Dziś chciałabym podzielić się z Wami 8 propozycjami (przepisami) na śniadanie. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Spróbujcie. Warto rozpocząć dzień od pysznego śniadania. Sałatka w tortilli Delikatne placuszki z mascarpone Zdrowe kanapki śniadaniowe z owocami (truskawkami) Płatki ryżowe z karmelizowanym jabłuszkiem Pasta kanapkowa na serkach topionych Zapiekana cynamonowo-jabłkowa kasza jaglana na serowo-bananowej chmurce Mocno
Słodkie okruszkipomidorowa ma niejedno imię to jest w wielu odsłonach. I żadna się nie powtarza. Każda inna każda pyszna. Dzisiaj postanowiłam zaszaleć i zrobić zupę pomidorową na wzór greckiej sałatki z arbuza i fety. Połączyłam smak pomidorów z arbuzem, miętą i owczą fetą. Wyszedł pyszny krem, którym nie pogardził 1,5 roczny siostrzeniec. No poza fetą, którą uparcie wyciągał z talerza
Bernika - moj kulinarny pamietnikszynki zwinąć w małe różyczki. Ułożyć na sałacie pomiędzy innymi składnikami. Przygotować sos. Jogurt wymieszać z musztardą, do smaku doprawić miodem, solą, pieprzem i słodką papryką. Gotowym sosem polać sałatkę i można podawać
Monia miesza i gotujesmak. Wolę szparagi przygotowane na maśle, tłuszcz zatrzymuje smak. Możecie przeprowadzić eksperyment – pół pęczka ugotujcie, pół przesmażcie na maśle. Zobaczycie różnice. Szparagi są bardzo dobre same, z sosami, w sałatkach, pizzy, risotto, tartach… Można długo wymieniać. Są bardzo delikatne w smaku, więc można się pobawić i eksperymentować Spróbujcie, jak jest sezon to warto. Postaram się wam pokazać trochę inne
ladykitchenzachowuje wiele wartości odżywczych i składników mineralnych, zawiera także dużą ilość błonnika. Idealnie nadaje się zarówno do dań na ciepło, wytrawnych i na słodko, jaki i do sałatek. Gotuje się go tylko 8 minut, taki al delnte jest najlepszy. W sklepach znajdziecie różne rodzaje makaronu Pełne Ziarno: świdry, kokardki małe, spaghetti, pióra, świdry
Kulinarne przygody Gatityświeci, pora pomyśleć o majówkowym menu! Wypady za miasto, na grilla czy rodzinny piknik, co warto zabrać ze sobą lub przygotować na miejscu? Co dobrego podać do picia? Jakie sałatki będą najlepsze? Udanego majowego weekendu z Moją smaczną kuchnią! Przepisy będą widoczne po kliknięciu w dane zdjęcie
Moja smaczna kuchniawodę po ogórkach, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Całość odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Zastosowanie: Doskonale nadaję się do sałatek, dań łagodnych. Najlepiej nie smażyć tylko wrzucać lub dodawać do dań. Jeśli chcemy, aby było ciepłe, dodajemy je pod sam koniec gotowania. 4. Tofu w stylu meksykańskim Potrzebujemy
Bananowe Poleszczypiorek posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce i skropić sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.Majonez, jogurt naturalny i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać razem. Dodać do sałatki i połączyć. Przełożyć do salaterki i udekorować
Ewusiowe SmakiPonieważ za oknem pogoda straszy deszczem, gradem i lodowatym wiatrem, zamiast wiosennych lekkich obiadków i sałatek rządzą u nas znów zupy. Bo nic tak nie rozgrzewa ciała i duszy, jak miseczka gorącej, aromatycznej zupy. Zwłaszcza, gdy po drodze z przedszkola dziecko skacze z kałuży do kałuży nonszalancko zalewając Wam spodnie aż po kolana ;) Zupa… Continue reading Kremowa zupa porowo
brunetkawkuchnitemu otrzymałam od firmy GRAAL przesyłkę z rybkami w puszkach, za co serdecznie dziękuję. Oto one: Na pierwszy rzut poszły... Sardynki w sosie paprykowym Postanowiłam wymodzić z nich... Sardynkową sałatkę makaronową Przepis jest prosty ;) Ugotowany makaron świderki i wymieszana z nim zawartość puszki. Prawda, że wygląda nieźle? Tak czy inaczej danie było nietypowe:) Powiem tak... Miło było przyrządzać
Ukojenie Podniebieniazagęśćmy ją bułką tartą. Z wyrobionej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż panierka się zarumieni. Gotowe kotleciki możemy podać z lekką sałatką ze świeżych warzyw
Jacob TastesZrobiłam moje podpłomyki do sałatki. Sam przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". Ogólnie książkę bardzo sobie chwalę, ale znalazłam niestety błędy (dotychczas w dwóch przepisach). Właśnie w przepisie na podpłomyki wystąpił błąd z podaną ilością wody (podane zostało 10 ml). Z taką ilością pozostają nam suche mąki, które możemy co najwyżej wymieszać ze sobą. Przyszło mi więc
Passions hobbies lifepokrzywą, koktajl jest pełen witamin oraz minerałów. Pokrzywa jest bardzo zdrowa więc jeżeli mamy możliwość oraz dostęp do świeżej pokrzywy to warto z niej przygotować różnego rodzaju koktajle, sałatki lub zupy. Pokrzywę należy zbierać z dala od dróg aby nie była zanieczyszczona. Jeżeli ktoś chciałby poczytać więcej o samej pokrzywie to odsyłam pod ten adres: Pokrzywa i jej działanie
Uwaga Babcia Gotujekroimy w kostkę, cebulkę i kukurydzę odsączamy . pierś kroimy w kostkę,oprószamy solą ,pieprzem i papryką słodką, podsmażamy na patelni,studzimy,mieszamy składniki naszego sosu i mieszamy go z sałatką,doprawiamy jeszcze solą i pieprzem Smacznego
Swojskie jedzonkokulinarne zostały podzielone na 6 grup: Produkty zbożowe (np. Pizza z komosy ryżowej, Buraczane risotto z kaszy gryczanej) Orzechy i nasiona (np. Batoniki z granoli, Superchleb) Rośliny strączkowe (np. Sałatka z soczewicą, cukinią i miętą, Dal z soczewicy i dyni piżmowej) Warzywa (np. Pikantna salsa, Faszerowane pieczarki brunatne) Owoce (np. Muffinki jagodowe, Lody bananowe) Smoothie i soki (np. Smoothie
Z miłości do słodkości