sałatka z porów - 3536 przepisów (strona:139/236)

Kościerska, surówka z kiszonej kapusty do obiadu 2517

5 / 5 ( 11 votes ) Kościerska, surówka z kiszonej kapusty do obiadu Kościerska surówka z kiszonej kapusty do obiadu, to strzał w dziesiątkę O tej porze , rozpoczynam

Ogrodnik w podróży
kim chi koreanska klasyczna 154

Składniki warzywa 2kg kapusty pekińskiej 4 sztuki marchew pokrojone w julienne 1 sztuka biała rzodkiew,lub pęczek rzodkiewki ,lub 1 kalarepa 1 sztuka por 1-2

mojej kuchni
SURÓWKA Z PORA I MARCHEWKI 119

Najprostsza jaką znam. Przepis wyniesiony jeszcze z domu rodzinnego. Jako, że moi synowie bardzo ja lubią, często pojawią się jako dodatek do obiadu   Składniki: 1

Z Majeczką w kuchni
sałatka z pieczarkami 352

składniki: 500 g świeżych małych pieczarek 50 g masła 150 g twardego sera żółtego 150 g twardych ogórków kiszonych 100 g białej części pora 220 g

Domowy Smak Jedzenia
Pieczony kalafior z granatem i migdałami 157

Kilka osób zauważyło (co mnie bardzo cieszy i motywuje), więcej się dowiedziało, bo z tej radości pochwaliłam się na FB... więc pora najwyższa napisać i tutaj

bistro mama
Śledzik pod pierzynką selerowo - jabłkową 136

   Skorzystamy z tego, że mamy więcej śledzi i zrobimy śledzika pod pierzynką. Składniki: -4 wymoczone wcześniej i odsączone płaty śledziowe -kawałek selera i kawałek

Maminek kulinarny
Imprezowe dania na Andrzejki – przepisy 118

Sałatka meksykańska Sałatka z czerwoną pomarańczą i stekiem wołowym Sałatka z łososiem wędzonym Bakłażany po kaszubsku Pieczywo na Andrzejki Chlebek naan Podpłomyki z solą i kuminem Chlebek włoski z pesto i botwinką Ślimaczki z musztardą i boczkiem – przekąska do piwa Tarta z rybą wędzoną Tarta z nadzieniem musztardowym Tarta z porem i słonecznikiem Tarta z grzybami suszonymi Tarta ze szpinakiem

Dorota Smakuje
Sałatka z czerwonej kapusty i cytrusów 110

Karnawał już za nami, więc teraz pora nieco odchudzić nasze codzienne menu. Poza tym wielkimi krokami zbliża się już wiosna i okazuje się, że mamy na sobie kilka kilogramów za dużo. Tak więc na blogu będą się teraz pojawiać raczej lekkie przepisy. Dziś zapraszam Was na sezonową sałatkę z kapustą w roli głównej. Sałatka z czerwonej kapusty i cytrusów

Kulinarne przygody Gatity
Bigos z kapusty pekińskiej 125

polskiej kuchni najczęściej stanowi główny składnik surówek i sałatek dodawanych do głównych dań. Warto jednak wypróbować kapustę pekińską również w wersji na ciepło. Bigos z kapusty pekińskiej. Składniki: - 1 duża kapusta pekińska - ok. 400 g chudego wędzonego boczku - ok. 600 g dobrej kiełbasy (dałam podwawelską z szynki) - 2 cebule - por (jasna część) - 2-3 pomidory - różowa sól himalajska - 3 listki

mojewypiekiinietylko
Sałatka makaronowa z brokułami 274

Sałatka jest takim daniem, które można jeść  bez względu na porę,  dzień tygodnia...  Zawsze jest to alternatywa, gdy brak pomysłu np na kolację.  Porcelana Bogucice Martha Platin Składniki: opakowanie makaronu np małe kolanka 1 mały  brokuł ugotowany na parze puszka kukurydzy por kilka ogórków kiszonych sól, pieprz do smaku  majonez Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie

Malinowe Pocałunki
Sałatka jarzynowa mojej mamy 213

Sałatkę jarzynową robi zawsze moja mama, wychodzi pyszna. Tak mówi zawsze moja siostra, która ją uwielbia. Ja jej nie jem bo nie lubię majonezu, ale wierze siostrze na słowo :D. Składniki: 5 marchewek pietruszka 5 ziemniaków 4-5 ogórków kiszonych jabłko por 4 jajka parę łyżek majonezu pieprz/sól Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki ugotować do miękkości. Ostudzić. Po ostudzeniu obrać

Moje pyszne gotowanie
Sałatka z makreli z kaszą kuskus 169

Składniki: 1 średnią makrelę 2 łyżki kaszy kuskus 4 ogórki korniszony 1 biała część pora małą paprykę kolor według uznania 1 słoik mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek

kgwjanczewo
Wywar z kurczaka 166

zupy typu krem. Wywar to znakomity pomysł na wykorzystanie warzyw, pozostałości mięsa, także pieczonego kurczaka. Acha, jeszcze bym zapomniała, warzywa z wywaru idealnie nadają się do przygotowania z nich sałatki jarzynowej, aromat wspaniały, w tym tkwi sekret. Czasem wywar powstaje z dodatkiem świeżego pęczka lubczyku lub natki, kawałka kapusty. Jeśli nie mam używam suszonych ziół, sprawdzają się znakomicie. Wywar jest(...)zimnych i ciepłych, dodawany do pasztetów wzbogaca smak, dodaje soczystości. Składniki: 6 pałek z kurczaka, podudzi, ud 3 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 duża cebula z łupinką kawałek pora 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe pęczek świeżej natki lub lubczyku, jeśli nie masz użyj suszonego sól i świeżo zmielony pieprz do smaku Przygotowanie: Mięso umyj, włóż do garnka

Zasmakuj Kuchni
Sałatka jarzynowa 147

Olivier" z powodów politycznych trafili na wygnanie i zabierali ze sobą podstawowy przepis na sałatkę jarzynową, przez co spopularyzowali ją w Europie. Jednak emigracyjna rzeczywistość wymusiła zmianę receptury i sałatka jarzynowa w zmienionej formie trafiła na stoły całej Europy. Nie ulega wątpliwości, iż na dobre wpisała się w naszą polską tradycję. Drukuj Czas przygotowania 40 min Czas gotowania(...)Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 1 hr 10 min Ingredients 8 dużych marchewek 8-10 sztuk ogórków kiszonych 4 średnie ziemniaki 2 korzenie pietruszki ½ dużego selera 1 duży por 1 duże jabłko 1 mała cebula 4 jajka 1 puszka groszku konserwowego Sos 300 g majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy pieprz czarny sól Instructions Marchew, pietruszkę

Wędrówki po kuchni