sałatka - 52378 przepisów (strona:2456/3492)

Sałatka z makaronu orzo 307

Makaron orzo to drobny makaron w kształcie ziaren ryżu. Sałatka jest pyszna i dodatkowo fajnie wygląda. Składniki: ½ paczki makaronu orzo 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 200 g szynki konserwowej 2 ząbki czosnku majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kukurydzę odsączyć, ogórki pokroić w kostkę, szynkę pokroić w paski. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem

Mama Gotuje
Placki ziemniaczane inaczej 21286

całej okolicy ze swego talentu kulinarnego. Mimo tego, że nie pojawiają się w żadnym Master Chef’ie ani innym gotowaniu na ekranie, wszyscy u nich zamawiają ciasta czy sałatki i przekazują sobie nawzajem przepisy na dania ich autorstwa. Te mistrzynie gotowania mają swoje metody działania […] Artykuł Placki ziemniaczane inaczej pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Sałatka z kurczakiem i mozzarella 239

smaku albo ma tak okropny, że nie da się tego jeść. Ale się myliłam, można zjeść smacznie i zdrowo i to wcale bez żadnych wyrzeczeń. Dzisiaj pokaże Wam sałatkę, która jest prosta w przygotowaniu, zdrowa, świetnie nadaje się dla osób które chcą zgubić parę kilogramów ale przede wszystkim jest przepyszna!  Składniki:  0,5 piersi z kurczaka 1 kulka

Kuchnia Viki
Arbuz z serem Feta nutką pachnącej mięty 194

przepłukujemy zimną wodą, kroimy w dłuższe paski.  Do miski wkładamy warstwami arbuz, ser feta, owoce czarnej porzeczki pokrojoną mięte. Skropić sokiem z cytryny ,posypać świeżo mielonym pieprzem.Wkładamy sałatkę do lodówki na 1 godz. Smacznego

kgwjanczewo
Jak zrobić grzanki 220

zrobić grzanki? Domowej roboty grzanki są idealne do zupy, zwłaszcza do zup kremów lub jako dodatek do sałatek. Grzanki to drobno pokrojone w kostkę pieczywo upieczone w piekarniku lub usmażone na tłuszczu np. oleju czy maśle. Grzanki dodajemy do potraw na samym końcu, natychmiast przed podaniem na stół, aby nie rozmiękły. Grzanki można podawać na ciepło i na zimno. Przygotowuję

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety z łososia 233

nasza propozycja na obiad. Polecam te pyszne kotlety mielone z łososia, gdyż według nas przypadną do smaku każdemu. Kotletciki mielone z łososia można podać z podsmażonymi warzywami, warzywną sałatką lub zrobić z nich burgery. Świetnym dodatkiem do kotletów rybnych jest surówka z kiszonej kapusty lub sałatą rzymską z ugotowanymi al dente różyczkami brokuła, posypanymi prażonym słonecznikiem i pomidorkami koktajlowymi. Można

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z ogórków gruntowych 267

macie pomysłu na warzywo do obiadu? Macie mało czasu? Przygotujcie sałatkę z ogórków – potnijcie je na cienkie plastry lub zetrzyjcie na tarce (też w plasterki). Trochę przypraw, sera i gotowe. Do... Source

Szybko Tanio Smacznie
Kotlety jajeczne 370

sposobów (oprócz zupy szczawiowej) do namówienia mnie, abym zjadła jajka. Z czasem je polubiłam, a kotlety te do dziś uwielbiam. Są pyszne i idealnie komponują się z ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw. (6 sztuk) 6 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko świeże 1 cebula (mała) 1 bułka + mleko do namoczenia 1-2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie) sól, pieprz Dodatkowo

Di gotuje
Szczawiowa wiosna na talerzu 188

maniak z kosiarką dorwie się do tej soczystej pachnącej trawy i szukam szczawiu. Nigdy nie smakuje tak, jak wiosną, gdy jest młody, świeży i kruchy. Świetnie sprawdza się do sałatki, na kanapkę zamiast sałaty, ale ja wiosną najbardziej czekam na zupę. Jest to jedno z tych dań, które przyrządzane i podawane jest w sposób wieloraki. Subtelny kwaśny smak szczawiu pozwala

Pichceniomania
Zupa paprykowa z pulpecikami i rukolą 195

Zebrałam rukolę, bo taka duża już urosła... trzeba by coś z niej zrobić"- zakomunikowała mama. Ileż można jeść na wszystkie posiłki dziennie sałatkę? Postanowiłam wykorzystać zieleninę jakoś inaczej. Na początek- nieśmiała próba. Dodałam rukolę do pulpetów i do zupy. Wyszło super!  Fakt, tego typu dania kojarzą się raczej z jesienną słotą i próbą rozgrzania się gorącą, esencjonalną zupą. Jednak

Pichceniomania
mini pizza bez ciasta, bezglutenowa 243

pomidorów Basiron Rosso to czerwona Gouda. Połączenie sera Gouda i  czerwonych pomidorów oraz włoskich ziół co daje charakterystyczny smak sera. Jego czerwony kolor wygląda świetnie na kanapkach, w sałatkach lub półmisku serów. Jego składniki obejmują pasteryzowane mleko krowie, pesto i czerwone pomidory. Dojrzewa w sposób naturalny Ser wytwarzany z różnymi dodatkami aromatycznymi, nadający mu różnorodny smak np: czosnek

w mojej kuchni