salatka z serem feta - 2720 przepisów (strona:146/182)

Prawie grecka sałatka z miodowym winegretem 112

Idealny dodatek do obiadu, do grilla, szybki i łatwa w wykonaniu jeśli nie mamy sera feta pod ręką :) Składniki (dla 2 osób) 10 liści kapusty pekińskiej 10 plasterków ogórka 20 szt pomidorków koktajlowych 20 szt czarnych oliwek 2 łyżeczki ziół prowansalskich  1 mała czerwona cebula sól, pieprz Składniki na miodowy winegret 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku(...)kółka, cebulę w cieniutkie półksiężyce, plasterki ogórka przekrawam na 4 części. Doprawiam solą i pieprzem, dodaję zioła i dokładnie mieszamy.  W szklance łączymy wszystkie składniki na sos. Sałatkę polewamy sosem 10 min przed podaniem, możemy przemieszać

Piekielna Kuchnia Pati
Makaron z Tofu, Fetą i Szpinakiem 76

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dzisiaj coś dla odmiany czyli makaron z tofu . To bardzo aromatyczna i wyrazista w smaku propozycja na obiad. Szeroka gama składników i przypraw

Przepiski.pl
Sałatka z pieczonych buraków z serem feta, prażonym słonecznikiem i czerwonymi porzeczkami. 165

burki były dreszcze, ale po spróbowaniu okazywało się, że nawet do zjedzenia, a po kilku latach mieszkania ze mną, buraki stały się ulubionym dodatkiem do obiadu i sałatką.  Spróbujcie koniecznie. Buraki można ugotować i zdjąć później skórkę, albo upiec i tu smak zaczyna już pracować na naszą korzyść . Buraki upiec nie jest trudno wystarczy  je umyć(...)wszytko zależy od naszych upodobań. Modyfikujcie więc przepis tak, aby on stał się doskonały dla Was. 5 buraków (raczej mniejszych niż większych) 100 g sera feta 3-4 łyżki octu balsamicznego szczypta pieprzu cayenne 1 łyżka oliwy bazyliowej kilka listków rukoli, rozmarynu. 4 łyżki prażonego słonecznika sos balsamico garść czerwonych porzeczek Buraki obrać ze skórki. Pokroić je w duże

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, czerwoną cebulą, czarną fasolą, fetą i sosem winegret 128

Prosta i lekka sałatka, którą przygotujecie bardzo szybko. Co potrzeba: ½  mniejszej kapusty pekińskiej, 1 puszka czarnej fasoli, 1 serek feta (200 g), 15 cm długiego ogórka wężowego, 1 średnia cebula czerwona, sos winegret według  tego przepisu Wykonanie: Fasolę przekładamy na sitko, płuczemy kilkakrotnie pod bieżącą, zimną wodą, zostawiamy do odsączenia. Robimy sos winegret według tego przepisu(...)bardzo cieniutkie półplasterki, ogórka pokrojonego ze skórą w cieniutkie półplasterki, serek feta pokrojony w drobną kostkę. Dodajemy odsączoną fasolę, mieszamy delikatnie, ale dokładnie, wlewamy sos winegret i ponownie mieszamy. Zostawiamy na 15 minut do przegryzienia się smaków. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy. Smacznego :)) kapusta pekińska, czarna fasola, ser feta, czerwona cebula, ogórek

Bułka z Chlebem
Szakszuka z pieczarkami, kukurydzą i zieloną cebulką 173

Kolejna wersja szakszuki z rzeczy, które zostały w lodówce. Ostatnio już kilka razy wykorzystywałam ten sposób, aby nie marnować jedzenia. Dziś szakszuka z pieczarkami i kukurydzą

Karola gotuje
Sałatka z kurczakiem, jarmużem i winogronami w chrupiącej posypce z nasion chia i orzeszków piniowych 188

szpinaku typu baby 150 g kurczaka 30 g parmezanu 1 łyżka ziaren chia 30 g orzeszków piniowych 1 łyżka oleju sezamowego lub kokosowego 100 g sera camembert light lub fety 150 g ciemnych winogron Wykonanie Cukier wsyp na suchą patelnię, na małym palniku i na małym ogniu zostaw do procesu topienia – nie mieszaj Po kilku minutach cukier zacznie(...)potem znów ją na bardzo małym ogniu podgrzej tym razem mieszając od początku – skarmelizowany cukier się rozpuści. Sosu wychodzi spora porcja, jeśli nie zużyjesz całości do polania sałatki, możesz ją przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie. Składniki 100 g cukru trzcinowego 75 ml octu balsamicznego najlepiej z czerwonych winogron   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage

Eat me! Fit me!
Sałatka z rukolą, pomidorkami i szynką parmeńską 259

Sałatka z rukolą, pomidorkami i szynką parmeńską to nasza propozycja na szybką i pyszną kolację. Sałatkę tą przygotujecie dosłownie w 10 minut i z całą pewnością

