podrzucić kilka smacznych przepisów, których szukacie najczęściej na blogu. Kolorowe sałatki, coś do kanapki i jakieś dobre ciacho idealne do niedzielnej kawy. Jeżyny i chrupiący boczek ZOBACZ Ciecierzyca i feta ZOBACZ Jajko i awokado ZOBACZ Focaccia z pomidorami i pietruszką ZOBACZ Muffinki z kremem czekoladowym ZOBACZ Pesto z rukoli i słonecznika ZOBACZ Tarta z truskawkami ZOBACZ Tarta z rabarbarem ZOBACZ
Pink EnvelopeTaka sałatka jest zawsze dobrym dodatkiem do potraw z grilla, ale również na lekką kolację. Mamy teraz sezon na świeże warzywa, więc warto korzystać z tych zasobów. Pomidory teraz zachwycają smakiem są soczyste i słodkie, po prostu pyszne. SKŁADNIKI: rukola bądź inna sałata 2 średnie pomidory kawałek sera ricotta 2-3 rzodkiewki 1 zielony ogórek kawałek żółtej papryki gotowane
Kuchnia Beatypoprawę humoru w te zimowe dni. Polecam! Sałatka makaronowa z karczochami Składniki: 150-200g makaronu pół słoiczka karczochów w oliwie pół słoika suszonych pomidorów w oleju lub więcej do smaku dwie garście oliwek (użyłam oliwek kalamata) 1 łyżka drobnych kaparów kilka łodyg dymki 2 garście rukoli duża garść orzeszków pinii sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie
Codzienne Gotowaniezapewne macie ich dość na jakiś czas, dziś mam sałatkę którą zapewne znają wszyscy. Oto moja wersja... Składniki; 1 podwójna pierś z kurczaka 1 biała cebula 2 czerwone cebule 5 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 1 puszka ciecierzycy 5 liści z kapusty pekińskiej przyprawa do gyrosa majonez ketchup rukola 2 łyżki oleju Przygotowanie; Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy
Radość kipiąca uśmiechem.Bardzo wiosenna sałatka, która idealnie sprawdzi się jako pyszny dodatek do dań grillowanych. Równoważy i wydobywa smak z czerwonego mięsa lub warzyw w wersji wegetariańskiej. Czas przygotowywania: 20 minut Ilość porcji: 6-8 Składniki: • 200 g mozzarelli z zalewy • 50 g rukoli • 250 g truskawek • 50 g orzeszków piniowych • 100 g kapusty
AniaGotuje.plChrupiące sałatka o każdej porze roku, zawsze świeża i pełna witamin. Nie wzbudza wyrzutów sumienia związanych z nadmiarem kalorii;) Tak wiec reasumując...szybka, zdrowa , dietetyczna na lunch z dodatkiem ryby... Składniki: 1 opakowania mix sałat, 120 g wędzonego pstraga, garść rukoli, łyżka czarnego sezamu, 2 duże rzodkiewki, 1 kłącze selera naciowego, 1/2 zielonego ogórka, Dresing orientalny; 8 łyżek oliwy
Anioły w kuchnitypu Almette, Turek itp.) 1-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany Przyprawy: sól, pieprz *** Ogórka obieramy i razem z papryką kroimy drobną w kostkę *** *** Rukolę siekamy na kawałki *** *** Suszone pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę *** *** Wędzonego łososia kroimy na drobne kawałki *** *** Cebulę kroimy w kosteczkę *** *** Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy *** *** Dodajemy serek(...)Następnie przelewamy zimną wodą, osuszamy i wypełniamy serkiem z warzywami i łososiem *** *** Faszerowane muszlę układamy na talerzu (wykorzystałam talerz do jajek ;)) i dowolnie przyozdabiamy *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: SAŁATKI W MUSZLACH MAKARONOWYCH PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ
Blog z ApetytemPyszna sałatka z pieczonym camembertem, lekko pikantnym sosem i prażonymi migdałami <3 Danie idealne dla osób na diecie bezglutenowej oraz LOW FODMAP ( więcej o diecie dowiesz się T UTAJ ). Zapraszam do przygotowań! Składniki (2 porcje): ok. 50 g liści młodego szpinaku, rukoli i botwiny* 20 winogron bezpestkowych 2 łyżki płatków migdałów Camembert o wadze
