sałatka z porów - 4036 przepisów (strona:122/270)

Rio Mare: tuńczyk genialnej jakości jakiego nie znacie 171

produkty Rio Mare . Zakochałam się od pierwszego kęsa i dlatego postanowiłam podzielić się z Wami swoimi wrażeniami. Pierwszy raz byłam tak bardzo zaskoczona jakością tuńczyka z puszki . Do tej pory go unikałam, bo kojarzył mi się z szarą breją, niczym nie przypominającą ryby jaką znałam z wakacyjnych podróży. Rio Mare zdecydowanie oszałamia jakością, tuńczyk ma piękny jasny, lekko różowy kolor(...)tego stopnia że zawsze gdy wychodzę na cały dzień to wrzucam puszkę do torebki i zdrową sałatkę mam zawsze przy sobie. Zakochałam się tym produkcie, połączenie lekko słodkiego kuskusu, pysznego tuńczyka i mnóstwa warzyw to strzał w dziesiątkę.  Jeśli do tej pory nie znaliście tuńczyka Rio Mare, to zachęcam Was do spróbowania. Może i kosztuje trochę więcej niż standardowa

Gotowanie i blogowanie
SAŁATKA Z WĘDZONYCH UDEK KURCZAKA + FILMIK 217

sałatka z wędzonych udek kurczaka, świetnie sprawdza się na większych imprezach, urodzinach i nie tylko. Można ją przygotować zwyczajnie na kolację dla kilku osób i cieszyć swoje podniebienie.  SKŁADNIKI :   2 duże wędzone udka kurczaka lub ( 4 kęski piwne)  100 g sera żółtego 1 puszka fasolki czerwonej 1/2 puszka kukurydzy 1 mały słoiczek selera konserwowanego 1 por ( biała(...)kości i kroimy w kostkę.  Fasolkę, kukurydzę i seler dokładnie odcedzamy.  Por, kapustę kroimy drobno. Ogórki, ser i pomidory kroimy w kostkę, ogórki wyciskamy z nadmiaru płynu. Do dużej miski przekładamy wszystkie składniki, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.  Sałatkę przekładamy do ozdobnych miseczek i podajemy, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Smażona mozzarella 183

W środku ciągnąca z wierzchu chrupiąca. Taka jest smażona mozzarella. Smakuje super z sałatą. Kulki mozzarelli przeciąć wzdłuż dłuższego boku. Lekko posolić i obsypać pieprzem i

Kuchnia Pokoleń
Gołąbki z kaszą bulgur 118

Gołąbki z kaszą bulgur Tureckie gołąbki w liściach pora Gołąbki z kaszą bulgur i porem to wyniesienie pospolitego pora na najwyższy poziom smaku. Turcy są mistrzami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Prosta surówka idealna do obiadu 190

Nie wyobrażam sobie obiadu bez jakiegokolwiek warzywa. Obiad bez sałatki, surówki, czy choćby ogórka kiszonego to nie obiad! Oczywiście w sezonie na piękne i świeże warzywa

Pichceniomania
Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym 168

Surówka z czerwonej kapusty jest dobra o każdej porze roku, zależy tylko co do niej dodamy. Ta dziś podana może służyć doskonale jako samodzielne danie, jest

Moje Małe Czarowanie
Sałatka makaronowa z ziołami prowansalskimi. 314

Składniki: 400 g makaronu świderki 3 ząbki czosnku 1 por 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 4 jajka 1 świeży długi ogórek 3 łyżki ziół

O kuchni z uczuciem
Poznaj się na tłuszczach – olej rzepakowy 93

warzywami , krewetkami i szynką. Danie smażone wymaga odpowiedniego tłuszczu do smażenia . Wybór padł na olej rzepakowy. W mojej kuchni często używam oleju rzepakowego do domowego majonezu i sosów do sałatek. W tym przepisie wykorzystałam go do podsmażenia warzyw i szynki z aromatycznymi przyprawami. Bardzo często używam olejów roślinnych w mojej kuchni ze względu na ich wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych(...)ekologiczna 1 duży por 250 g zielonego groszku, mrożonego 5 cm świeżego imbiru 1 czosnek solo 1 czerwone chili 2 – 3 łyżeczki curry w proszku ½ – 1 łyżeczki kajeńskiego pieprzu 2 łyżki świeżej kolendry, drobno pokrojonej 4 łyżki oleju rzepakowego 250 g krewetek, gotowanych bez skorupki 300 g szynki 3 łyżki natki pietruszki, pokrojonej Sałatka 50 g rucoli

