Szukacie sałatki uniwersalnej? Takiej, którą można podać na imprezowy stół lub zabrać ze sobą do pracy? Do listy wielu pysznych i uniwersalnych sałatek, proponuję dopisać i tą ryżową z pieczonym kurczakiem. Jest pyszna. 150 g ryżu 2-3 grillowane/pieczone piersi kurczaka (około 500 g) 1 puszka kukurydzy 1 słoiczek selera konserwowego 1 por 1 czerwona papryka 5 jajek
Smaki Na Talerzuprzepisów, który dostałam od teściowej. W oryginale jest szynka, ale postanowiłam ją pominąć, bo sałatka była w sumie do wędlin. I od siebie dodałam także kukurydzę. Jak wiadomo niedługo Sylwester, więc blablablaaaa. Korzystajcie. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 2 ogórki konserwowe 1 duży por (biała i jasnozielona część) 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu
Kardamonovyludzie cieszą się lepszym zdrowiem” Mahatma Gandhi Poniżej znajdziecie przepis na pyszną i zdrową sałatkę z fasolką, pomidorkami i olejem lnianym. A pod nim… tak długo wyczekiwane wyniki konkursu z SemCo. Składniki: 2 spore garście żółtej fasolki szparagowej* kilka małych pomidorków 2-3 cm pora (biała część) 1 łyżka oleju lnianego wielkopolskiego SemCo 1 ogórek kiszony świeżo mielony pieprz
Słodkie okruszkiJesień jak każda pora roku ma swoje pyszne sezonowe warzywa, są to między innymi różne odmiany pożywnej dyni, a także pyszna i bardzo zdrowa brukselka. Właśnie te dwa jesienne warzywa są bohaterami dzisiejszej sałatki. Przepis znalazłam w najnowszej książce wydanej właśnie przez Lidl Polska pod tytułem "Jeść zdrowej. Warzywa i owoce". Znajdziecie w niej pyszne i zdrowe przepisy przygotowane
Kulinarne przygody GatityPyszna, łatwa i efektowna sałatka. :) Składniki: 1 opakowanie tortellini z mięsem (250 g) 500 g pomidorków koktajlowych 350 g żółtego sera (o delikatnym smaku) 350 g szynki 1 ogórek (duży) mała puszka kukurydzy 1 por 250 ml majonezu light 3 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz 1,5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego kilka kropel soku z limonki 2 garście startego parmezanu szczypiorek
DominikaDolciDo tej pory na blogu funkcjonowało moje bezglutenowe prawie idealne ciasto na pierogi , ale że po kilku latach diety bezglutenowej zrezygnowałam z niej, zatem czas
Kawa z mlekiemDo tej pory na blogu funkcjonowało moje bezglutenowe prawie idealne ciasto na pierogi , ale że po kilku latach diety bezglutenowej zrezygnowałam z niej, zatem czas
Kawa z mlekiemsierpień to czas, gdy w kuchni pachnie ogórkami. Małosolne na teraz, kiszone na zimę, sałatki i pikle różnego rodzaju. Wreszcie mamy ciepłe noce, deszcz w ubiegłym tygodniu dobrze podlał ziemię, ogórki rosną jak szalone;) A i na targu ogórki teraz są w dobrej cenie, pora najwyższa więc by uzupełnić domową spiżarnię. Jeśli zdarzyło się Wam kupować kiedyś kiszone ogórki
Obiad gotowyoliwy, układamy plasterki cytryny na nich łososia (ryby nie solimy-to bardzo ważne). Następnie przesmażony por-doprawiony solą i pieprzem. Na to kładziemy zioła i kosteczki fety. Całość zawijamy w folię-zostawiając rybie nieco miejsca. Pieczemy 12 minut. Podajemy z kaparami lub pomidorami, lub sałatką
Kopystką po garachsałatka była lżejsza majonez można całkowicie zamienić na jogurt naturalny. Sama sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu, a w smaku przepyszna. Składniki: 1/2 kapusta pekińska 200 g szynki 1/2 puszki kukurydzy pęczek rzodkiewki 4 ogórki konserwowe 2 pomidory 1/2 białej części pora 1/2 pęczka pietruszki majonez jogurt naturalny sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Kukurydzę osączyć
magiczna kuchnia Kasisłoików przeróżnych wyrobów. Szukałam w tym roku przepisów na przetwory, które do tej pory nie robiłam. Chciałam spróbować czegoś nowego i ciekawego w smaku. I gdy tylko zobaczyłam ten przepis ( klik ), to od raz wiedziałam, że to będzie hit. I się nie myliłam. Sałatka jest przepyszna! I gorąco polecam zrobić sobie kilka słoików na zimę :) Składniki (na 6 słoików
My simple kitchenprzypraw, np. Chleb paleo z mąki migdałowej) , świetnie też do niego pasuje zielona sałatka przyprawiona sokiem z cytryny. Szpik nie zawiera w ogóle węglowodanów, przez co ma miejsce w dietach niskowęglowodanowej/LCHF , SCD , FODMAP , GAPS , a także protokole autoimmunologicznym . Nie wyrzucaj kości! W porach kości zostało jeszcze trochę szpiku, możesz teraz ugotować rosół . Przy następnej wizycie w dobrym sklepie mięsnym
PaleoSMAKmięsa wieprzowego a także świetnie dobraną mieszankę ziół i przypraw, dzięki temu też sałatka nabrała fajnego smaku i aromatu. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu 2 łyżki mleka 4 łyżki kukurydzy z puszki 100 g kiełbasy bamberskiej Tradycyjne Jadło kawałek pora 80 g żółtego sera 3-4 rzodkiewki Przygotowanie: Jajka zetrzeć na drobnych oczkach. Kukurydzę odsączyć
Ala piecze i gotujedzisiejsza propozycja, którą po raz pierwszy jadłam podczas spotkania wigilijnego w pracy. Selerowa sałatka z ananasem i szynką Składniki: szklanka konserwowego selera pociętego na paski 1 krążek ananasa świeżego lub z puszki 2 plasterki szynki 1/2 szklanki konserwowej kukurydzy 2 łyżki jasnej części pora pokrojonej na plasterki 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Do miski przekładamy seler i kukurydzę oraz
Moja smaczna kuchniamajonezu, płaska łyżka z curry, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Por przekrawamy wzdłuż i kroimy w półtalarki. Ananasa, kukurydzę i seler odsączamy z zalewy. Jajka i żółty ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Ananasa kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem i doprawiamy solą, pieprzem oraz curry
Pobite gary Barbary