sałatka - 51777 przepisów (strona:2468/3452)

Sałatka z pieczonym burakiem, grillowaną papryką, jajkiem i fetą 642

Prosta sałatka z gotowanym jajkiem, pieczonym burakiem i grillowaną papryką z dodatkiem sera feta i pestek słonecznika oraz migdałów w płatkach. Przyjemne danie na rozpoczęcie dnia. Składniki (na 2 porcje): garść rukoli 2 jajka 1 burak 1/2 papryki czerwonej 50 gram sera feta 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki migdałów w płatkach sos balsamiczny Buraka owijam folią aluminiową i piekę

Mango Papaja
Domowe ogórki kiszone 171

pozwolić sobie na urlop hihihi! :) Ale zanim urlop, to mnóstwo pracy w kuchni, bo trzeba pomyśleć o zimie ... Brrr ...  Będzie cudownie w grudniu otworzyć słoik własnych ogóreczków, zrobić sałatkę czy zupę ogórkową ... Zatem do roboty, bo samo się nie zrobi! :) Osobiście najbardziej uwielbiam ogórki z dużą ilością chrzanu, są wyraziste w smaku, z delikatną nutką chrzanowej ostrości. Wkładam też

Garniec Magalie
Sałatka z bakłażana 174

zwykłej podlewając olejem. Studzimy, na wierzch kroimy pomidory, czosnek siekamy na drobne plasterki, kruszymy ser, posypujemy solą i pieprzem , listkami bazylii i skrapiamy oliwą . Można dodać listki roszponki. Sałatkę podajemy do mięsa lub ryby

Gotowanie jest łatwe
Albatros, Witta i Pirackie statki - wypoczynek na Zachodnim Pomorzu. Gdzie dobrze zjeść i się wyspać w Darłówku. 135

jedzeniem, smakowało niezwykle świeżo i kosztowało znośne pieniądze. Za każdym razem było pysznie, a byliśmy tam niemal codziennie... Pizza Papaj - świeży szpinak, czosnek, kurczak i mozzarella.... Nie ma jak sałatka Świeżutkie kurczaczki w panierce... ...Synciowi tak smakowały, że bardzo prosił o ich uwiecznienie Dbałość o miłe szczegóły w Albatrosie mnie urzekła Dorsz dla Szwagra... podobno pyszny i świeży   Niestety

Kuchnia po mojemu
RYBA PO GRECKU 889

Można dolać więcej wody, aby warzywa miały luźniejszą konsystencję. Rybę można wyłożyć na formę i pokryć ją warzywami, lub podawać od razu na talerz samodzielnie, lub ze świeżą sezonową sałatką. Potrawa doskonale smakuje również odgrzewana w piekarniku.  Smacznego! *Proporcje warzyw można dowolnie zmieniać wg zapotrzebowania

Calzonella.com
Recenzja książki "Polskie jabłka" i konkurs 217

mnóstwo apetycznych zdjęć potraw z różnymi odmianami jabłek. W środku znajdziecie ponad 150 przepisów na rozmaite dania z tymi pysznymi owocami. Są to między innymi: - napoje (soki, smoothie, cydr) - sałatki i surówki - zupy (chłodniki i te na ciepło) - potrawy bezmięsne (śniadania, zapiekanki) - potrawy z mięsem (wieprzowina, drób, ryby) - sosy, dipy, musy - ciasta (drożdżowe, kruche, ucierane) - desery (puddingi, musy, jabłka pieczone

Smakołyki Asi
Jak przygotować szpinak 191

się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kompot jabłkowo - śliwkowy 130

chęcią. Zakochana jestem od dłuższego czasu, co z pewnością widać, w słoikach amerykańskiej marki Ball, zachęcam do zakupu, bo są rewelacyjne! Robię w nich nie tylko kompoty, ale i sałatki i przede wszystkim podaję koktajle czy robię ogórki małosolne, lato zostań z nami dłużej! Kompot jabłkowo - śliwkowy Składniki: 1 kg jabłek 250 g śliwek, wybrałam duże, fioletowe z pomarańczowym miąższem