codojedzenia
Meksykańska sałatka z kurczakiem 440

Dzisiaj polecam Wam pyszną sałatkę o wyrazistym i pikantnym smaku.  Idealna na sylwestra lub na świąteczny stół. Szybko, pysznie, kolorowo:)   Dla 4-5 osób: 35 dkg mięsa z piersi kurczaka puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 15 dkg ostrego żółtego sera por ( jasna część) 1 papryka czerwona  lub zielona 2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej  + sól(...)tłuszczu i ostudzić. Por przekroić wzdłuż na połowę a następnie w piórka i sparzyć wrzątkiem. Odcedzić i ostudzić. Ser pokroić w drobną kostkę. Fasolę opłukać wodą. Paprykę pokroić w cienkie paseczki.  Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć w naczyniu. Majonez wymieszać z ketchupem. Dodać do sałatki i wymieszać. Ewentualnie doprawić

Maślane ciasteczko
Sałatka ” Rosyjska jesień” 217

height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Doprawiamy solą , pieprzem ( tego w tej sałatce nigdy za wiele ) , chrzanem i majonezem . Mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki ,żeby się składniki przerobiły ze sobą . Podajemy o dowolnej porze dnia ..lub nocy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height(...)class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego ! Artykuł Sałatka ” Rosyjska jesień” pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Wiejska patelnia z chrupiącymi ziemniaczkami, kiełbasą i serem 168

zależy od wielkości patelni)* kawałek kiełbasy żywieckiej Henryk Kania około 2 łyżki oleju 2 cm pora (biała część) kawałek żółtego sera w kostce świeżo mielony czarny pieprz szczypta słodkiej czerwonej papryki sól do smaku *używam ziemniaków, które zostały z obiadu lub tych ugotowanych do sałatki Przygotowanie: Ziemniaki kroimy w kostkę. Rozgrzewamy patelnię z 2 łyżkami oleju. Przekładamy nasze pokrojone ziemniaki(...)pieprzem i solą. Całość smażymy, co jakiś czas delikatnie obracając składniki, aby ziemniaczki były chrupiące z każdej strony (jak mocno, to już kwestia waszych upodobań). Pod koniec dodajemy posiekany por, lekko mieszamy. Doprawiamy po wierzchu szczyptą słodkiej czerwonej papryki i posypujemy startym żółtym serem. Zostawiamy tak chwilę do stopienia sera, zdejmujemy z palnika. Oprószamy lekko świeżo mielonym pieprzem i podajemy

Słodkie okruszki
Surówka z kiszonych buraków z porem 110

Surówka z kiszonych buraków to pomysł na wykorzystanie buraków z zakwasu na barszcz czerwony . Szkoda marnować tak zdrowe i smaczne warzywa, dlatego zamiast wyrzucać buraki do

niecodziennikpary
Sałatka z Gnoccchi Sardi , fety, i brokuła 268

sałatkę z brokułami , fetą i przepyszny ekologicznym      Makaronem  gryczanym  Fabijańscy wyprodukowanym na wodzie żródlanej .                 Składniki : 300 g makaronu  Gnocchi  Sardi Fabijańscy 1 mały brokuł 1/2 opakowania sera fetta  2, 3 łyżki majonezu kilka rzodkiewek kawałek pora około(...)różyczki , ugotować w osolonej wodzie. Szynkę , por , ser fetta, rzodkiewki  pokroić w kostkę. Dodać do makaronu i wymieszać . Ugotowany brokuł pokroić na kawałki , wymieszać z makaronem. Przyprawić do smaku solą i dużą ilością pieprzu , na końcu dodać majonez i delikatnie wymieszać. Połączenie takich składników wyda Wam się może troszkę dziwne ale sałatka w smaku jest naprawdę pyszna :) Smacznego :) Zapraszam

Sama słodycz i szczypta chili
Klopsiki w delikatnym sosie z porem i selerem naciowym 135

ostatnim czasie w mojej kuchni bardzo dobrze zadomowiło się warzywo jakim jest por. Używam go do wielu dań zamiast cebuli, ponieważ ma podobny smak a jest o wiele lżejszy. Stanowi świetny dodatek do wszelkiego rodzaju gulaszy, sałatek, surówek czy farszy. W przepisie, którym dzisiaj się z Wami podzielę wraz z selerem naciowym, koperkiem i pietruszką stanowi składnik bardzo delikatnego, kremowego(...)700g mielonego mięsa wieprzowego, 2 łyżki bułki tartej, jajko, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, olej do smażenia Sos: 500 ml wywaru jarzynowego, pół szklanki śmietanki 12%, duży por pokrojony w półplasterki, 5 łodyg selera naciowego pokrojonego w drobne cząstki, pęczek posiekanego koperku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, zielona czubryca, łyżeczka mąki, olej Przygotowanie: Przygotowanie dania zaczynamy

Życie ze smakiem

Proponowane wyszukiwania