Uwielbiam sałatki te z mięsem, warzywne, owocowe, z rybą . Dziś zapraszam na sałatkę łatwą i szybką w przygotowaniu . Sałatka jest lekka na jogurcie naturalnym a kurczak jest gotowany. Połączenie smaku mięsa i owoców nadaje jej fajnego "pazura" polecam. SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: 🍴 2 Filety z Kurczaka 🍴150 g Ananasa z syropu lub świeżego ( kostka) 🍴4 łyżki
Gotowanie Patkisera i zalać oliwą spod suszonych pomidorów. Sałatka można jeść jak smaki się przegryzą, po paru godzinach. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z rybą , Na specjalne okazje , sałatki i surówki Tagged: cieciorka , feta , suszone pomidory , śledzie
https:KKuchniaMniamKolejna wersja sałatki śledziowej. Łączyłam już śledzika z buraczkami , z pomarańczą i z ziemniakami a tym razem po raz pierwszy połączyłam z porem. Śledzik i por
Monia miesza i gotujeorzechami włoskimi. Autorka przepisu, Rebecca Seal, szczególnie poleca tę sałatkę jako dodatek do sera halloumi, który jak wiecie uwielbiam, ale równie dobrze możecie ją podać w towarzystwie ryby czy drobiu. Sałatka z ogórków, orzechów włoskich i pestek granatu Hıyar salatası na podstawie książki "Istanbul" Rebecca Seal Składniki (na 4 porcje): 400 g ogórków (u mnie 1 duży
Chilli Czosnek i OliwaDzisiaj kolejna sałatka na blogu. Zresztą kto nie lubi sałatek. Nie ukrywam, ja zdecydowanie jestem ich miłośniczką. Mam nadzieje, że prezentowana dzisiaj sałatka zasmakuje również i
Smaki EwyOch te sałatki, mogłabym żywić się tylko nimi. Pewnie teraz tak mówię, ale nie ukrywam lubię sałatki, w sumie robię ich sporo. Często z tego co
Smaki Ewyrazem z sosem pomidorowym. Kawałki ryby rozdrobnić łyżką. Następnie dodać pokruszone tofu. Wszystko wymieszać. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę i dodać do ryby i tofu. Dodać też majonez oraz posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać z ulubionym pieczywem lub waflami ryżowymi, u mnie pieczywo chrupkie
Monia miesza i gotujeSałatka z wędzonym morszczukiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą oraz jajkiem to propozycja na pyszną kolację. Oczywiście do sałatki można dać inną rybę wędzoną, a jogurt zamienić na majonez. Również świetnie smakuje w połączeniu z drobnym makaronem. Składniki: 1 wędzony morszczuk 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 3 jajka 1 mała czerwona cebula
magiczna kuchnia KasiDługo była naszą ulubioną sałatką, ale się "przejadła". Teraz najczęściej robimy ją na Wigilię. Z podanych proporcji wychodzą dwie salaterki. Mnie urzeka w niej lekko kwaskowaty
Pasja SmakuZapraszam do zapoznania się z moimi przepisami, być może znajdziemy coś , co nas zainteresuje.Polecam dania obiadowe, szyneczki i schaby domowe,sałatki i ciasta. jednym słowem
W kuchennym oknie EwySałatkę robiłam już dość dawno temu, zaraz po powrocie znad morza. Przywiozłam ze sobą najwspanialszego wędzonego na gorąco łososia. Sałatka miała być prosta i szybka
SMYKWKUCHNIczerwonej kapusty oraz sposób na podanie wędzonego pstrąga, któremu saute brakuje wyrazu (w przeciwieństwie np. do wędzonego węgorza czy dorsza). Jeśli Agnieszka, która generalnie nie przepada za rybami, zakochała się w tej sałatce, to znaczy, że naprawdę jest warta spróbowania. Składniki: Wędzony pstrąg Ćwiartka kapusty czerwonej Mała cukinia Mango Papryczka chilli Natka pietruszki Dresing: Łyżeczka musztardy ziarnistej Łyżeczka miodu(...)Wykładamy na talerze posiekane warzywa i mango, na wierz kładziemy kawałki pstrąga, polewamy dresingiem i podsypujemy pietruszką. Gotowe! Sprawdź menu na tydzień – ryby i owoce morza – i odkryj więcej inspirujących przepisów. Artykuł Środa: Sałatka z czerwonej kapusty, pstrąga i mango pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzBardzo lubię sałatki z tuńczykiem. Ryba ma tak wyrazisty smak, że nie wymaga zbyt mocnego doprawiania. W tej wersji dodaję jajka, kukurydzę i cebulę. Polecam również sałatkę z tuńczykiem, z dodatkiem pomidorów i papryki. Przepis znajdziecie tutaj . 1 puszka tuńczyka w oleju (170 g) 1 szklanka kukurydzy konserwowej 2 jajka 1/2 małej cebuli 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu
Bulliozjadłby tak podanej ryby, ja też nie zamierzam. Ale połączenie Danii i złotego curry nie dziwi – duńskie imperium kolonialne obejmowało od roku 1620 również Indie (Tranguebar, obecne Tarangambadi). Cenne dalekowschodnie przyprawy są Duńczykom znane od wieków i chętnie w duńskiej kuchni wykorzystywane. Jedną ze świątecznych potraw, serwowaną na bożonarodzeniowy lunch, jest w Danii „Karrysalat” – sałatka z curry podawana na otwartych(...)Smak tych śledzi buduje się poprzez dodatki – słodki ciemny chleb balansuje smak ryby, cebula i szczypior dodają ostrości. Korniszony to chrupki i octowy element całości, a dodatek ziół wnosi powiew świeżości do ciężkiego sosu. Jeśli chcecie śledzie podać na stół nie w formie kanapek, rozłóżcie sałatkę na półmisku, obłóżcie ją plasterkami jajek, posypcie krążkami cebulki, korniszonami i ziołami – tak, żeby
Karo in the Kitchenużyłam polędwicy z dorsza) 1 puszka pomidorów krojonych (400 g) ok. 5 suszonych pomidorów z zalewy 2 małe ząbki czosnku sól do natarcia ryby 1 mała cebula łyżka oleju Sałatka: 120 g mieszanki sałat 1 mały pomidor 1 łyżka zalewy z suszonych pomidorów 10 zielonych oliwek 1 mały ząbek czosnku Dodatkowo: liście świeżej bazylii do posypania ryby Dorsza natrzeć solą(...)czasie przygotować sałatkę. Sałaty wymieszać z pokrojonym w kostkę pomidorem i oliwkami. Wyciśnięty czosnek wymieszać z zalewą z pomidorów i dodać do sałatki. Dokładnie wymieszać. Na patelni ułożyć w sosie mięso z ryby. Przykryć pokrywką i smażyć po kilka minut z obu stron. Wyłożyć na talerze i posypać pokrojoną bazylią
Bullio