sałatka - 51333 przepisów (strona:2464/3423)

Surówka ze szparagami i truskawkami z szampańsko-waniliowym winegretem 156

zdjąć z patelni na talerzyk. Na gorącej patelni mogą za bardzo ściemnieć i będą wówczas gorzkie kawałki szparagów układać na talerzykach w formie gwiazdy, truskawki pośrodku na kształt kwiatu. Sałatkę polać dressingiem, obsypać orzeszkami pinii. Serwować ozdobione ulubionymi kwiatkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szaszłyki z królika i szparagów 188

oliwą i oprószyć solą. Smażyć z obu stron na niewielkim ogniu tak, by mięso i szparagi zmiękły, ale się nie spaliły. Podawać gorące jako samodzielne danie lub z dodatkiem sałatki. Przepis bierze udział w konkursie sklepu ALMA  www.alma24.pl ----- Podobne: Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Piknikowa przekąska z tuńczykiem Grillowane cukinie i brokuły

Weekendy w domu i ogrodzie
Kaszanka grillowana w srebrnych papilotach 232

warzywami wylądowały na grillu a Wy możecie zająć się czymś przyjemnym. Na kilkadziesiąt minut potrawa będzie gotowa i zapewniam, że bardzo smaczna. Do pieczonej kaszanki świetnym dodatkiem będzie sałatka z pomidorów . Bardzo ważna jest w tym daniu nie tylko jakość jego składników, ale też opakowanie czyli folia aluminiowa. Musi być gruba i mocna żeby papiloty nie popękały podczas pieczenia. ROZWIŃ

Smaczna Pyza
Bułeczki proteinowe 160

Proteinowe bułeczki są idealne na śniadanie, jako bułka do hamburgera czy dodatek do sałatki. Nie musiałam się do nich długo przekonywać. Uwielbiam wersję z ziołami. SKŁADNIKI na 2 sztuki 125g twarogu białego 1 jajko 8 łyżek otrębów owsianych 20g mąki z cieciorki 1 łyżeczka proszku do pieczenia przyprawy (zioła prowansalskie, oregano, bazylia) Składniki dokładnie mieszamy i forujemy dwie bułeczki. Wstawiamy

Tetiisheri
Łosoś zapiekany z mozzarellą i szpinakiem 228

szpinaku (my w tym przepisie nie dodajemy do niego czosnku) bo przysłoni nam smak samego łososia, który sam w sobie jest pyszny. Tak przygotowanego łososia możemy podać z dietetyczną sałatką z rukoli . Łosoś zapiekany z mozzarellą i szpinakiem - przepis: Łososia myjemy, osuszamy, skraplamy sokiem z cytryny , olejem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na suchej patelni przesmażamy szpinak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spotkanie blogerek w Lubinie 144

spotkaniu blogerskim zorganizowane były również różne warsztaty z których wyniosłyśmy nową wiedzę.  Moja szefowa Sylwia Biały zadbała również o to abyśmy z głodu nie pomarły :). Przepyszna lekka wakacyjna sałatka z kaczki została specjalnie przygotowana przez zespół Piekielna Kura Lubin :) Jestem ogromnie szczęśliwa, że wszystkim bardzo smakowało. Ponieważ pomimo tego, że byłam jedną z uczestniczek tego wydarzenia reprezentowałam również swoje

ClauditteMissCooking
Masło klarowane 143

Kiedyś wydawało mi się to trudne i czasochłonne - domowe zrobienie masła klarowanego. Ale.. kiedy chciałam przesmażyć warzywa do sałatki na maśle klarowanym (mają wtedy piękny maślany zapach;) okazało się, że mam samo masło. Zaczęłam szperać w internecie jak zrobić idealne masło, na którym nic się nie przypali. Znalazłam, zrobiłam, wyszło idealne i pyszne. Dziś podzielę się z Wami

Zasmakuj Kuchni
Kluski śląskie – miękkie, delikatne, idealne 1450

rozpadają się podczas gotowania. Jeśli przekroicie ziemniaka na pół, potrzecie połówki i się skleją to ziemniaki powinny być odpowiednie – jeśli pokaże się woda, to lepsze będą na sałatkę lub zapiekankę. Kluski śląskie: 1 – 1,5 kg ziemniaków (najlepiej mączyste, typ C) 1 jajko mąka ziemniaczana (ilość zależna od ziemniaków: patrz przepis) sól morska listonic_type='fooddrink';listonic_theme

Poezja smaku
DUSZONY SCHAB W SOSIE Z RODZYNEK I SAŁATKA Z PORA 223

kostkę lub paseczki i połączyć z posiekanym porem i kukurydzą, przyprawic olejem , solą i pieprzem .Pod koniec duszenia mięsa dodać rodzynki.Dusić do miękkosci.Schab podawac z kasza,sałatką lub makaronem.Smacznego.Podajemy sok grejpfrutowy do popicia

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tortellini zapiekane z szynką 146

chce mnie opuścić ta bestia. Zadomowiła się u mnie ostatnio. Może z nadejściem słoneczka za oknem i ciepłych dni pójdzie sobie ten straszny leń. Na blogu znajdziecie również sałatkę z tortellini, a przepis znajdziecie tutaj Składniki 250 g tortellini 200 ml śmietany 150 g szynki 2 średnie pomidory 150 g żółtego sera sól pieprz koperek Tortellini ugotować i odcedzić

O kuchni z uczuciem
Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami 180

Uwielbiam tuńczyka, właściwie mogłabym go jeść bez przerwy. Smakuje równie dobrze od tak sam, jako dodatek do makaronów , sałatek, ryżu, tortilli i wielu innych dań. Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami. Spróbujcie. Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami. Użyłam tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym Graal. Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami

Słodkie okruszki
Liście rzodkiewki duszone w sosie pomidorowym, z białą kiełbasą i jajem 133

moje się nie obawiam, dostaję pęczki rzodkiewki od znajomej z jej własnego warzywnika. I mają piękne liście. I wolne od oprysków. Liście rzodkiewki goszczą u mnie przede wszystkim w sałatkach różnego typu. Ale tym razem pokaże Wam jak zrobić je tak, aby smakowały jak...szpinak. Popularną potrawą na Sycylii jest szpinak duszony w pomidorach z białą kiełbasą, z dodatkiem wbijanych

Z Kuchni Do Kuchni
Polędwiczki wieprzowe smażone 457

posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć polędwiczki po 3-4 minuty z każdej strony. Ja podałam polędwiczki z ziemniakami z wody i  sałatką z pieczonych buraków

kuchnia doski
Focaccia z Rozmarynem i Pomidorami 168

drugiej połowie ułożyłam rozmaryn ale możemy użyć innych dodatków. Jeszcze tylko napisze że Focaccia jest bardzo smaczna, puszysta i idealnie nadaje się do podania jako przekąska, do sałatek lub zup jednym słowem idealnie zastępuje tradycyjne pieczywo. Do przygotowania Focacci będziemy potrzebować: 1 kg mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 600 ml letniej wody 60 g drożdży świeżych

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Sałatka ogórkowa do słoików na zimę 112

tarce o grubych oczkach. Następnie wymieszać, dodać natkę pietruszki, posiekany czosnek, wlać olej i ocet. Po czym doprawić solą i cukrem, raz jeszcze dobrze wymieszać i odstawić na godzinę. Sałatkę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 15 minut

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania