sałatka - 51777 przepisów (strona:2473/3452)

Smaczny i zdrowy… kurczak Zagrodowy! 197

jest, aby wybierać przepisy na potrawy z kurczakiem, które pozwolą wydobyć jego walory smakowe i odżywcze. Wiele z nich (nie tylko na dania główne, ale i na zupy czy sałatki) znaleźć można właśnie na stronie „Zagrodowego z Podlasia”. Szczególnie polecić należy kurczaka grillowanego z racji beztłuszczowej obróbki termicznej. Dzięki nowoczesnym urządzeniom można go przygotować także na grillu elektrycznym poza tradycyjnym

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka maminkowa 5974

Nasza propozycja na pyszną sałatkę z wielu warzyw, zamkniętą w słoikach.     Składniki na ok. 12-14 słoików: -2 kg ogórków -1 kg papryki -1 kg białej kapusty -1 kg fasolki szparagowej -duży kalafior -6 szt. dużej marchwi -3-4 duże cebule Cebulę kroimy w grube pióra. Marchewkę w plasterki. Kapustę i paprykę w grubą kostkę. Ogórki w grube

Maminek kulinarny
Ziemniaki z dodatkami oraz "Przerwana lekcja muzyki" 213

przy okazji pieczenia czegoś w piekarniku. Ziemniaki wymieszać z jogurtem, a potem posypać skwarkami z boczku, posiekanym koperkiem i bazylią porwaną w palcach. Oprószyć pieprzem. ----- Podobne: Majerankowe placki ziemniaczane Sałatka ziemniaczano-śledziowa Ziemniaki pieczone z kminkiem "Przerwana lekcja muzyki" Susanny Kaysen to książka, której niektóre fragmenty zapadają w pamięć i nie pozwalają spokojnie spać. Bo czy zawsze wiemy, czego chcemy

Weekendy w domu i ogrodzie
Cotygodniowy przegląd promocji w gazetkach 175

razem, w jednym naczyniu! Super :)  -->  Netto  do 7 sierpnia 11. Patelnie, również na indukcje -->  Netto  do 7 sierpnia 12. Szklane pojemniki na sałatki itp ->  Lidl  do 7 sierpnia 13. Multi-funkcyjna miska- fajna, przydatna miseczka z różnymi ostrzami-->  Netto  do 7 sierpnia 14. Cudne emaliowane naczynia

Tradycyjna Kuchnia
Ocet z bazylią i czosnkiem 101

kupować go już przyprawionego. Sami w prosty i szybki sposób możemy przygotować pyszne, aromatyczne octy wedle własnych upodobań, a następnie używać je do podkreślenia smaku wielu potraw (tj. sałatki, sosy, marynaty itp) Składniki: 1 pęczek świeżej bazylii 6 ząbków czosnku 750 ml octu (najlepiej spirytusowy, ale może być również winny) Wykonanie: Pęczek bazylii opłukać i otrząsnąć z wody. Włożyć

Tradycyjna Kuchnia
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W WIŚNIOWYM SOSIE BALSAMICO 197

oleju roślinnego WIŚNIOWY SOS BALSAMICO 1¹⧸₂ szklanki wiśni bez pestek 3 łyżki miodu 6-7 łyżek octu balsamicznego sól, pieprz, chili w proszku DO PODANIA: ugotowany ryż, kasza jaglana, sałatka z rukoli WYKONANIE POLĘDWICZKĘ myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy solą, czarnym pieprzem i 1 łyżką oliwy. Zostawiamy na blacie kuchennym na 1 godzinę do zamarynowania. Piekarnik nagrzewamy

cool and minty
Rolada szpinakowa z łososiem 345

jesteś wielbicielem wędzonego łososia, to coś w sam raz dla Ciebie! :) Przepis znaleziony na stronie Uwielbiam Gotować, jak dla mnie doskonały ;)  A tutaj mamy propozycję podania razem z sałatką a'la ciasto ;) Fajnie się komponują ;)     Składniki: 450g szpinaku mrożonego (rozdrobnionego lub w liściach) 4 jajka rozmiar L 2 ząbki czosnku sól, pieprz 300g serka typu Almette