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Q... quiche z ricottą&fetą&porem&papryką&boczkiem. 290

uwaga! feta i boczek są słone!), pieprzu, bazylię i paprykę ostrą.  Gdy boczek przestygnie, dodajemy go do masy jajecznej i wszystko dokładnie mieszamy. Wyciągamy ciasto z lodówki, kładziemy na papier i blachę do pieczenia, wykładamy farsz i zawijamy. (*Ja zrobiłam trochę za mało farszu, więc zawinęłam końce, aby przypominały mały koszyczek ;) pustą przestrzeń pod ciastem wypełniłam serem emmentaler). Brzegi(...)cieście - czas i temperatura może być różna). I co? Czy to nie jest fajne i efektowne danie na wyczyszczenie lodówki lub przyjemny wieczór? :) Mała rada: Można podawać z dodatkową sałatką z pomidorami! Smacznego

Kitchens Alphabet
Letnia sałatka z gruszką i rukolą 120

gdyby udało nam się ugrilować plastry gruszki, ale obsmażone w maśle też są pyszne. W ciepły dzień talerz takiej sałatki w zupełności zastąpi nam obiad, lekko strawna i bardzo smakowita. Składniki dla 4 osób: - 10 dag liści rukoli - kilka plastrów fety, ok. 5 dag - 1 duża twarda gruszka - orzechy pekan lub włoskie, wystarczy jedna garść - 1 łyżka dobrego masła(...)żeby się nie przypaliło, układamy plastry gruszki, z każdej strony smażymy po 2 minuty, zostawiamy na patelni do wystudzenia. 2. Orzechy blanszujemy ok. 2 minut na suchej patelni, studzimy. Ser feta kroimy w kostkę lub w plastry. 3. Łączymy ze sobą wszystkie składniki dressingu, dokładnie mieszamy. 4. Umytą i wysuszoną rucol ę układamy  w miseczkach, polewamy dressingiem

Apetyczna babeczka
963. Przemyć fasolę w omlecie & Kilka pomysłów na.... 179

Kakaowy fasolowy omlet biszkoptowy; z ricottą i gruszką  Jaki grubasek wyszedł ^^ A wieczorem wybieram się z D na nightskating ;) A was zostawiam dziś z

More food, love and dreams
Sałatka z sałaty lodowej z jajkiem, ogórkiem, fetą i koperkiem z sosem czosnkowym 168

Co potrzeba: 1/2 sałaty lodowej, 4 jajka ugotowane na twardo, 4 średnie ogórki, 1 paczka serka feta (ok. 200 gram), 2 łyżki posiekanego koperku, Sól

Bułka z Chlebem
Jak przyrządzić kolację z resztek? 116

jakieś zioła, przyprawy i szybka, a przede wszystkim smaczna sałatka już jest gotowa. Super ekspresowa sałatka z resztek na kolację to oczywiście sałatka makaronowa. Resztki bolognese Co robicie z resztek sosu bolognese? Ja przygotowuję pyszne kanapki. Domowe bułki hamburgerowe napełniam resztkami bolognese, plastrami sera mozzarella i krótko zapiekam aż ser będzie miękki i ciągnący. Ten pomysł wpadł mi do głowy(...)które można przygotować wcześniej i bez problemu podgrzać. Poza tym tartę można przyrządzić resztek warzyw jak tarta ziemniaczana lub quiche z dynią i feta . Tarta z resztkami kurczaka to najczęściej przeze mnie pieczona tarta mięsna. Sałatka makaronowa Niezawodnym daniem na kolację z resztek jest sałatka makaronowa. Makaron to kolejne resztki, które najczęściej mi zostają po obiedzie. Są to małe

codojedzenia
Koreczki z buraka i sera 111

sera. Często robię sałatki z burakiem i serem, bo to szybka i smaczna przekąska: – Sałatka z buraka à la caprese – SAŁATKA Z BURAKA, POMIDORA I SERA MOZZARELLA – Sałatka z buraka, rukoli i sera pleśniowego – Carpaccio z buraka Nie chciałam ich podać w postaci sałatki, więc wymyśliłam, że tym razem będą to koreczki z buraka i sera(...)górze dołożyć jest jeszcze mały kawałek buraka, wykorzystać małą kulkę sera mozzarella, dodać ciut zieleniny do ozdoby (u mnie tymianek i mięta) i koreczki są gotowe. Koreczki z burakiem i serem to idealna przystawka dla miłośników słodko-słonych kombinacji smakowych: słodki burak i słony ser bałkański w typie fety. Buraki w połączeniu z serem i szampanem, na Walentynki stworzą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki drobiowe ze szparagami i fetą 190

Roladki drobiowe ze szparagami i fetą w bardzo chrupiącej otoczce to moja propozycja na wiosenny obiad.   1 podwójny filet z kurczaka 16 szt zielonych szparagów ok. 80 g sera feta sól pieprz panierka: 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 2 łyżki bułki tartej 5 łyżek płatków kukurydzianych olej do smażenia   Filet z kurczaka umyć,osuszyć(...)ułożyć po 4 szparagi i kawałek fety,zwinąć roladkę.  Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do gyrosa.  Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. Roladki maczać w  jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać na ciepło z ulubioną sałatką

Kolorowa kuchnia Elki