www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszna sałatka, która sprawdzi się nie tylko zimą. Jest pyszna! Zresztą sami spróbujcie, a proporcje dostosujcie do własnych potrzeb. Warzywa: buraki i biała kapusta w równych proporcjach cebula - 1 sztuka na 1 kg powyższych składników Zalewa: 3 szklanki wody 1/2 szklanki octu 2 łyżki soli 1 szklanka cukru
Di gotujebył prosty - jak zrobić coś dobrego i się nie narobić. Jeśli święta wielkanocne to jajka, ale te tradycyjne już się nam znudziły. Natomiast nie mam cierpliwości do robienia sałatek - są wymagające, czasochłonne i kaloryczne - przez ogromną ilość majonezu! Stąd pomysł na faszerowane jajka - szybki, prosty i naprawdę smaczny. Dobra alternatywa dla zwykłych jajek na wielkanocnym stole. Jajka
Cooking Monsterjeśli chcecie możecie rybę najpierw obtoczyć w zwykłej mące, następnie w jajku i dopiero w panierce. Ryba w tej panierce jest naprawdę bardzo chrupiąca, z dodatkiem frytek i sałatki colesław zapewniła nam obiad w iście brytyjskim stylu. Do Was należy wybór, która z wersji jest lepsza, ale polecam wypróbowanie obu. Smacznego
Cooking Monsterładnie wyrosnąć i się zarumienić. Świetnie smakują jeszcze ciepłe, ale sprawdzą się także jako zimna przekąska. Ja swoje polałam ketchupem, ale można także przyrządzić do nich sos czosnkowy i sałatkę. Jest pysznie
Cooking Monstermały synek zjadł mi połowę porcji i musiałam dorabiać więcej Chyba nie ma większego komplementu niż jego „mniam mniam”. Placuszki powstały pod wpływem chwili (kaszę gotowałam do sałatki ) i na pewno jeszcze nie raz zagoszczą na moim stole (nie tylko w formie śniadania). Składniki: (na 1 porcję – 5 placuszków) 3 łyżki białego sera 1 jajko 4 płaskie
Słodkie okruszkiUwielbiam łososia pod każdą postacią, więc przepisy z łososia często pojawiają się na moim blogu. Łosoś wędzony na zimno czy ciepło to wyrafinowany i smakowity składnik przekąsek , sałatek , świetny do sosów i na kanapki. Bajgle z wędzonym łososiem i serkiem philadelphia są przepyszne. Delikatne w smaku z dodatkiem kaparów są pochłaniane jeden za drugim. Przepisy z łososia to proste dania
codojedzeniabreją, tylko komponują się z całością idealnie. My pałaszujemy takie danie samo, ale sprawdzi się idealnie jako dodatek do ryżu czy kaszy. Możecie podać do niego również sałatkę z pomidorów i cebulki. Ja uwielbiam natkę, więc góra oczywiście musiała być nią posypana. Przed pieczeniem filet podzieliłam na sznycle, jeśli tego nie zrobicie, czas pieczenia mięsa się wydłuży. Jako warzyw użyłam
Mieszam w Garnkusłodko, czy wytrawnie. A odkąd spróbowałam długoziarnistego ryżu z dzikim… po prostu się w nim zakochałam. I to nie tylko w jego smaku, ale też i wyglądzie. Obiad, sałatka… wszystko z jego udziałem nie tylko dobrze smakuje, ale też i pięknie się prezentuje. Dziś zapraszam Was na pysznego, delikatnego kurczaka w ziołowym sosie podanego na ryżu. Danie jest
Słodkie okruszkinachosy) idealnie komponują się w uroczych salaterkach na drewnianej podstawie , które możecie nabyć tu - klik lub po kliknięciu w logo. U mnie świetnie sprawdzają się jako miseczki na słodycze, sałatki, bakalie, czy np. owoce. Bardzo ładnie wyglądają na stole, a ja u wielbiam takie gadżety
Di gotujetopinambur i po wierzchu rozrzucić piórka cebuli. Do jogurtu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać. Gotowym sosem polać sałatkę, na koniec wszystko posypać posiekanym koperkiem. Smacznego
magiczna kuchnia KasiPamiętajcie, że szpinak lubi dużą ilość czosnku, inaczej będzie trochę mdły. Na blogu znajdziecie też: szpinakowy chłodnik , spaghetti z sosem szpinakowym , ziołową sałatkę ze szparagami , tartę ze szpinakiem i ricottą , tartę ze szpinakiem i serem pleśniowym . spaghetti ze szpinakiem i pesto , szybką tartą z warzywami Koniecznie wypróbujcie tez pyszny
Kulinarne przygody Gatitybył jeden z najlepszych kawałków mięsa, jakie miałem okazję spróbować. Wieprzowina jest tak delikatna, że włókna odchodzą wręcz same, bez udziału widelca. Do bułeczek bao wrzuciłem jeszcze słynną sałatkę coleslaw, ale żeby nie było nudno, to nowej odsłonie z czerwonej kapusty z gruszką. Oczywiście czym byłby fast-food bez dobrego sosu i frytek? Dlatego nie mogło zabraknąć domowego sosu barbecue
Food Squarekażdą postacią. Preferuję jednak buraki pieczone, ponieważ w przeciwieństwie do buraków gotowanych, zachowująone swój piękny kolor, bogactwo smaku i cenne wartości odżywcze. Można ich użyć do kremu z buraków, sałatek, pasty do chleba, do ciast, do koktajli, itd. Jak widać lista jest długa, dlatego gorąco polecam ten sposób przygotowania buraków. Pieczenie buraków: Buraki umyć bardzo dokładnie. Bez obierania każdy osobno
kuchnia doskibób daje uczucie sytości, reguluje pracę jelit, wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn. Bardzo lubimy jeść bób po prostu ugotowany z odrobiną soli. Jednak często wykorzystujemy go np. do sałatek lub różnego rodzaju pożywnych past kanapkowych. Dzisiaj w połączeniu z rukolą, która jest bogatym źródłem żelaza i witaminy C - która ułatwia jego biodostępność. Rukola również wspiera procesy trawienne, zwalcza nadkwaśność
Moje Kuchenne RewelacjeSzybkie i efektownie prezentujące się danie obiadowe. :-) Do podania z lekkimi warzywami lub sałatką i jogurtowym sosem. Z podanych składników wyjdą nam 3 porcje. 1 arkusz ciasta francuskiego 2 nieduże filety 1 cebula 250g świeżego szpinaku gyros, sól, pieprz sezam 1 jajko olej 1. Filet i cebulę kroimy w kostkę, posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanym
Szefowa kuchni