Czerwona Porzeczka
Miseczki z tortilli z pasztetem 136

Takie miseczki wyglądają uroczo, prawda? Idealnie nadają się na różnego rodzaju imprezy, ale i nie tylko. Możecie je wypełnić ulubioną sałatką lub dowolnymi składnikami. Ja użyłam pasztetu i kilku warzyw. Połączenie proste, ale też bardzo smaczne.  Pozostałości po wykrawaniu miseczek nie wyrzucajcie, bo nadają się na pyszne chipsy - klik .  (12 sztuk) Miseczki: 2 placki tortilli Wypełnienie

Di gotuje
Kiszony kalafior 175

Moim kolejnym przepisem na uzupełnienie spiżarki jest mało znany lecz bardzo pyszny kalafior kiszony. Przepis banalnie prosty, ponieważ kisimy jak ogórki. Jest to świetny dodatek do obiadu, sałatki czy po prostu do chrupania, polecam. Składniki: 1 kalafior koper czosnek 1 łyżka soli na 1 litr wody. Wykonanie: Kalafior dokładnie umyć, podzielić na różyczki, czosnek obrać. Do słoiczka

magiczna kuchnia Kasi
Ogórki konserwowe po warszawsku 170

minut. Garnek do pasteryzacji warto wyłożyć ściereczką. Po pasteryzacji można jeszcze słoiki obrócić do góry nogami. Tak przygotowane ogórki konserwowe po warszawsku są pyszne jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek i chrupane samodzielnie :)   Post Ogórki konserwowe po warszawsku pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z chrupiącym bekonem. 167

talerzu. Ogórka myjemy i kroimy w grubsze plasterki a następnie plasterek w 4 części. Pomidorki myjemy i kroimy na ćwiartki. Układamy na kapuście. Polewamy sosem sałatkowym. Następnie na sałatkę układamy pokrojony w mniejsze części upieczony bekon. Smacznego

Magia jedzenia.
Sałatka z truskawkami, gruszką i rukolą 228

Lubicie owoce w zielonych sałatkach? My uwielbiamy, a SAŁATKA Z... Artykuł Sałatka z truskawkami, gruszką i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Sałatka z cukinii Siostry Anastazji 451

Idealnie pasuje do dań głównych, do mięsa czy ryb. Kolorowa i bardzo smaczna. Warto samemu ją przygotować- satysfakcja gwarantowana :) Zapraszam! Sałatka z cukinii kolorowa Składniki: 1 kg cukinii 1/2 kg kolorowej papryki 1/2 kg zielonych ogórków 5 średniej wielkości cebuli 1 marchewka 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki oliwa zalewa: 1 szklanka octu 10 % 1 szklanka cukru 2 łyżki

Tagebuch po polsku
Gdynia i Sopot kulinarnie. Gdzie warto zjeść ? 202

się śniadaniownia z piekarnią, na górze zjecie lunch i napijecie się drinka. Tym razem zdecydowałam się na jajka po benedyktyńsku + własna brioche, szynka, świeży szpinak, sos holenderski i mała sałatka. Było pysznie ! Monsieur Armand Najlepsze makaroniki znajdziecie właśnie tu. Miejsce znajduje się przy Władysława IV 23/30. Makaroniki robione są przez Francuza, co jest gwarancją smaku i jakości. Nigdy nie jadłam

Moja pasja smaku
Sałatka 355

Sałatka zrobiona w ekspresowym tempie przez moją córkę..i z dostępnych w lodówce składników. 1 puszka kukurydzy słoiczek papryki konserwowej 10-15 dkg polędwicy drobiowej kawałek kapusty pekińskiej ogórek zielony  pomidor ogorek korniszon sól, pieprz koperek majonez Kukurydzę odcedzić z zalewy.Kapustę poszatkować, pozostałe warzywa pokroić.Wszystkie składniki połączyć doprawić.Wymieszać z majonezem

Moje domowe kucharzenie