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z ogórków małosolnych 214

Lubicie ogórki małosolne? Jeśli tak, to mam dla Was propozycję na sałatkę z ogórków małosolnych. Idealna do letniego obiadu. Zachęcam również do przeczytania przepisu na ogórki małosolne . Składniki: 6 małych ogórków małosolnych 1 mała cebula czerwona sól pieprz 2 łyżki oliwy extra vergine Wykonanie: Ogórki kroimy w cienkie półplasterki. Cebulę kroimy w drobna kostkę. Całość pieprzymy i lekko solimy. Dodajemy

Smak mojego domu
Ogórki kiszone na sucho – małosolne 176

niewiele. Wybierzcie krótkie ogórki, równe, jednakowej wielkości, ciemnozielone i kształtne. Muszą być świeże — jędrne i twarde, niepoobijane, nie podziurawione. Odmiany o dużych, pękatych owocach zostawcie raczej na mizerie i sałatki, tutaj postawcie na ogórka kompaktowego. Ma mniej pestek i na pewno zostanie przyjemnie chrupiący. Ogórki dokładnie myjemy – najlepiej zanurzyć je w garnku z dużą ilością zimnej wody i odrobiną sody

Karo in the Kitchen
Bezglutenowy dutch baby z mąki z quinoy i mąki z migdałów ziemnych, zapiekany z jeżynami i kwiatami cukinii 145

Ostatnio była sałatka z migdałami ziemnymi, a dziś pieczony naleśnik z dodatkiem zrobionej z nich mąki i oczywiście z mąką z quinoy. Razem z ciastem zapiekłam jeżyny kupione na przystanku tramwajowym od miłej starszej pani i kwiaty cukinii z kooperatywy spożywczej. Uwielbiam zdobywać takie kulinarne perełki :) Składniki:   20 gram mąki z quinoy 30 gram mąki z migdałów ziemnych

Quinoa Raz!
Kiszona czerwona papryka 212

kapusty, grzyby... Wśród kiszonek nie może zabraknąć kiszonej papryki. Całe lato słój z kiszona papryką króluje na parapecie zaraz obok kamionki z małsolnymi ogórkami. Jest idealnym dodatkiem do kanapek, sałatek a nawet sosów.  Kiszona papryka SKŁADNIKI 7 średniej wielkości papryk 1 papryczka chilli 4 ząbki czosnku kawałek korzenia chrzanu 2 baldachimy kopru włoskiego 1/2 łyżeczki gorczycy 1 litr wody

Magiczna kuchnia Darii
Lodowe mango 160

stało się – w popłochu omiatam wzrokiem co jeszcze można przerobić przed wyjazdem. Pada na miękkie, pysznie dojrzałe mango, którego nijak już nie wcisnę do żadnej sałatki, nie zrobię z niego salsy do łososia, czy nie dorzucę do jakiejś egzotycznej tarty. A w lodówce równie dojrzałe borówki i maliny. Będą lody! A później ruszamy w świat! Składniki: jedno duże, dojrzałe

gutfut
Rukiew wodna - eliksir młodości 209

nawadniać. Liście rukwi wodnej najlepiej smakują świeże. Rukiew ma chrupiącą teksturę, orzeźwiający ostry i pikantny aromat oraz lekko pieprzowy smak z nutą słodyczy. Można dodawać ją do wszystkiego, sałatek, zup, kanapek, smoothie lub po prostu zjeść świeżą. Wartości zdrowotne rukwi wodnej: to bogate źródło witaminy C, B1, B2, B6, K, żelaza, wapnia, magnezu, manganu i cynku,   który pozytywnie wpływa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka obiadowa z pomidorów 196

sól pieprz słodka papryka Pomidory pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę drobno posiekać. Rzodkiewki pokroić na mniejsze cząstki.  Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. sałatka obiadowa z pomidorów

O kuchni z uczuciem