My Culinary ArtPropozycja bardzo lekkiej sałatki pasującej idealnie do grillowanych mięs albo całkowicie odwrotnie do samodzielnej przekąski dla ludzi nie jedzących mięsa. Tak czy siak jest warta wypróbowania. Składniki: 200 g wędzonego tofu 1 brokuł pół dużej lub jedna mała kapusta pekińska 3-4 garście rukoli 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Pysznie & Piękniesię przyda na rodzinny stół. Sałatka z tuńczykiem i ryżem jest tak popularna, że tak naprawdę to nie trzeba podawać na nią recepty. Nie trzeba ale można :-) Składniki: 100 g ugotowanego ryżu 4 jajka ugotowane na twardo 5 konserwowych lub kiszonych ogórków 2 duże garście rukoli 2 łyżki majonezu puszka tuńczyka w sosie własnym
pieprzny smaczekwięcej : surowy (w sałatce), gotowany z przyprawami (po prowansalsku), w zupie (oczywiście pomidorowej), zmiksowany w postaci przecieru czy keczupu. Czyli chyba wszystko co nam się zamarzy, co podsunie nam rozszalała wyobraźnia kulinarna czy wygłodzone podniebienie. Z pomidorem wszystko (no może prawie wszystko) jest możliwe. Świetnie wypada w zestawieniu z innymi warzywami, z bazylią, z rukolą, z serem, z mozzarellą(...)niska temperatura zmienia ich smak. Jeżeli jednak je tam trzymacie (po to by dłużej Wam trwały), wyjmijcie je na pół godziny przed posiłkiem, szczególnie jeżeli zamierzacie wkroić je do sałatki. Ale najlepiej ze względów smakowych przechowywać je w temperaturze pokojowej. Pomidory najlepiej myć pod strumieniem bieżącej wody i oderwać ogonek dopiero po umyciu (żeby jak najdłużej zachować jego aromat). Żeby
MODA NA BIOpyszną sałatkę, którą przyrządzicie w swoim ogrodzie. Na upartego to i 15 minut Wam wystarczy, więc na spontaniczne grillowanie w sam raz. Zachwyci Was, a przynajmniej powinna - eksplozją smaku, koloru i prostotą przygotowania. Idealna na gorące dni - te, które nastały i te które przed nami. Sprawdźcie sami czy to smak właśnie dla Was: Składniki: mieszanka sałat (najlepiej z rukolą(...)balsamicznego - ewentualnie dodajemy ulubione zioła. Zamarynowane mięso grillujemy z obu stron. Czas grillowania dobieramy wg własnych upodobań co do stopnia wysmażenia wołowiny. U nas ze względu na małego Smakosza sałatek oraz wybitną cienkość steków - mięso było wysmażone. Jednak gorąco polecam steki medium - będą pięknie się w sałatce prezentować, a ich soczystość idealnie będzie pasować do sałatki. Paski papryki fajnie zgrillować
Kuchnia po mojemuzjeść również na zimno i potraktować jak makaronową sałatkę. Składniki: 200 g makaronu: rurki, świderki 1 mała cukinia 5-6 łodyżek szparagów ½ główki brokuła 1 szklanka groszku (może być mrożony) 6 małych pieczarek 1 łyżka masła Listki bazylii Sól i pieprz Pesto Garść orzechów (laskowych, włoskich) Garść bazylii lub rukoli, szpinaku, albo mieszanka ziół i sałat 6 łyżek tartego parmezanu
Niedzielny kucharzzjeść również na zimno i potraktować jak makaronową sałatkę. Składniki: 200 g makaronu: rurki, świderki 1 mała cukinia 5-6 łodyżek szparagów ½ główki brokuła 1 szklanka groszku (może być mrożony) 6 małych pieczarek 1 łyżka masła Listki bazylii Sól i pieprz Pesto Garść orzechów (laskowych, włoskich) Garść bazylii lub rukoli, szpinaku, albo mieszanka ziół i sałat 6 łyżek tartego parmezanu
Niedzielny kucharzjedna z moich ulubionych sałatek :) Ma w sobie dużo smaków, choć składników niewiele. U mnie idealna na czwartkowe popołudnie, gdy czyszczę lodówkę z wędlin, których używałam na kanapki do pracy w ciągu tygodnia. Robi się szybciutko. Składniki rozdrabnia się według uznania. Polecam dodać kilka listków rukoli, bo wzbogaca smak. Ja dziś pierwszy raz używam swojej własnej posianej w tunelu zimą
Weekendy w domu i ogrodzie