Prosta i smaczna, przy czym szybka do przygotowania. Poczęstowała mnie tą zupą kuzynka Iza. Nie mogłam jej nie zrobić w domu. Można ją zrobić z zamkniętymi
Salonik smakówjedzeniu? Sezonowe gotowanie to również forma oszczędności w styczniu. Osobiście stawiam na sałatki surówki z różnych kapust i warzyw korzeniowych. Są tanie i zdrowe i w pełni zaspokajają zapotrzebowanie na minerały i witaminy zimą. Oczywiście gotuję nie raz pomidorową zimą ale na koncentracie. Świeże pomidory o tej porze nie smakują jak latem, a przy tym są bardzo drogie. Kapusta, jarmuż
codojedzeniamakaron, ale taki troszkę inny, czyli bezglutenowy. Kocham gluten, więc do tej pory jakoś nie miałam okazji spróbować tych innych makaronów. Wszystko do czasu 😀. I tak oto na moim talerzu pojawił się makaron z soczewicy. Podeszłam do niego trochę, jak pies do jeża, ale efekt końcowy, czyli sałatka z makaronu z soczewicy, był bardzo smakowity. Serdecznie zapraszam Was po przepis
Kulinarne przygody GatitySposób przygotowania: 1. Pora kroimy w krążki. 2. Paprykę, ogórki oraz rzodkiewkę w kostkę, 3. Jajka siekamy drobno. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Dodajemy majonez i wszystko razem dokładnie mieszamy. 6. Przekładamy do naczynia. 7. Dekorujemy. 8. Sałatka gotowa. 9. Smacznego
Kulinarna ChwilaNaszło mnie ostatnio na sałatki , dziś proponuję sałatkę z surimi , bardzo smaczna , sprawdza się na imprezy , spotkania rodzinne , zapraszam do wypróbowania . Składniki 1 paczka makaronu ryżowego 1 ogórek zielony kukurydza paczka surimi pęczek kopru ( bądź suszony ) 4 łyżki majonezu sól pieprz czarny pora ( biała część ) Wykonanie Na wstępnie do garnka
Mój SmakPrawdę powiedziawszy nie miałem do tej pory zielonego pojęcia czy Japończycy znają śledzie. Sprawdziłem - znają. Czy podają je w taki sposób jak zrobiłem to ja? Mam poważne wątpliwości, ale z drugiej strony myślę, że każdy Europejczyk w zetknięciu z moją śledziową sałatką będzie miał dalekowschodnie skojarzenia. Tak to już jest: pewne rzeczy istnieją realnie, a inne nam się wydają
zadanie-gotowanietemu dostałam kilka różnych mieszanek sałat Fit & Easy ..taka pora roku nie pozwala na korzystanie ze swoich warzyw z działki..więc takie gotowe mieszanki sałat są idealnym rozwiązaniem..Do takiej mieszanki sałat wystarczy dodać kilka dodatków, jakiś sos i już mamy gotową surówkę lub sałatkę do jedzenia.. Marka Fit&Easy wprowadziła na rynek nowe opakowania
Moje domowe kucharzeniewkładam jarmuż. Następnie ser feta drobno rwę albo kroję. Następnie drobno kroję pora. Dodaję rukolę. Ogórki kroję w kostkę. Kurczaka dodaję. Na samym końcu. W osobnym naczyniu robię sos tzatziki. Do jogurtu dodaję majonez, sól i pieprz. Świeżego ogórka trę na tarce.Czosnek wyciskam do sosu.wszystko mieszam. Polewam sałatkę. Całość mieszam. Wkładam do lodówki. Przed podaniem
Gotowanie PatkiLekka sałatka z ryżem tuńczykiem i ananasem,smakuje wybornie,jest tania i pożywna,na długo daje uczucie sytości. Składniki 200 g ryżu amerykańskiego 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 pora 1/2 czerwonej papryki 150 g sera żółtego szczypta kurkumy majonez sól morska do smaku pieprz syczuański do smaku Sposób przygotowania Ryż gotujemy
Wanilia i Kardamonprzedłużoną kolację np. z grilla. Jestem zwolenniczką jak najłatwiejszych, lekkich i świeżych sałatek, bo przygotowanie jedzenia na grill zajmuje sporo czasu, a w potrawach kryje się mnóstwo połączonych smaków. Dodatki muszą być zatem jak najprostsze w smaku. Proponuję zestaw tego, co znajdziemy w przydomowym ogródku o tej porze roku. Składniki : sałata (u mnie Królowa lata, typ s. lodowej) kilka sporych
Weekendy w domu i ogrodziepokombinowałam, by coś zjeść na kolację i lodówkę przy okazji "sprzątnąć":) Sałatka okazała się fajna smakowo, ale następnym razem dodam do składników trochę szyneczki gotowanej. Polecam:) Przepraszam za jakość zdjęć, ale aparat fotograficzny mi wysiadł i czekam, aż dobra dusza mi go naprawi:) Składniki: 1 średni por; 5 plastrów ananasa z puszki; 100 g sera pleśniowego (blu); 1 mała puszka
In my kitchendusimy klika minut pod przykryciem. Pod koniec dodajemy połówki winogron i pora, wszystko dusimy jeszcze około 5 minut. Na wysmarowaną tłuszczem żaroodporną formę przekładamy porcje kurczaka oraz całą zawartość patelni i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 30 minut. Danie podajemy z ryżem i sałatką warzywną
Smakowite Daniatych, którym znudziła się tradycyjna sałatka warzywna. Lekka kompozycja ciekawie dopasowanych składników. Przede wszystkim prost i szybka w wykonaniu. Sprawdzi się przy każdej, nie tylko wielkonocnej, okazji. potrzebujemy: - puszkę kukurydzy - ogórki kiszone - ugotowane na twardo jajka - majonez/jogurt (ja użyłam jogurtu) - por (biała część) - sól, pieprz Kukurydzę odsączyć i opłukac na sitku. Por, jajka i ogórki posiekać w drobną kostkę
Szybko Tanio Smaczniedawna jestem fanka tej firmy zwłaszcza upodobałam sobie sosy do sałatek...mniam Składniki: 500g. mięsa mielonego drobiowego chudego najlepiej z filetu Plasterek dość gruby sera feta o najmniejszej zawartości tłuszczu 3 łyżki kukurydzy Sos pomidorowy: tj zmiksowane pomidory, czosnek i mnóstwo przypraw 1 Cukinia 1/2 pora Garść oliwek czarnych Przyprawa do mięsa mielonego Knorr Fetę kruszymy, dodajemy
NaKońcuJęzykaDzień dobry! Czy Was również dotknął cukiniowy urodzaj? Jeśli tak jak i my, zostaliście obdarowani kilkoma kilogramami cukinii lub po prostu urosła Wam w ogrodzie, nie
Pora coś zjeść