Szybka, smaczna sałatka z kilku składników. Świetnie nadaje się na kolację, drugie śniadanie czy przekąskę w ciągu dnia, bo dzięki połączeniu warzyw i kabanosów syci, ale nie jest "ciężka" mimo dodatku majonezu. Składniki: 3-4 grubsze kabanosy o wyrazistym smaku np. paprykowym 1 duża żółta papryka 1 średni por 4-5 ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy(...)sarepskiej sól, pieprz, pieprz ziołowy Kabanosy pokroić w plasterki, por w półplasterki, a paprykę i ogórki w kostkę. Dodać majonez, musztardę oraz przyprawy i wszystko razem dokładnie wymieszać. Przed podaniem odstawić na chwilę w chłodne miejsce, by smaki się "przegryzły", w razie potrzeby po tym czasie jeszcze sałatkę doprawić
Simply Foodlodówce. Nie korzystałam również z miar i wag. To sałatka kompletnie na oko. Ile by nie było składników zawsze Wam wyjdzie. Czegoś dacie więcej, czegoś mniej-jest pyszna! Składniki wędzona pierś z kurczaka oscypki lub np.ser Rolada Ustrzycka papryka marynowana gotowane jaja ogórek konserwowy kukurydza kawałek pora gotowana szynka pokrojona w drobną kosteczkę, to opcjonalnie-ja miałam -dodałam majonez(...)Jaja ugotuj na twardo, pokrój w kostkę.Pora pokrój w cieniutkie krążki lub pół-krążki. Przelej wrzątkiem, odciśnij. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj kukurydzę.Wymieszaj. Przygotuj majonez. Nigdy nie dodaję majonezu prosto ze słoika. Najpierw w garnuszku miksuję go z 1 łyżeczką lub dwiema-musztardy. Solę, pieprzę i dopiero zalewam sałatkę. Mieszamy i wstawiamy do lodówki ,aby składniki się
Z Kuchni Do KuchniSałatka z ryżem i pieczarkami #myAmbition W sklepie Dajar na hasło ZDROWA-JESIEŃ otrzymacie zniżkę 10% na produkty Ambition (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.) Składniki(...)pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić z papryką i porem w kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w pół plastry. Przesmażyć na tłuszczu, cebulę z pieczarkami, posypać Vegetą. Ryż ugotować al dente, odlać, odcedzić na sicie. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Przełożyć sałatkę do salaterki. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusiczym, nie będzie pretekstu do podjadania. Co więcej – fakt, że cateringi dietetyczne dostarczane są codziennie, o stałej porze sprawia, że nie będzie Cię kusić wizja szybkiego obiadu w fast foodzie lub zamówienia na obiad makaronu z serem, zamiast sałatki. Posiłki zapakowane są tak, aby łatwo można było je transportować. Możesz więc zjeść je w domu, w pracy
jakszef.plformie duszonej jako dodatek do dań mięsnych albo rybnych czy też w formie świeżych liści, które dodaję do sałatek . Jestem zdania, że jest to najlepszy możliwy dodatek do łososia . Rzadziej stosuję go jako element zielonych koktajli, ale na razie pora roku nie sprzyja jeszcze smoothies i im podobnym. Tak przynajmniej sobie to tłumaczę… Szpinak do ciasta? – A czemu nie…? Bardzo
Modern Cave Girlwyrzucać kiszonych buraków zrobiłam z nich sałatkę. Sałatka wyszła naprawdę pyszna-wyrazista w smaku. Czuć w niej wyraźnie czosnek z którym kisiły się buraki, a także ogórki kiszone z mojej spiżarni. Kilka składników, parę minut i już mamy kolację, drugie śniadanie, lub poczęstunek dla gości.Myślę, że sałatka na zawsze już zagości w moim domu. 2 kiszone buraki(...)plasterkach 4 jajka 2 małe ogórki kiszone biała część pora 1/2 kwaśnego jabłka 1 czubata łyżka majonezu sól i pieprz Buraczki,jabłko i ogórki pokroić w drobną kostkę. Pora umyć i oczyścić, pokroić w cieniutkie paseczki, dodać do buraków i ogórków. Jaja ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kosteczkę dodać do buraków, pora i ogórka. Do miski z warzywami
Krylowa KuchniaPieczona brukselka posmakowała nawet Bartkowi, który do tej pory wzbraniał się od jej jedzenia. Wystarczy kilka prostych dodatków, aby zniwelować charakterystyczny smak i zapach tych małych
niecodziennikparySkładniki: 200 g makaronu farfalle 200 g kabanosów 1 puszka groszku 1/2 pora 3-4 kawałki papryko konserwowej 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kabanosem
czarrna od kuchniZima to nie pora na szparagową fasolkę – na takie delicje trzeba poczekać przynajmniej do początku czerwca. Ale co ma zrobić stęskniony za latem ludź, któremu marzy
Karo in the Kitchenlanguage:#0400;} Jak raz spróbujecie kiszonego kalafiora, to zapragniecie go stosować do różnych potraw. Idealnie sprawdzi się w sałatkach, dodatkach do dań głównych i w zupach, które kochamy <3 Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (mały) 3 średniej wielkości ziemniaki 2 pętka kiełbasy myśliwskiej 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 słoik
R'n'G KitchenHello Spring! sezonowe przepisy na wiosne Budźmy się! Jest wiosna! Idealna pora dla spóźnialskich, co swoje noworoczne postanowienia porzucili już w styczniu, a chcą jednak coś
Pink EnvelopeOpanował mnie szał na mango 😊 Cóż, jabłka o tej porze roku już nie zachwycają smakiem, więc zadowalam się innymi owocami. A mango uwielbiam 😋 Świetnie pasuje do surówek obiadowych i do sałatek. Składniki (na 2 porcje): bardzo duża garść szpinaku mango chili mała czerwona cebula sól olej lniany odrobina soku z cytryny Da salaterki włożyć szpinak. Cebulę pokroić w cienkie piórka
Weekendy w domu i ogrodzietylko do kremowej zupy z kukurydzy , ale i do drożdżowych wypieków na słono takich jak np. focaccia . Sałatka z brokułami, papryką i czarnuszką Składniki: 1 brokuł 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała, czerwona papryka 1/3 jasnej części pora 4 - 5 łyzek majonezu sól himalajska do smaku ziarna czarnuszki do posypania Przygotowanie: Brokuła myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki
Moja smaczna kuchniaistotny jest tu PRAŻONY słonecznik, to właśnie on nadaje swoistego smaku. Z doświadczenia nie tylko mojego oczywiście jest to sałatka, która pierwsza znika na domowych imprezach. Co tu zachwalać trzeba spróbować. Składniki: 1/2 główki białej kapusty 1 puszka kukurydzy 1 por ok. 100-150 g prażonego słonecznika (można uprażyć słonecznik na suchej patelni również samemu ) 2-3 łyżki majonezu sól
IMPRESJA SMAKUoleju ,zalać odrobiną wody i dusić do miękkości.Paprykę konserwową pokroić w kostkę lub paseczki i połączyć z posiekanym porem i kukurydzą, przyprawic olejem , solą i pieprzem .Pod koniec duszenia mięsa dodać rodzynki.Dusić do miękkosci.Schab podawac z kasza,sałatką lub makaronem.Smacznego.Podajemy sok grejpfrutowy do popicia
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki