Pyszna, prosta, szybka i bogata w składniki odżywcze sałatka. Nam bardzo posmakowała i będzie często gościła na naszym stole. Idealna na lekkie śniadanie, kolację czy przekąskę w ciągu dnia. Serdecznie polecam;) Składniki: 180 gramów miksu sałat (frisee, escarola, radicchio, roszponka, sałata rzymska) pół kostki sera typu feta pęczek szczypiorku 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 duży pomidor
Krakowskie smaki AniNiedziela to chyba jedyny dzień, kiedy spokojnie, bez ganiania z dzieciakiem do przedszkola i codziennymi obowiązkami, możemy się rodzinnie skupić na najważniejszym posiłku jakim jest śniadanie
BaRepasSkładniki: 1 słoik kiszonego kalafiora ( KLIK ) 3 jajka 150 g sera żółtego majonez sól pieprz Sposób wykonania: 1. Kalafior pokroić drobniej. 2. Jajka ugotować na twardo
Kuchnia domowa Aniognia i dodać garść startego sera. Wymieszać aby ser się rozpuścił. Sosem polać zawartość naczynia żaroodpornego i posypać resztą startego sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 35 minut. Mięsko podałam z ziemniakami i sałatką warzywną ze słoiczka
Monia miesza i gotujeUrbańskiej. I przede wszystkim można pokazać, że burak jest cudownie pyszny, słodki i lubi jak się go rozpieszcza. Żeby skomponować sałatkę potrzebujemy: buraki – liczę jednego buraka na osobę rukolę garść podprażonych orzechów włoski i pestek dyni ząbek czosnku ser – koryciński, bundz, feta (ale ta prawdziwa), mozzarella – jaki lubicie łyżka miodu łyżka octu balsamicznego jabłko sól, pieprz, majeranek olej rydzowy bądź
ladykitchenSałatki są bardzo zdrowe i kolorowe, można ją jako przystawkę podawać lub na kolację zajadać :) Składniki: 1 opakowanie sera mozzarella, 6 pomidorków koktajlowych, 3 plastry boczku, 1 mała cebulka biała, 1 mała cebulka czerwona, 1 mała cebulka czosnkowa, ¼ papryczki chili, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, sól himalajska do smaku, olej rzepakowy, listki młodej botwinki, świeża roszponka, ziarna młodej kukurydzy
Moniki SmakołykiUwielbiam takie sałatki. Poezja smaku. Składniki : * dowolny, ulubiony mix sałat * ulubiony ser pleśniowy - u mnie z niebieską pleśnią * figa * sos balsamiczny * oliwa z oliwek * sól, pieprz Przygotowanie : Sałatę wyłożyć na talerz, ułożyć pokrojoną w ósemkę figę oraz kawałki sera. Polać oliwą z oliwek wymieszaną z solą i pieprzem. Całość doprawić sosem balsamicznym
Magiczne Życie Martybuzi... i koniec końców wiele do obiadu nie zostawało :-). Tym razem podjadałam tylko odrobinę i w ten oto sposób mogę zaprezentować Wam całkiem fajną sałatkę. Bób, jeszcze lekko chrupiący, podpieczony boczek, jajka, odrobina sera i pomidorów. Bardzo smaczne i pasujące do siebie połączenia smaków. Polecam, póki bób jest na straganach, cieszmy się jego smakiem! :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów
Pora coś zjeśćpasuje do mięs i kiełbaski z grilla. To moja propozycja podania. Sałatkę podaję także w naczyniu - po prostu kroję wszystkie składniki i mieszam i GOTOWE. Sałatka z pomidorami - przepis Składniki: 2 pomidory 1/2 kostki sera feta 1/2 słoiczka czosnku chilli w oleju marki OLE - polecam ten, bo jest najlepszy Pomidory wydrążyć, ser pokroić w kostkę, czosnek w plastry. Miąższ
