełni. Z pewnością wielu z Was sięga po mięsa i warzywa grillowane. Osobiście lubię zajadać się grillowanymi mięsami w towarzystwie zieleniny. Tym razem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkigrilla. Rewelacyjny smak podkręca salsa z pomidora i papryki z nutą mięty i ulubionych ziaren. Polenta: 0,5 szklanki mąki kukurydzianej 0,5 szklanki zimnej wody 0,5 łyżeczki soli 1,5 szklanki wrzątku 1 szklanka startego żółtego sera Salsa: 1 pomidor 1 czerwona papryka 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżeczka mięty 0,5 łyżeczki przyprawy do sałatek Sól
VioletoweKucharzeniegrilla Czas przygotowania: 25 min Liczba porcji: 4 kotlety Przygotowanie: Cebulę kroimy w paski i smażymy na margarynie. W trakcie smażenia kroimy. Fasolkę odcedzamy, przyprawiamy i bledujemy. Dodajemy mąkę ziemniaczaną. Kiedy cebula będzie miękka dodajemy ją do fasoli. Wszystko mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie. Propozycja podania: z ziemniakami i sałatką
Weganka gotujejuż nie będzie mnie tutaj tak często jak do tej pory, ale mam nadzieję, że Wy nadal będziecie zaglądali. Pogoda za oknem po prostu rewelacyjna, czas na grille, pikniki i wyjazdy za miasto. Ja na szczęście mieszkam na wsi, więc nie muszę się nigdzie ruszać, tutaj mam swoją ciszę i spokój, a las góra pięć minut od domu. Czas(...)Lubuskiej Blogosfery Kulinarnej możecie się zapisać. Choć troszkę zaniedbana, ale działa.I zapraszam na zdjęcia z mijających tygodni! Niespodzianka od zdrowy-olej.pl będą nowe, pyszne i zdrowe sałatki Paulinka to mnie zawsze zaskoczy! Dziękuję raz jeszcze <3 To niesamowite jak można kogoś tak znać! Szkoda, że Święta tak szybko zawsze mijają Trzeba już kosić trawniki
Magiczne Życie MartyBędąc teraz w Krakowie odwiedziliśmy restaurację Grande Grill , tzw. dom stekowy. Byliśmy bardzo ciekawi tego co oferuje restauracja w swoim grillowym menu i jak może wyglądać taki steak house! Miejsce znajduje się w bardzo dobrym położeniu, na samym starym rynku - zaraz koło Wierzynka ! Wchodząc do środka przechodzimy przez pierwszą część restauracji, na końcu której znajduje się duży przyciągający wzrok(...)poważnie, że wrócilibyśmy spróbować inne pozycje z nowego menu - wiele pozycji brzmi bardzo zachęcająco - np. grillowane krewetki z młodym szpinakiem, grillowanym ananasem, czerwoną cebulą i pomarańczowo - imbirowym winegretem, albo sałatka z grillowaną wołowiną z ogórkiem, kolendrą i orientalnym sosem słodko kwaśnym czy chociażby ich nowy tajski vege burger! O deserach chyba nawet nie powinniśmy wspominać - sernik amerykański z jagodami
Plate of JoyTo jedna z moich ulubionych sałatek grillowych. Przygotowuję ją tuż przed grillowaniem, a sosem polewam dopiero przy stole, żeby sałata lodowa dłużej zachowała świeżość i kruchość
Kuchnia domowa Anipstrąga łososiowego 50 g masła 50 ml miodu 1 czosnek solo 2 łyżki soku z cytryny + 1 cytryna sól i pieprz do smaku 2 łyżki natki pietruszki, pokrojonej Sałatka z kapusty i ogórka 350 g kapusty pekińskiej, u mnie fioletowa 20 cm ogórka 200 g greckiego jogurtu, 10 % 50 g majonezu 2 ząbki czosnku sól do smaku kiełki rzodkiewki(...)miód całkowicie się rozpuści. Ułóż rybę na folii, oprósz solą i pieprzem. Polej rozpuszczonym masłem z miodem, obłóż plasterkami cytryny i wstaw do nagrzanego na 275ºC piekarnika na grilla jeśli masz tak obcję. W innym przypadku nastaw piekarnik na maksymalną temperaturę. Piecz rybę przez 8- 10 minut w zależności od grubości filetów. Wyjmij rybę, odwiń z folii i posmaruj glazurą
