Straciam ostatnio trochę na regularności w dodawaniu wpisów. Dzis zaglądam tylko na moment z pyszną, lekko kwasną surówką. Świetnie nadaje się do obiadu, jak i dań
Zielona Kuchniarogiem. Zazwyczaj w majówkę wyciągamy grille i rozpoczynamy sezon przysmaków z ruszta. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, ryby, warzywa i owoce... Sam ketchup i musztarda może nie wystarczyć;) Do takich dań również warto przygotować odpowiednie sosy. Poniżej podaję kilka przepisów na sosy, pasujące do pieczonych warzyw, mięs czy ryb. Można nimi również doprawiać sałatki, dzięki czemu będą bardziej sycące i treściwe
Obiad gotowypostaci,no i oczywiście nie może być grilla bez kaszanki,tylko pogoda nie zawsze dopisuje,więc wymyśliłam ostatnio inny sposób na kaszankę-przepyszny.Nawet na drugi dzień jak sobie podgrzałam była równie pyszna-polecam nie tylko latem ale cały rok,może na szybki obiad???Idealne będą podane z sosem i lekką sałatka ze świeżych warzyw.Spróbujcie sami Składniki: 4 kaszanki
Swojskie jedzonkogrilla * plasterki żółtego sera Wykonanie: Kiełbasę naciąć, ułożyć na blaszce. Piekarnik nagrzać do 180'C, wstawić kiełbasę i piec około 20 minut. Po tym czasie na kiełbasę ułożyć plasterki sera i piec do momentu rozpuszczenia sera. Podawać na ciepło z ketchupem, można podać również z ulubiona sałatką (propozycja
Zrób to smacznieburgery, do tego kilka dodatków i sałatki. Za to burgery mają w dwóch rozmiarach: regular i XXL. Lokal jest malutki, mieszczą się w nim zaledwie trzy stoliki, więc podejrzewam, że raczej będą chcieli postawić na dowóz. Klienci mogą obserwować przygotowywanie zamówionych burgerów, bo cała kuchnia znajduje się za ladą: opiekacz do bułek + grill do burgerów. Ja zdecydowałam się
Pasja SmakuTa zdrowa surówka z kalarepy i marchewki, idealnie pasuje do wielu dań tradycyjnych ale również, super się sprawdzi jako dodatek, do mięs z grilla. Jest lekka
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiCzęsto się zdarza, że po weekendzie pozostaje nam kilka kawałeczków grillowanego mięska. Tym razem podaję nie banalny przepis jak można te mięsko użyć. W moim przypadku
Kuchnia Łukaszastoi na przeszkodzie, dlatego uprzedzam hejt na chleb tostowy. Przepisy na śniadanie: Omlet na słono Domowe hot dogi Drożdżówki na słono Śniadaniowe bułki z nadzieniem Wytrawne gofry z sałatką z pomidorów Panini Śniadanie nie musi być nudne, nawet jak robicie takie zapiekanki, to one mogą być zawsze z czymś innym, no może nie zawsze, ale bardzo często i nikt(...)nudno! A co powiecie na to, że śniadanie do pracy też może być na ciepło? Wystarczy, że w Waszym miejscu pracy będzie toster (lepiej by było, gdyby był to grill elektryczny , ale lubi się to, co się ma), a zdarza się to często, Wy przygotowujecie kanapki w domu, a w pracy grillujecie. To sztos! Praca od razu idzie o wiele
MamaOskarkaSalsa z ananasem i kolendrą, pyszny dodatek do dań Szukasz czegoś smacznego, odświeżającego .. innego smaku :) Oj, to polecam tą salsę, którą możemy też uznać za sałatkę ;) Salsa z ananasem i kolendrą. Salsa z ananasem i kolendrą, to zdecydowanie moje smaki. Uwielbiam smak słodkiego ananasa, uwielbiam kolendrę, uwielbiam smak chili a jak wymieszamy wszystkie składniki z sokiem z limonki(...)drobno. Wszystkie składniki razem wymieszałam. Przełożyłam zawartość miski do ananasa, zakryłam folią spożywczą i wstawiłam do lodówki na 30 minut. Salsę z ananasem i kolendrą podałam do mięs z grilla , była to pyszna kombinacja. Salsa z ananasem i kolendrą, pyszny dodatek do dań
Kuchnia na wzgórzuwiele nie zaplanuje. Co najwyżej grilla ;) Dziś też jest w planach, choć przyznam, że sezon dobrze się nie zaczął, a mi już bokiem wychodzi to grillowane jedzenie (dosłownie i w przenośni 🙈). Nie zliczę, ile w tym roku wieczorów spędziliśmy właśnie w ten sposób. Dlatego ja dziś strajkuję i w planach mam tylko sałatkę (no dobra, co najwyżej z grillowanym
Kuchnia w czekoladzieświątecznych sałatek ze śledziem i jabłkiem, sałatek warstwowych, a w połączeniu z miodem i sokiem z cytryny tworzyć smaczną marynatę także do ryb (np. łososia czy pstrąga). Z kolei w musztardzie z dodatkiem chrzanu możesz przygotować ogórki kiszone! Jeśli u Ciebie musztarda najczęściej gości tylko na kanapkach lub jako dodatek do mięs na grilla, czas to zmienić, aby pierwszą niedzielę
Codogaramarynaty. Rozgrzany ruszt grilla przesmarowujemy olejem(zapobiega to przywieraniu mięsa) i układamy zamarynowane skrzydełka przekładając je parokrotnie w trakcie grillowania. Kiedy już wstępnie opieczemy skrzydełka, smarujemy je pozostałą marynatą, do której dodajemy kolejne 2 łyżki miodu i grillujemy aż do momentu uzyskania karmelowej glazury z każdej strony. Podajemy z ulubioną sałatką
Miód i pieprzmarynaty. Rozgrzany ruszt grilla przesmarowujemy olejem(zapobiega to przywieraniu mięsa) i układamy zamarynowane skrzydełka przekładając je parokrotnie w trakcie grillowania. Kiedy już wstępnie opieczemy skrzydełka, smarujemy je pozostałą marynatą, do której dodajemy kolejne 2 łyżki miodu i grillujemy aż do momentu uzyskania karmelowej glazury z każdej strony. Podajemy z ulubioną sałatką
Miód i pieprz