Ogórki kiszone zetrzeć na grubej tarce jarzynowej lub drobno posiekać. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą. Dodać cebulę, ogórki, śledzie, koperek i kukurydzę. Przyprawić pieprzem i ewentualnie solą, jeśli trzeba - dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny, aby smaki się przegryzły. Podawać jak klasyczna śledziową sałatkę: samodzielnie lub z dodatkiem świeżego pieczywa
Codzienna kuchnia niecodziennaMyślę, że jest to sałatka wszystkim dobrze znana, choćby ze słyszenia. :-) Efekt połączenia tych składników pozytywnie mnie zaskoczył. Sałatka ziemniaczana smakuje mi zdecydowanie bardziej niż popularna
Szefowa kuchniSAŁATKA OLIVIER Jest to jedna z najbardziej popularnych sałatek jakie spotkamy na Ukrainie. Troszkę przypomina nasza sałatkę jarzynowa, jednak jest w niej użyta mniejsza ilość
Kulinarnie z Polką na KresachW niedzielę robiłam rosół. Mniej więcej taki jak na kostki rosołowe . Po ugotowaniu część marchewki podałam na talerze, a to, co zostało zużyłam na sałatkę jarzynową
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSałatka, którą dzisiaj przedstawiam na blogu od dawna jest ulubioną sałatką w mojej rodzinie. Jest wieloskładnikowa, a przez to treściwa i smaczna. Mimo tylu składników, robi się ją szybko. Dobrze jest sos podawać oddzielnie i dopiero na talerzu dozować dowolną jego ilość. Składniki: różyczki średniej wielkości brokuła mała puszka (210 ml) kukurydzy kilka ogórków z zalewy musztardowej (lub korniszony(...)Różyczki brokuła bardzo krótko obgotowałam w gorącej wodzie. Ogórki pokroiłam na talarki. Jeśli są większe, to trzeba pokroić w drobną kosteczkę. Seler odcedziłam z zalewy. Ser starłam na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Rzodkiewki pokroiłam w krążki. Jeśli są duże można przekroić je na połówki. Czosnek przecisnęłam przez praskę. W garnuszku wymieszałam wszystkie składniki sosu. Śmietany dodałam tyle, żeby
Kuchnia u KrysiCzas w końcu dokończyć wrzucać na bloga Świąteczne pzepisy, a jest tego jeszcze trochę. Zdecydowanie gotowanie i zdjęcia idą mi szybciej. Dzisiaj na tapetę
Gosia gotujeJest z nami od zawsze. Nie wyobrażam sobie Świąt, przyjęć, czy innych ważnych okazji bez sałatki jarzynowej. Choć jej chwała już
Rozpustne gotowaniefantastyczna, naprawdę wyjątkowa przyprawa do ryb, sałatek jasnych mięs i właśnie zup. Taki pieprz jest niezwykle prosty do zrobienia, trzeba tylko wysuszyć skórkę pomarańczową na pieprz. ;) A potem zmielić w młynku do kawy i wymieszać z pozostałymi składnikami; proporcje poniżej. Składniki (na 4 duże lub 6 małych porcji): ok. 1 l bulionu jarzynowego 500 g oczyszczonych białych szparagów (ja obcinam
Kuchnia PrezydentowejGRECKA Z QUINOA SAŁATKA TABBOULEH SAŁATKA NICEJSKA CARPACCIO Z BURAKA CARPACCIO Z CUKINII OMLET Z BIAŁEK Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ GOŁĄBKI Z WŁOSKIEJ KAPUSTY PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM Z KASZĄ KREWETKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WÓDKĄ BOEUF BOURGIGNON DORSZ PIECZONY Z WARZYWAMI PULPETY RYBNE W SOSIE POMIDOROWYM PIECZONY KALAFIOR KREM Z POMIDORÓW ZUPA JARZYNOWA (możesz nie dodawać śmietany do zupy
nietylkopasta.plrobię w postaci korniszonów , oraz sałatkę szwedzką z ogórków. Składniki na 4 słoiki: 1,5-2 kg przerośniętych ogórków 2 łyżki soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki octu 10% 4 listki laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 500 g przecier pomidorowy z chili Przygotowanie: Umyte ogórki obieramy, usuwamy gniazda nasienne, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, zasypujemy solą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJeśli znudziły Wam się klasyczne sałatki typu gyros, jarzynowa i z tuńczykiem, koniecznie przygotujcie tę kolorową sałatkę z brokułem i jajkiem! Jest to bardzo kolorowa
PysiaGotuje.plSezon na szparagi trawa, więc tworzę nowe dania i świetnie się przy tym bawię. Była już zupa (poniżej przepis), a dzisiaj korzystając z wolnego dnia w
Czerwień i błękitRating: Sałatka gyros z kurczakiem gości w mojej kuchni już od kilku lat. Często przygotowywałam ją także na Święta Wielkanocne lub Bożenarodzenie – jakaś to odmiana
Magiczny Garnekmięsa w daniach jarzynowych, jarskich. Spróbujcie kiedyś bo to naprawdę daje świetny efekt. Nadzienie przygotowałam z mangoldu czyli buraka liściastego i serów, delikatnego twarożku i smakowitego sera owczego. Całość doskonale ze sobą współgrała i zjedliśmy obiad z przyjemnością. Oryginalne francuskie sery już kupowałam u nas i próbowałam ich. Pamiętacie jak latem proponowałam Wam pyszną sałatkę z serem pleśniowym, burakiem
Smaczna PyzaSałatka z pomidorami i oliwkami do obiadu. Uwielbiam sałatki z majonezem, który możecie zastąpić śmietaną lub jogurtem. Za każdym razem będzie inny smak. Na
O kuchni z uczuciem