codojedzeniaPasta z twarożku i pieczonych warzyw Ta pasta to świetna propozycja dla wszystkich miłośników twarogów i warzywa. Do jej przygotowania można wykorzystać wszelkie warzywa pieczona
KorniszonkiAutorzy często łączą niekonwencjonalnie różne składniki (buraki i wiśnie….). Więcej Wam nie napiszę, bo jedno danie to trochę za mało, ale jeżeli reszta jest tak smaczna jak ta sałatka… Do przygotowania potrzebujemy (przepis trochę zmoidyfikowałam): 500 g ugotowanych buraków 2 spore garście drylowanych wiśni (u mnie ze słoika) 1 łyżka majonezu 2-3 kopiaste łyzki jogurtu greckiego sól(...)pieprz 1 drobno posiekana dymka Buraki ścieramy na duzych oczkach, dodajemy do nich wiśnie, jogurt, majonez oraz wszystkie przyprawy. Wszystko mieszamy. Schładzamy w lodówce. Śałatka świetnie nada się na grilla
Szybko Tanio Smacznieobserwacji wynika, że nawet zrobiona dzień wcześniej smakuje pysznie. Wbrew naszym obawom sałata wcale nie zwiędła, chleb zachował chrupkość, a wszystkie smaki stały się jeszcze bardziej intensywne. Pomysł na sałatkę zaczerpnęliśmy z seriouseats.com , jednego z naszych ulubionych serwisów kulinarnych, gdzie znajdziecie mnóstwo sprawdzonych przepisów. Sprawdzonych, bo cała koncepcja serwisu polega na testowaniu różnych receptur i szukaniu tej najlepszej. Czas(...)Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Pokrój cukinię w półplasterki, bakłażana w plastry, a paprykę w kwadraty. Posól, polej łyżką oliwy, wymieszaj i wstaw do piekarnik pod sam grill. Piecz 10 minut. Krok 2 Dodaj kromki chleba do piekących się warzyw. Piecz jeszcze przez 3-4 minuty. Uważaj, żeby nie spalić chleba. Krok 3 Umyj pomidory i przekrój
Niedzielny kucharzmało pracy, a najeść się można ;) Sos jogurtowy czosnkowo-bazyliowny zrobił dobrą robotę. Zwykle sosem polewam zawartość tortilli, tym razem wszystkie warzywa wymieszałam z sosem, tworząc przy okazji pyszną sałatkę (identyczną zrobiłam do obiadu drugiego dnia). Mięso marynowało się w kompozycji przypraw wymyśloną przez mojego syna. Od siebie dorzuciłam świeży tymianek. Obiad idealny, bo w sumie sam się robił(...)Składniki: 4 placki tortilli (tak kupiłam, a co!) 1 podwójna pierś z kurczaka listki z kilku gałązek świeżego tymianku sól (używam różowej soli himalajskej ) pieprz młotkowany z kolendrą mieszanka grill ziołowy kilka łyżek oleju 2 duże garście rukoli kilka pomidorków śliwkowych 1 ogórek pęczek szczypiorku domowy Sos Jogurtowy Czosnkowo-Bazyliowy Wykonanie: Mięso umyłam pod bieżącą zimną wodą. Osuszyłam
Blondynka Gotujefamily:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Pogoda piękna, w sam raz na zamknięcie sezonu grillowego, więc wrzucam kilka pomysłów: szaszłyki, kotlety sojowe kebab-gyros , sos czosnkowy, sałatka i (przepyszne) banany z gorzką czekoladą. Przepis na egipskie szaszłyki z książki Angeliki Ilies . Składniki szaszłyków: 1 żółta cukinia 1 zielona cukinia 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 cebula 200g(...)minutach odcedź. Przyrządź sos, wymieszaj z pozostałymi składnikami i marynuj wszystko przez co najmniej 2 godziny. Następnie nałóż warzywa, grzyby i morele na patyczki i upiecz na grillu do miękkości. PS Morele w tym wydaniu niespecjalnie mi smakowały, ale może znajdą amatorów wśród was... Banany z czekoladą wyglądają okropnie, ale smak genialny!!! Zanim obejrzycie Przed północą (2013, Richard Linklater
Qlinarnie i QlinarnieUwielbiam młodą kapustę, więc w sezonie robię z niej mnóstwo pyszności, w tym zaprezentowaną surówkę. Jest naprawdę smaczna i doskonale komponuje się z daniami mięsnymi
Di gotuje