kolejny post. A, że czasu zawsze mi brakuje to dziś mam go aż nad to :) Polecam Wam pyszną sałatkę gyros, którą to większość zna lub jadła. Ja osobiście także ją już jadłam nie raz, ale jeszcze nie robiłam, więc pora ku temu najwyższa :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 3 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy konserwowej(...)cebulę, na cebulę daję osączoną kukurydzę. Na kukurydzy układam pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, a na ogórki daję osączoną fasolkę czerwoną. Kapustę szatkuję i układam na wierchu sałatki. Składniki sosu mieszam, doprawiam solą i pieprzem i polewam sałatkę. Można ją zostawić w takiej postaci, jak również można wymieszać wszystko razem. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenDziś sałatka z dodatkiem łososia, na którą przepis znalazłam na smaczny.pl . Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 25 dag wędzonego łososia 3 duże pomidory 3 jajka na twardo 1 niewielki por 1 ząbek czosnku 2 łyżki musztardy sok z cytryny bazylia sól, pieprz siekany szczypiorek Sposób przygotowania: 1. Łososia kroimy w kostkę(...)kostkę. Odsączamy z nadmiaru soku. 3. Obrane jajka kroimy w kostkę. 4. Pora pokroić w kostkę lub pół-talarki. 5. W misce mieszamy wszystkie pokrojone składniki, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku, sok z cytryny do smaku, musztardę, bazylię i doprawiamy solą i pierzem. 6. Przed podaniem sałatkę posypujemy siekanym szczypiorkiem. Smacznego
Kuchnia domowa Aniwegański, znajdziecie tutaj . I pamiętajcie, warzyw z rosołu nigdy nie wyrzucajcie! Możecie z nich przygotować pyszną sałatkę jarzynową lub pasztet jaglany . Przepis na rosół wegański Składniki Warzywa 1 duża cebula (170 g) 2 ząbki czosnku (10 g) 2 duże marchewki (280 g) średni por (150 g) 1/2 selera (250 g) 2 średnie pietruszki (100 g) Przyprawy 4 ziarna ziela angielskiego(...)rosołu Przygotowanie Cebulę obieramy i przekrawamy na pół. Następnie opalamy nad gazem (lub na górnej półce piekarnika z włączoną opcją grillowania, albo opalarką ;)). Czosnek obieramy i dodajemy w całości. Por , seler , pietruszkę i marchew dobrze myjemy, przekrawamy na mniejsze części i dodajemy wszystko do dużego garnka . Następnie dodajemy ziele angielskie , liście laurowe , sos sojowy , olej , pieprz , kurkumę oraz lubczyk
WegePrzepisbardzo prosta w przygotowaniu, smaczna, doskonale sprawdza się jako dodatek do mięs, frytek, "grilla". Smakuje wyśmienicie niezależnie od pory roku, bo jej składniki są dostępne przez cały rok. Sekretem tej surówki są bardzo drobno posiekane warzywa. Istnieje wiele różnych przepisów na sałatkę (surówkę) coleslaw. Najprostsza wersja składa się wyłącznie z szatkowanej, gniecionej kapusty z dodatkiem soli, pieprzu, cukru oraz oliwy
Smakowity Blog KulinarnySałatkowo się u mnie zrobiło ostatnio, nie wynika to jednak z żadnej diety.. po prostu taką sałatką można obskoczyć kolację i śniadanie ... Składniki: kilka liści kapusty pekińskiej papryka czerwona ogórek kukurydza w puszce kawałek pora (białej części) ser wędzony (np. ser Gryficki, lub rolada Ustrzycka) - ok. 250-300g. filet kurczaka grillowany ok. 300g. natka pietruszki sos: majonez, śmietana
Lubię to gotujęCzasami zostaje nam mięso z poprzedniego dnia, nie chcemy już jeść tego samego. Wtedy warto zrobić taką sałatkę. Można zabrać do pracy na lunch lub jako
Kuchnia Pokoleńblogu jest już przepis na 17 sałatek, 18 w poczekalni, a niedługo Agnieszka ujawni składniki potrzebne do tej sałatki #19 i do fantastycznego sosu... Tak praktycznie można stosować dietę rozdzielną w każdej sytuacji i w każdej porze dnia... ❗ Życzymy smacznego i udanego dnia w rytmie💓 diety rozdzielnej czyli zdrowia
Dieta Rozdzielna i Zdrowieżółty w kostkę, a pora w półplasterki. Pora sparzyć wrzątkiem. 3. Usmażone i ostudzone mięso połączyć z selerem, porem, odsączoną kukurydzą, serem żółtym, i ananasem. Dodać majonez i jogurt naturalny, doprawić ewentualnie solą i pieprzem, wymieszać. Sałatkę schłodzić przed podaniem. Smacznego
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1/2 kapusty pekińskiej 2 zupki chińskie – rosół 30 dkg szynki drobiowej 1/2 pora 1/2 puszki kukurydzy 3 jajka majonez Przygotowanie: Makaron z zupek pokruszyć, dodać przyprawy i zalać … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i pekinki
