Przepis dostałam od mamy mojego męża i już z nami zostanie, gdyż ta sałatka nam bardzo zasmakowała :) Składniki: 1 kg buraków 1 kg białej kapusty 2 średnie cebule Zalewa: 0,5 szklanki octu 1,5 szklanki wody 1 łyżka soli 1 szklanka cukru Sposób przygotowania: 1. Buraki myjemy i gotujemy w skórce, obieramy dopiero po ugotowaniu. Następnie ścieramy na tarce
Na Ciasteczkowych Papierachwyciągnięcie ręki. Myślę, że wtedy nasza dieta jest najbogatsza w dobrodziejstwo witamin i składników mineralnych. Gotuję tak, by dania były korzystne dla mojego zdrowia. Stąd też pomysł na przepyszną sałatkę z pełnoziarnistego makaronu bogatego w błonnik i składniki mineralne z dynią, prażonymi pestkami dyni, kurczakiem, rodzynkami, kozim serem i orzeźwiającym dressingiem bazyliowym. Przepyszne danie, które jest dla mnie definicją jesieni
Mango Papajapiekarnika o temp.200st.i pieczemy 50-60 min.10 min.przed końcem pieczenia posypujemy startym parmezanem(jeśli skórka kurczaka jest sucha, smarujemy ją ponownie majonezem).Smacznego.Podajemy z kaszką kuskus i sałatką.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinajbardziej moje ulubione oliwki kalamata i kalamon, których było pod dostatkiem. Ponadto można było również spróbować wyśmienitego sera feta, znakomitych greckich gołąbków — dolmadakia z liści winogron wypełnionych ryżem, sałatki horiatiki, pieczywa wypiekanego na miejscu, oryginalnych tzatzyków, czy szaszłyków baranich. Choć te ostatnie odstawały od tych, które miałem przyjemność jeść w Grecji. Jak na łasucha przystało, największą frajdę sprawiły mi tradycyjne
Food Squareumyciu pokroiłem w cienkie plasterki. Cebulę obrałem i drobno pokroiłem. Szczypiorek posiekałem. Orzechy pokroiłem grubo. Ser, cebulę i seler włożyłem do miski, posypałem orzechami i szczypiorkiem, polałem sosem. Sałatkę delikatnie wymieszałem, podzieliłem na cztery porcje, włożyłem do wydrążonych papai
R'n'G KitchenPieczeń można wykorzystać na kilka sposobów. Jako danie obiadowe oraz jako mięsiwo na kanapki a nawet jako dodatek do sałatek. Wybór należy do Was. U mnie była obiadem i śniadaniem. Składniki: Szynka około 2 kg 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 spora łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 kostki czosnkowe knorr 8 ząbków czosnku Wykonanie: Czosnek obieramy
Smaki Ewypółmisku ułożyć różyczki brokuła i kostki fety. Jogurt wymieszać z majonezem,dodać rozgnieciony czosnek,doprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać dokładnie. Gotowym sosem polać brokuła i fetę. Sałatkę obficie posypać prażonym słonecznikiem
Kolorowa kuchnia Elkiwybór. Wszystkie produkty są dobrej jakości i dobrze zapakowane. Galeria herbat oferuje również , bakalie, suszone owoce i zioła do naszych kuchni. Młody jęczmień można dodawać go do napojów, sałatek, jogurtu. Osoby dbające o prawidłowy stan ciała i umysłu powinny sięgać po młody jęczmień by wykorzystać jego naturalne, wspaniałe właściwości. Zielony jęczmień staje się coraz bardziej popularny jako suplement
Gotowanie jest łatwerzadka dosypać odrobinę bułki tartej.Formujemy kotlety i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Osaczamy na papierowym ręcznikiem.Podajemy z frytkami lub z chipsami i sałatką z pomidora.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiEfektownie wygląda i wyśmienicie smakuje. 2 żółte cukinie 2 zielone cukinie 1 czerwona papryka Cukinie muszą być średniej wielkości,bez nasion w środku
Kolorowa kuchnia ElkiMelon to wspaniały dodatek do sałatek i deserów. Znakomicie gasi pragnienie w upalne dni. Owoc ten stanowi doskonałe źródło silnego przeciwutleniacza jakim jest witamina C oraz błonnika. Melon oprócz wody, z której składa się w blisko 90%, zawiera sporo cukru,beta karotenu i potasu. Nektar z melona działa przeczyszczająco i moczopędnie dlatego jest częstym składnikiem diet
Kolorowa kuchnia ElkiBardzo odżywczy wieloowocowy koktajl z przewagą melona. Melony posiadają soczysty i aromatyczny miąższ, są idealne jako świeża aromatyczna przekąska, dodatek do przystawki lub sałatek. Łagodnie stymulują pracę nerek oraz działają przeczyszczająco i moczopędnie, a zjedzone przed snem, poprawiają jego jakość. Zawierają niewiele kalorii, dlatego są owocem idealnym dla wszystkich dbających o linię. Poprawiają nastrój i koncentrację
Kolorowa kuchnia ElkiWarto mieć w swojej spiżarni chociaż kilka słoiczków marynowanej papryki,bo to wspaniały dodatek do kanapek,sałatek i niektórych potraw. 2 kg mieszanej papryki (czerwona,żółta i zielona) 2 ząbki czosnku pokrojonego na plasterki 1 duża cebula pokrojona w plasterki liście laurowe ( po 1 szt na każdy słoik) kolorowy pieprz ziarnisty ziele angielskie gorczyca zalewa: 6 szkl
Kolorowa kuchnia Elkipodajemy – po amerykańsku, z tłuczonymi ziemniakami (jestem pewna że Salisbury przewraca się dzisiaj sześć stóp pod ziemią jak widzi tą herezję) a ode mnie z polskim akcentem, z sałatką z kiszonych ogórków. W tym zestawie – głośne mniam mniam! I popijajcie raczej herbatą niż litrem mocnej czarnej kawy. SKŁADNIKI 500g mięsa z indyka lub chudej wołowiny, mielone ½ szklanki płatków owsianych, lekko
Karo in the Kitchenznalazłam w niej mnóstwo fajnych przepisów min. na ten sos. Jak pisze autorka sos idealny do szparagów, frytek albo surowych warzyw. Pyszny jest z krewetkami, jako dodatek do sałatek, które dzięki niemu zyskują jedyny i niepowtarzalny smak. Samo przygotowanie sosu to zaledwie 5 minut, zabieramy się do dzieła? Aioli - majonez czosnkowy - Majonese All'aglio. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie