sałatki, na które było mi szkoda czasu, gdy wiedziałam, że tylko ja będę miała na nie smaka. Oto kolejna propozycja śniadaniowa do pracy i nie tylko. Na domową kolację - zamiast kanapek też fantastycznie się nada. Składniki (na jedną solidną porcję): 2 łyżki kaszy jaglanej 2 paski żołtej papryki 2 paski czerwonej papryki 1/2 ogórka małosolnego 1 plaster żółtego sera(...)wraz z odrobiną masła i vegety - na średnio miękko. Dodajemy szczypior, szpinak, ogórka małosolnego, ser żółty oraz szczyptę kurkumy. Przechowujemy do rana w lodówce.Wszystkie świeże warzywa kroimy następnego dnia rano - w drobną kostkę. Dodajemy łyżkę jogurtu z odrobiną majonezu. Po 15-20 minutach sałatka gotowa. Wyszła fantastycznie kolorowa, a do tego pyszna. Samo zdrowie do tego - pod warunkiem
Kuchnia po mojemubagietką i oliwkami (to mój ulubiony zestaw przekąskowy). Dodawany jest do zielonych sałatek, sosów oraz zapiekanek. Najlepiej smakuje z czerwonym, kalifornijskim winem. Proponowane wina Wina żółte z Jury – château-chalon lub arbois. Białe wytrawne chardonnay, np. chablis albo pouilly-fuissé. Do serów bardzo dojrzałych dobry będzie biały burgund lub pełne beczkowe chardonnay z Nowego Świata. Ser Abondance www.ocello.com.au
gutfutwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka idealnie nadaję się do grillowanych potraw oraz sprawdzi się doskonale jako syta przekąska. Może zastąpić nawet i obiad. 500g ziemniaków 1 pęczek rzodkiewki (duży) 150-200g wędzonego boczku 120g sera feta 1/2 pęczka koperku Dodatkowo: majonez jogurt naturalny czarnuszka (zamiast pieprzu) Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pokrojony
Di gotujeobrać ze skorupek. Pokroić w niezbyt drobną kostkę. Groszek osączyć i dodać do pokrojonych jajek. Ser żóty również pokroić w kostkę. Pieczarki osączyć z zalewy, moje były małe więc przekroiłam tylko na pół. Małe marcheweczki osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Do sałatki dodałam też marchewkę z marynowanych pieczarek (było jej kilka plasterków). Wszystkie składniki wymieszać. Połączyć z majonezem
Monia miesza i gotujekocha? Te z mięsem, z warzywami, owocami, na słodko na słono , z serem . UWIELBIAMY :) Pierogi z mięsem i kapustą to jedne z moich ulubionych ! Podawane z idealną surówką smakują Rewelacyjnie :) Dziś polecam Sałatkę z Czerwonej Kapusty -Nadwiślicka firmy ORZECH Samo przygotowanie pierogów nie jest trudne , tak jak niektóre potrawy poprostu wymaga lekkiej wprawy ale wiadomo było od zawsze
Gotowanie PatkiPrzedstawiam przepis z mojego dzieciństwa, potrawę kresową ale w wersji bezmięsnej czyli kartacze z serem . Bardzo smaczne danie i z natury bezglutenowe. Trochę pracy wymagają, ale
Kawa z mlekiemtygodniu mamy 14 przepisów. Angelika Galareta w ieprzowa Karp smażony Sałatka ziemniaczana Marzena Śledzie w oleju lnianym Magdalena Szybkie pomarańczowe ciasto z kisiele m Marta Moskole Aga Makowe muffinki z serem Agnieszka Wigilijne babeczki Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado Joanna Błyskawiczne
Magiczne Życie Martynaprawdę bardzo zdrowe i smaczne warzywo, pomimo tego specyficznego smaku. Ja osobiście bardzo lubię seler i w sałatkach i jako dodatek do dań mięsnych. Składniki 2 porcje: filety z kurczaka 2 szt. seler naciowy 2 długie łodyżki ser mozzarella starty 4 łyżki boczek wędzony 2 plastry jajko 1 szt. mleko 2 łyżki papryka słodka mielona