czarrna od kuchniprzepisy, w których można wykorzystać to co zostało nam z obiadu. Dlatego powstał ten przepis. Kotlety idealnie smakują o każdej porze dnia. Będą świetne do obiadu ze świeżą, szeleszczącą surówką , czy z jajkiem sadzonym, albo podane jako składnik sałatki. Do wyboru do koloru :) Kotlety są delikatne w środku, a dodanie do nich komosy ryżowej, sprawiło, że kremowe ziemniaki
CookYourselfSurówka ta to taki mix. Z jednej strony jabłko i por, z których u mnie w domu często robiło się dodatek do obiadu. Ja wtedy za
gotować!Powiało wiosennym chłodem, to klasyczna aura o tej porze roku, ale mnie to jakoś nie przekonuje, zwłaszcza, że prognozy nienajlepsze na najbliższe dni. Ku mojemu zdziwieniu
Słodki Kompromispyszna sałatka,ciekawa propozycja na wszystkie imprezy jak również na wigilię bo jest bez mięsa-polecam Składniki: duży por, 500g pieczarek 4 duże ogórki kiszone 5 jajek, pół puszki kukurydzy 3-4 łyżki majonezu, płaska łyżka musztardy sól pieprz Przygotowanie: pieczarki myjemy kroimy w półplasterki i smażymy na łyżce oleju,na końcu smażenia delikatnie solimy i studzimy por kroimy
Swojskie jedzonkoSkładniki: 1 szklanka zielonej soczewicy 3 jajka 1 puszka tuńczyka 4 ogórki konserwowe 1 mały por 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Soczewicę ugotować w … Czytaj dalej Sałatka z soczewicą i tuńczykiem
czarrna od kuchniPonieważ ostatnio blogiem rządzą ciacha pod różnymi postaciami, dzisiaj pora na coś zdrowego. Proponujemy jesienną surówkę z kapusty pekińskiej. Czemu jesienna? Bo dodałam do niej antonówek
Mieszam w Garnkusałatka nie była mdła dodałam do niej jabłko. Dzięki niemu stała się chrupiąca i lekko kwaśna. Składniki: 1 por 1 niezbyt słodkie jabłko 300 g pieczarek 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 4 jajka majonez pieprz sól Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Pieczarki ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i pokroić w kostkę. Pora pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWrzesień to idealny czas na zamykanie papryk w słoikach. Wydaje mi się, że o tej porze roku papryka smakuje najlepiej, więc przetwory z niej też są najsmaczniejsze. Papryka konserwowa sprawdza się zimą w sałatkach lub na kanapkach po odsączeniu z zalewy. Można jej używać zamiennie z ogórkami konserwowymi , ale też doskonale smakują połączone ze sobą. Składniki : Zalewa 1 szklanka octu
Weekendy w domu i ogrodzieJeśli nie macie pomysłu na sałatkę proponuję jedną z moich ulubionych.Jest bardzo łatwa i smaczna i doskonale sprawdza się na wszystkich imprezach. Składniki: Por Puszka kukurydzy konserwowej 4 jajka 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób przygotowania: Umytego i osuszonego pora kroimy wzdłuż a następnie cieniutkie paseczki.Dodajemy kukurydzę i ugotowane na twardo,drobno pokrojone jajka(ostudzone oczywiście,w przeciwnym
Wielki apetytDzisiejsza sałatka z kapusty kiszonej gości dość często na naszym stole. To witaminowa bomba, która sprawdza się o każdej porze roku. Taką surówkę podaję po prostu do drugiego dania obiadowego, pasuje do różnych mięs i ryb. Żarłoczek co prawda przeważnie wybiera i oddaje mi paprykę, ale nie narzeka bo surówka jest naprawdę pyszna. A na drugie śniadanie proponuję orzeźwiającą Surówkę
Smaczna Pyzaskładniki: 5 jajek 1 puszka kukurydzy 200 g szynki 1 por 2 małe ogórki konserwowe natka pietruszki 7 łyżek majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na
Domowy Smak Jedzeniamożna znaleźć chrzan. Nie tylko w formie dodatku do wędlin. Ja preferuję także potrawy z wykorzystaniem chrzanu, np. jako składnik sałatki czy farszu do jajek czy sosu do roladek mięsnych . Dzisiaj chcę zaproponować roladki z kurczaka z chrzanem, porem, boczkiem i żurawiną duszone w żurawinowym sosie chrzanowym. Składniki: 3 duże filety z kurczaka 100 g wędzonego boczku
Czerwień i błękitmiski i ich wymieszanie. Niemniej jednak składniki te pasują do siebie, a ja jestem zadowolona, że mam podaną kolację. Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą SKŁADNIKI: 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól pieprz 1/3 pora (środkowa część) 4 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy koperek Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy i przełożyć
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki