zrobieniu, świetnie dopełni każdy obiad. Kapustę poszatkować bardzo cieniutko. Por pokroić w cieniutkie talarki. Kukurydzę odcedzić na sitku. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa dodać do kapusty. Skropić sokiem z cytryny. Do śmietany dodać musztardę, pieprz, sól, odrobinę cukru. Wymieszać. Dodać do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeżeli lubimy można jeszcze dodać posiekany koperek
Świat Domowej Kuchninaszej pierzynki Teraz pora na układanie w przeźroczystej salaterce. Najpierw śledzik. Doprawiamy go śmiało świeżo zmielonym pieprzem i zalewamy olejem z sokiem cytrynowym. Na to ląduje cebulka I starte na grubej tarce ziemniaki . Następnie posypujemy jajkiem i zalewamy sosem musztardowo majonezowym. Posypujemy drobno tartym serem. Na wierzch ląduje szczypiorek i gotowe. Sałatka przez noc w lodówce ładnie przejdzie
Kuchnia po mojemu5 / 5 ( 11 votes ) Kościerska, surówka z kiszonej kapusty do obiadu Kościerska surówka z kiszonej kapusty do obiadu, to strzał w dziesiątkę O tej porze
Ogrodnik w podróżySkładniki warzywa 2kg kapusty pekińskiej 4 sztuki marchew pokrojone w julienne 1 sztuka biała rzodkiew,lub pęczek rzodkiewki ,lub 1 kalarepa 1 sztuka por 1-2
mojej kuchniNajprostsza jaką znam. Przepis wyniesiony jeszcze z domu rodzinnego. Jako, że moi synowie bardzo ja lubią, często pojawią się jako dodatek do obiadu Składniki: 1
Z Majeczką w kuchniKilka osób zauważyło (co mnie bardzo cieszy i motywuje), więcej się dowiedziało, bo z tej radości pochwaliłam się na FB... więc pora najwyższa napisać
bistro mamaSkorzystamy z tego, że mamy więcej śledzi i zrobimy śledzika pod pierzynką. Składniki: -4 wymoczone wcześniej i odsączone płaty śledziowe -kawałek selera i kawałek
Maminek kulinarnysałatek. Nasza pierwsza i na pewno nieostatnia sałatka meksykańska, a w niej wszystko to, co lubimy. Takie sałatki świetnie sprawdzają się na imprezach, ale nie tylko, z mniejszej porcji, sprawdzi się też w mniejszym gronie... 👌😋 Przepis znaleziony na insta: gotuje_bo_ lubie_fit Składniki: - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasoli - 1 puszka ananasa - 1 czerwona papryka - 1 por- biała
Smaczne Zdrowekości z kurczaka (duża jedna porcja rosołowa) marchewka cebula por pietruszka, woda z litrowego ogórka kiszonych ogórków 3 łyżki mąki pszennej 3 żółtka 500 ml śmietany 18% Do zimnej posolonej wody wkładamy porcję rosołową i obrane warzywa. Na wolnym ogniu gotujemy wywar, po czym przecedzamy go (warzywa można wykorzystać do sałatki). Do rosołu dolewamy ogórczankę i zagotowujemy. Pół litra śmietany
Trzeci talerztwardy i jędrny, słodki, prawie bez kwaśnej nuty. Delikatny – szczególnie przekonają się do niego dzieci; gwarantuję Wam, że tu nie będą się miały o co krzywić przy jedzeniu! Na sałatki, pasty, marynaty, do przetworzenia – ma dużo „mięcha”. Nie pozwalajcie mu przejrzeć na krzaku albo co gorsza – przeleżeć na blacie. Ma tendencję do robienia się mączystym. Zerwany w odpowiednim momencie jest(...)słodko-winnym smaku sosu BBQ. Pyszny dodatek do sałatek, marynowania czy do pieczenia w całości, np. z rybą czy piersią kurczaka. Z pomidorków typu cherry to chyba mój ulubieniec. 33 Afternoon Delight – USA, Kalifornia, 75, 180, G, T Pomidor Brada Gates’a – przypadkowa krzyżówka Big Rainbow i do tej pory nierozpoznanego niebieskiego pomidora. Roślina o regularnym wzroście, silna
Karo in the KitchenWiosna to magiczna pora roku, kiedy wszystko wokół budzi się do życia, nabiera koloru i smaku. Pojawiają się pierwsze, długo wyczekiwane nowalijki w tym szparagi - wiosenny smak luksusu! Niezwykle smaczne, niskokaloryczne i bardzo zdrowe. Świetnie komponują się kolorystycznie i smakowo z truskawkami, o […] Artykuł Sałatka ze szparagami, wędzonym twarogiem i dressingiem truskawkowym pochodzi z serwisu Wędrówki
Wędrówki po kuchniSałatka meksykańska Sałatka z czerwoną pomarańczą i stekiem wołowym Sałatka z łososiem wędzonym Bakłażany po kaszubsku Pieczywo na Andrzejki Chlebek naan Podpłomyki z solą i kuminem Chlebek włoski z pesto i botwinką Ślimaczki z musztardą i boczkiem – przekąska do piwa Tarta z rybą wędzoną Tarta z nadzieniem musztardowym Tarta z porem i słonecznikiem Tarta z grzybami suszonymi Tarta ze szpinakiem(...)pastą z makreli Dania na ciepło na Andrzejki Bigos z brukselką Muszle makaronowe z serem Muszle makaronowe faszerowane Zapiekanka makaronowa po bolońsku Kotlety mielone pieczone Krem z cukinii i pora Pieczona dynia i biała kiełbasa Chili con carne z fasolką szparagową Zapiekanka makaronowa z kozim serem Kotlety mielone gyros Imprezowe dania na Andrzejki Artykuł Imprezowe dania na Andrzejki
Dorota Smakuje