Kuchnia Paulettestakże jako poczęstunek dla gości. Do przygotowania sałatki użyłam pieczarki marynowane firmy Dagoma . Składniki podane na ilość sałatki widocznej na zdjęciu: * 2 jajka ugotowane na twardo * 2 łyżki groszku konserwowego * 2 łyżki kukurydzy konserwowej * 2 łyżki żółtego sera startego na tarce o grubych oczkach * słoiczek pieczarek marynowanych (u mnie 170 g) * 3-4 gałązki szczypiorku * łyżeczka majonezu * sól
Zrób to smacznietakże jako poczęstunek dla gości. Do przygotowania sałatki użyłam pieczarki marynowane firmy Dagoma . Składniki podane na ilość sałatki widocznej na zdjęciu: * 2 jajka ugotowane na twardo * 2 łyżki groszku konserwowego * 2 łyżki kukurydzy konserwowej * 2 łyżki żółtego sera startego na tarce o grubych oczkach * słoiczek pieczarek marynowanych (u mnie 170 g) * 3-4 gałązki szczypiorku * łyżeczka majonezu * sól
Zrób to smacznieBardzo prosta sałatka. Wbrew pozorom łagodna w smaku. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Składniki: -słoik papryki konserwowej -20 dag żółtego sera -2-3 ogórki kiszone -4-5 jajek ugotowanych na twardo -2 cebule -mały słoiczek majonezu -pieprz, sól do smaku Cebulę obrać, drobno posiekać i sparzyć. Paprykę odsączyć i pokroić w paski. Jajka i ogórki pokroić
Kulinarne przemysleniazwykłe ziemniaki przemieniają się w coś przepysznego! Jeżeli chcecie wzbogacić danie, podajcie je z jajkiem sadzonym lub posypcie serem feta. Ziemniaczki zresztą możecie serwować jako dodatek do wielu potraw, np. grillowanej ryby, z kolei cytrynowy bób potraktować jako sałatkę czy przystawkę. Dzisiejsze danie przygotowałam w ramach akcji wspólnego gotowania młodych ziemniaków razem z Anią , Emilią , Mopsem i Panną Malwinną . Młode
Chilli Czosnek i OliwaSezon truskawkowy i szpinakowy w pełni, a więc zapraszam na bardzo szybką i smaczną sałatkę, którą możemy przygotować w kilka chwil. Składniki: szpinak świeży sałata zielona 1 ogórek 1 pomidor kilka truskawek pół opakowana sera feta pestki słonecznika oliwa z oliwek sól pieprz Szpinak i sałatę myjemy, osuszamy i rozkładamy na talerzu. Pomidora, obranego ogórka oraz ser feta kroimy
Kuchnia u Bietkimają tyle cennych dla zdrowia składników. A poza tym za to, że tak się cudnie komponują. Ze wszystkim. Sałatka z czerwonymi pomarańczami i granatem Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 2 czerwone pomarańcze 1/2 opakowania listków rukoli 75 g sera feta ziarenka z 1/2 granata czarne oliwki pomidorki koktajlowe 1/3 szklanki oliwy z oliwek EV 2 łyżki octu balsamicznego pieprz sól
Kulinarne przygody Gatitypieczywem z węglem jadalnym parowaną kiełbasę wieprzową z dodatkiem złiół orientalnych i sosem sojowo sezamowym z sałatką z mango i ogórka grillowaną kiełbasę wieprzową dodatkiem wołowiny i trawy żubrowej z musem morelowym i zapiekaną gruszką z serem bryndza Na czas warsztatów zostaliśmy podzieleni na grupy i pod okiem szefów kuchni dziarsko wzięliśmy się do pracy
Kulinarne przygody GatityPiekarnik nagrzać do 180 st, podpiec spody ok 15 min. Wyjąć, nałożyć nadzienie, wyrównać, Położyć plasterki kiełbasy , posypać żółtym serem i szczyptą oregano. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiec przez ok 15 min. Podawać z sosem pomidorowo paprykowym lub sałatką z warzyw sezonowych