kolorowotorcikowopołówki pomidorów, zrobiłam to szybko, tak aby tylko puściły sok. Bardzo lubię wykorzystywać rukolę nie tylko do sałatek: A rukola nie tylko nadaje się do sałatek:Z upa krem z rukoli , Włoskie Cannelloni faszerowane serem ricotta, kalafiorem i radicchio i pesto z rukoli Makaron rozłożyłam do miseczek, wymieszałam z pesto, posypałam resztą ziaren słonecznika i sezamu, obłożyłam pomidorkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnich na pysznym śniadaniu. Spotkało się to kilka osób ze sobą, zasiadło wspólnie do stołu, przyniosło co nieco i poznało się ze sobą. Przyniosłam swoją sałatkę. Było ciasto, a nawet i kilka rodzajów. Wędliny, sery, konfitury, masło. Domowy chleb, rogaliki czosnkowe, ciasteczka francuskie, twarożki, warzywa. Śniadanie z prawdziwego zdarzenia. Ale przede wszystkim wspaniała atmosfera, rewelacyjni ludzie (z przewagą kobiet - był
W kuchni Karmel-itkiśniadanie miałam chęć na sałatkę . Szybko się ją robi,a do pysznych bagietek czosnkowych stanowi idealny dodatek, można więc się najeść. Jak dla mnie pycha! Składniki: puszka łososia w oleju opakowanie miks sałat z rukolą ser mozarella 1/2 czerwonej cebuli kilka pomidorków koktajlowych garść grzanek z oliwą z oliwek suszona bazylia, pomidory i czosnek- łyżeczka z Piątnicy Wykonanie: Miks
Z Majeczką w kuchniproponuje ją przykryć. Podawaj w towarzystwie np. Dorsza z sosem Velouté z trawy cytrynowej i sałatki z zielonego ogórka . * U mnie po 50 minutach ziemniaki i seler były lekko twardawe. Dlatego przykryłam je i dopiekałam przez kilka kolejnych minut, aż zmiękły. Dopiero wtedy posypałam serem i po 15 minutach wyciągnęłam z pieca. The post Zapiekanka ziemniaczano-selerowa appeared first
Moja Delicjaczerwonej papryki (ok. 100 g) 10-12 kosteczek sera feta (ok. 25 g) 1 łyżeczka oleju lnianego (ok. 5 g) 1. Brokuł dzielę na różyczki, wrzucam na sitko i stawiam nad garnek z gotującą się wodą (gotuję na parze) na około 15-20 min do miękkości. 2. Sałatkę podartą na kawałeczki rozkładam na średnim talerzyku, paprykę kroję w małe paseczki(...)wodą, żeby się nie sparzyć podczas obierania i obieram) i kroję na 4 części. 4. Na sałatę i paprykę wykładam brokuł prosto z sitka (jeszcze ciepły), jajko i kosteczki sera. 5. Całość skrapiam oliwą. Polecam na śniadanie! Brokuł wstawiamy na parę - idziemy brać prysznic, wstawiamy jajko, - suszymy włosy czy cokolwiek innego.. później wystarczy złożyć wszystkie składniki na talerz :) SMACZNEGO
Vroblewska-fitlifeprzyjęcie czy grilla w ogrodzie. Sałatkę robi się szybko, i tak samo szybko znika z talerzy. Sprawdźcie czego potrzebujecie do wykonania tej potrawy. SKŁADNIKI: - 1 opakowanie białej fasoli gotowanej na parze Bonduelle - 2 plastry ananasa - 10 suszonych pomidorów w zalewie z oliwy - kilka marynowanych grzybków - 4 łyżki czarnych oliwek - 100 g sera feta - oliwa z oliwek z dodatkiem suszonych(...)odcedź i przesyp do dużej miski, dodaj posiekane pomidory i bazylię. Grzybki i ser feta pokrój na grubszą kostkę. Ananasa obierz ze skóry, wydryluj zdrewniały środek i pokrój na kostkę. Całość wymieszaj dopraw solą i pieprzem, obficie polej oliwą z dodatkiem suszonych pomidorów. Sałatkę przełóż do salaterki bądź mniejszych kokilek. Podawaj lekko schłodzoną. Smacznego! Więcej inspiracji znajdziecie : www.warzywneinspiracje.pl
SMYKWKUCHNI