całej okolicy ze swego talentu kulinarnego. Mimo tego, że nie pojawiają się w żadnym Master Chef’ie ani innym gotowaniu na ekranie, wszyscy u nich zamawiają ciasta czy sałatki i przekazują sobie nawzajem przepisy na dania ich autorstwa. Te mistrzynie gotowania mają swoje metody działania […] Artykuł Placki ziemniaczane inaczej pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkasurowa można powiedzieć. Część dodatków jest tradycyjnie zapieczona na cieście drożdżowym, resztą położona na wierzchu już po wyjęciu z piekarnika. To znacznie zdrowsza wersja, taki trochę mix pizzy i sałatki. Pachnąca ziołami, rewelacyjna! Do tej pizzy zdecydowanie nie pasuje keczup, można ewentualnie polać wierzch odrobiną oliwy. składniki: ciasto: 250 g mąki pszennej, chlebowej 30 g świeżych drożdży 150 ml ciepłej
6niebosmaku albo ma tak okropny, że nie da się tego jeść. Ale się myliłam, można zjeść smacznie i zdrowo i to wcale bez żadnych wyrzeczeń. Dzisiaj pokaże Wam sałatkę, która jest prosta w przygotowaniu, zdrowa, świetnie nadaje się dla osób które chcą zgubić parę kilogramów ale przede wszystkim jest przepyszna! Składniki: 0,5 piersi z kurczaka 1 kulka
Kuchnia Vikimięso na rwaną wieprzowinę. Dzięki jej powolnemu gotowaniu jest bardzo soczysta i po prostu rozpływa się w ustach. Możemy ją użyć do wrapów, tacos, podać z batatami lub prostą sałatką, np. taką. z czerwonej kapusty. Do tego idealnie pasuje malinowy sos bbq , który na ostatnim grillu zrobił furorę. Jak widzicie na zdjęciu, została tylko jego resztka, ledwo udało się fotkę
PaleoLifeprzepłukujemy zimną wodą, kroimy w dłuższe paski. Do miski wkładamy warstwami arbuz, ser feta, owoce czarnej porzeczki pokrojoną mięte. Skropić sokiem z cytryny ,posypać świeżo mielonym pieprzem.Wkładamy sałatkę do lodówki na 1 godz. Smacznego
kgwjanczewoSzybka i pożywna sałatka. Idealna na przekąskę w ciągu dnia lub na wspólne biesiadowanie ze znajomymi. Możecie ją dowoli przyprawić, jeśli lubicie ostre smaki dodajcie papryczkę chili. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula puszka kukurydzy kilka kwiatów brokułów 4 plastry dobrej jakościowo szynki 3 większe konserwowe (opcjonalnie kiszone) ogórki 5 krążków ananasa z zalewy przyprawy: sól, pieprz
Zasmakuj Kuchnizrobić grzanki? Domowej roboty grzanki są idealne do zupy, zwłaszcza do zup kremów lub jako dodatek do sałatek. Grzanki to drobno pokrojone w kostkę pieczywo upieczone w piekarniku lub usmażone na tłuszczu np. oleju czy maśle. Grzanki dodajemy do potraw na samym końcu, natychmiast przed podaniem na stół, aby nie rozmiękły. Grzanki można podawać na ciepło i na zimno. Przygotowuję
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnasza propozycja na obiad. Polecam te pyszne kotlety mielone z łososia, gdyż według nas przypadną do smaku każdemu. Kotletciki mielone z łososia można podać z podsmażonymi warzywami, warzywną sałatką lub zrobić z nich burgery. Świetnym dodatkiem do kotletów rybnych jest surówka z kiszonej kapusty lub sałatą rzymską z ugotowanymi al dente różyczkami brokuła, posypanymi prażonym słonecznikiem i pomidorkami koktajlowymi. Można
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmacie pomysłu na warzywo do obiadu? Macie mało czasu? Przygotujcie sałatkę z ogórków – potnijcie je na cienkie plastry lub zetrzyjcie na tarce (też w plasterki). Trochę przypraw, sera i gotowe. Do... Source
Szybko Tanio Smaczniesposobów (oprócz zupy szczawiowej) do namówienia mnie, abym zjadła jajka. Z czasem je polubiłam, a kotlety te do dziś uwielbiam. Są pyszne i idealnie komponują się z ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw. (6 sztuk) 6 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko świeże 1 cebula (mała) 1 bułka + mleko do namoczenia 1-2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie) sól, pieprz Dodatkowo
Di gotujemaniak z kosiarką dorwie się do tej soczystej pachnącej trawy i szukam szczawiu. Nigdy nie smakuje tak, jak wiosną, gdy jest młody, świeży i kruchy. Świetnie sprawdza się do sałatki, na kanapkę zamiast sałaty, ale ja wiosną najbardziej czekam na zupę. Jest to jedno z tych dań, które przyrządzane i podawane jest w sposób wieloraki. Subtelny kwaśny smak szczawiu pozwala
PichceniomaniaZebrałam rukolę, bo taka duża już urosła... trzeba by coś z niej zrobić"- zakomunikowała mama. Ileż można jeść na wszystkie posiłki dziennie sałatkę? Postanowiłam wykorzystać zieleninę jakoś inaczej. Na początek- nieśmiała próba. Dodałam rukolę do pulpetów i do zupy. Wyszło super! Fakt, tego typu dania kojarzą się raczej z jesienną słotą i próbą rozgrzania się gorącą, esencjonalną zupą. Jednak
Pichceniomania