Gotowanie jest łatweJeśli nie macie pomysłu na kolację lub nie wiecie co podać gościom to właśnie to jest świetny pomysł. Sałatka podana w miseczce z kolekcji Gina Porcelana Bogucice. Składniki: 4 jajka 0,5 puszki groszku konserwowego 100 g żółtego sera 0,5 cebuli 2 łyżeczki pokrojonego szczypiorku 4 łyżki majonez Kielecki 0,5 łyżki musztarda delikatesowa stołowa Kielecka sól, pieprz
Ala piecze i gotujerozgrzewamy tłuszcz i wkładamy na nią kotlety w panierce. Na niewielkim ogniu, najlepiej pod przykryciem, smażymy je do zrumienienia. Ser w środku powinien dobrze się roztopić, a panierka być chrupiąca. Podajemy z ułożonym na nich ananasem, z frytkami oraz sałatką ze świeżego ogórka i pomidora z sosem winegret
Kuchenna Kontrrewolucyapięknie prezentuje się na stole, ze względu na mnogość kolorów. Zachęcam gorąco do jej wypróbowania :) Przepis na tę sałatkę dostałam od koleżanki :) Choć pewnie w internecie także znajdziecie mnóstwo jej wersji :) Składniki: 1 opakowanie tortellini z szynką lub serem 1 puszka kukurydzy 2 małe czerwone papryki 1 ogórek zielony 30 dag szynki sól, pieprz ząbek czosnku 2 łyżki majonezu
My simple kitchenNastępnie ugotowane i ostudzone warzywa dowolnie posiekać, połączyć z kaparami i doprawić do smaku. Całość polać majonezem, posypać szczypiorkiem. Sałatka marchewkowa w majonezie z szynką Składniki: ½ kg marchewki 1/3 szklanki mleka 10 dag szynki drobiowej 10 dag twardego żółtego sera Sól, pieprz Majonez, szczypiorek Wykonanie: Marchewkę umyć, obrać zalać osolonym wrzątkiem z mlekiem i ugotować. Następnie po wystudzeniu pokroić razem
Tradycyjna Kuchniamama ma dość mojego powtarzania JAKIE TE POMIDORY SĄ PYSZNE! ;) idealnie sprawdzają się jako przekąska, dodatek do słonych wypieków, sałatek... ja stworzyłam sobie z nich pomidorowy twarożek...mniammm ;) zapraszam na przysmaki.pl Składniki: omlet/gofr (2 jajka + szczypta soli) 200g chudego sera 5 łyżek koncentratu pomidorowego (najlepszy smakowo jest koncentrat z marketu NETTO) 5 sztuk pomidorów suszonych dostępnych na przysmaki.pl sól
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjakiś przepis na szybką i łatwą w przygotowaniu sałatkę. W razie niezapowiedzianej wizyty znajomych będzie jak znalazł:) Ta sałatka jest właśnie bardzo prosta i szybka w wykonaniu a do tego naprawdę smaczna! Składniki: słoik selera konserwowego, 200g żółtego sera w kostce, 200g szynki konserwowej, 5 ogórków konserwowych, 1 świeży ogórek, puszka kukurydzy
Z miłości do słodkoścismutki zapraszam bez zbędnych ceregieli na prostą, ale sycącą sałatkę. Nada się zarówno na kolację, śniadanie jak i przekąskę na domowe przyjątko ;) Składniki (dla jednej osoby): 2-3 liście sałaty lodowej 1/2 pomidora lub kilka pomidorków cherry 1/3 ogóra zielonego 2 plastry papryki żółtej lub/i czerwonej 3-4 plastry sera pleśniowego (ja użyłam Camembert, może być Lazur) 1/2 jajka gotowanego(...)paprykę w bardzo cienkie paski. Składniki delikatnie mieszamy. Ser kroimy w kostkę, trójkąciki lub jak kto woli ;) Mieszamy z sosem musztardowo miodowym (łyżka musztardy sarepskiej, łyżeczka dijon, łyżeczka płynnego miodu+ łyżeczka soku z cytryny) Jajko kroimy w ćwiartki. Mandarynkę dokładnie obieramy i dzielimy na cząstki. Układamy na wierzchu. Sałatka gotowa. Dla koloru można posypać szczypiorem. Te różne smaki cudownie się
Kuchnia po mojemu