Świetna przekąska/sałatka lub dodatek do mięs - np. z grilla :) Polecam letnią porą! SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja - 215 kcal) 1 cukinia - około 300
Moje Kuchenne Rewelacjeróżne imprezy okolicznościowe. Do sałatki wykorzystałam makaron z grochu od rodzinnej wytwórni makaronów Fabijańscy , ale Wy z powodzeniem możecie użyć każdego innego makaronu :) Składniki: * około 120 g makaronu z grochu * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszku groszku konserwowego * pół puszki czerwonej fasoli konserwowej * około 10 cm kawałek zielonej części pora * garść startego na tarce o dużych
Zrób to smacznieKocham obecną porę roku! W tym czasie wszystko jest świeże, bez chemii, w sklepach, na bazarach mamy różnorodny wybór warzyw i owoców. Korzystajmy z tego jak najbardziej potrafimy, ponieważ wielkimi krokami zbliża się zima i znowu sięgniemy do przetworów przechowywanych w naszych piwnicach. Dzisiaj podaję przepis na sałatkę z fasolką szparagową, ogórkiem i czerwoną cebulą. Jest bogata w wiele witamin
JaglusiaA dzisiaj zapraszam Was na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej z kukurydzą. Jest doskonała do obiadu, świetnie smakują chrupiące, świeże warzywa z nutą dobrej oliwy. Do
W mojej kuchnibyły pikantne, wyraziste - dlatego o tej porze roku chętnie sięgam po imbir, chili, dużą ilość pieprzu. Dziś proponuję wołowinę właśnie w takiej ostrej, nieco orientalnej odsłonie. Z sosem sojowym, ostrą papryką, imbirem i pomarańczą. Do tego kolendra, ryż - basmati, lub dla dbających o formę pełnoziarnisty - i obiad gotowy! Idealnie smakuje z sałatką ze świeżego ogórka. Składniki
Kulinarne Inspiracjekarnawałową powtórkę z rozrywki;) Co do sałatki to do jej wykonania możecie oczywiście użyć ryżu, który wam pozostał po obiedzie. Szybka i smaczna... tak więc zajadajcie i odpoczywajcie - korzystajcie z dodatkowego wolnego dnia przedłużającego weekend. Produkty 3 woreczki ryżu 30 dag żółtego sera 30 dag szynki 2 czerwone papryki ogórki kiszone por lub cebula 5 jaj majonez sól(...)pieprz Sposób Ryż ugotować, zostawić do wystygnięcia. Ser, szynkę, paprykę, ogórka, pora lub cebulę oraz jajka ugotowane na twardo pokroić w kosteczkę. Pokrojone składniki wymieszać razem z ryżem, dodaj majonez, przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Tymczasem na deser JESIEŃ i to nie byle jaka bowiem prosto z lasu
Kuchenne aromatyFajna, ciekawa i bardzo dobra ta sałatka! Znalazłam w "Wielkim Żarciu". Autorem przepisu jest Trusia. Składniki: 1 słoiczek cebulki konserwowej; 1 puszka kukurydzy; 0,5 opakowania marchewki mrożonej w kostce (ja użyłam z Hortexu); 20 dkg szynki konserwowej; 1 puszka fasoli czerwonej; 4 ogórki konserwowe; 4 jajka ugotowane na twaedo; nieduży por (biała część); 200 ml majonezu; 200 ml śmietany
In my kitchenTajska sałatka z nasionami dyni i słonecznika, sałatka z kaszy jaglanej z brokułem, orzechami i daktylami, risotto z kaszy orkiszowej z boczniakami i orzechami włoskimi, paella z pęczaku z krewetkami i kurczakiem, zapiekany bulgur z jarmużem w sosie pomidorowym. W tym menu na tydzień znajdziecie przepisy z kaszą na pięć dni tygodnia. Menu jest dobre dla zestresowanych – bo kasza(...)orkiszowa Starożytna odmiana pszenicy, używana z czasach biblijnych, niezwykle smaczna, o lekko orzechowym smaku. Bogata w minerały, m.in. selen, który wzmacnia układ odpornościowy. Orkisz idealnie sprawdzi się o tej porze roku, bo ma działania przeciwzapalne i pomaga zwalczać przeziębienia Wypróbuj przepis na kurczaka satimbocca z orkiszem Karola Okrasy Pęczak Skarbnica witamin z grupy B i E, bogate źródło węglowodanów
Niedzielny kucharzWegetariańska zapiekanka pasterska, pęczotto ze szparagami, panzanella, czyli sałatka z czerstwego chleba, krem z pieczonej papryki, sałatka z pieczonych krewetek i rzodkiewek oraz makaronowa sałatka z pomidorkami – taka jest nasza propozycja menu na tydzień przed świętami. Bardzo łatwe w przygotowaniu, lekkie dania wegetariańskie, dzięki którym poczujecie w sobie wiosnę! Lekkie dania wegetariańskie – czyli wewnętrzna wiosna Pięć wegetariańskich dań(...)jedno dla jaroszy, albo bardziej liberalnych wegetarian – z krewetkami (które można zresztą pominąć). Od dawna mieliśmy ochotę przygotować i zjeść wegetariańskie menu na tydzień (na wegańskie też przyjdzie pora, jesteśmy coraz bliżej). Kiedy jest na to lepszy moment niż przed Świętami (podczas których zwykle jemy z dużo, a ciocia wpycha nam mazurek na dokładkę), do tego
Niedzielny kucharzszczerze powiem Wam, że nigdy wcześniej o niej nie słyszałam. Namówił mnie na nią eM który wyszukał w sieci opinie o tej knajpce - w większości same pozytywne! Mimo popołudniowej pory usiedliśmy przy stolikach znajdujących się na Krupówkach - trochę tego później żałowałam, gdy zobaczyłam wystrój wnętrza lokalu. Ale nie ma tego złego, niewiele się zastanawiając zamówiliśmy dwa dania, ja wzięłam(...)ziołach, a eM kaszę perłową z carry i kurczakiem. Oba dania były wcześniej przygotowane, wymieszane z resztą składników i podpieczone w piecu. Podawane były z wybranym sosem i sałatką. Do picia, wybraliśmy specjalność zakładu, przepyszną, orzeźwiającą lemoniadę. Mimo nie za dużych porcji - tak przynajmniej to wyglądało, w połowie jedzenie byłam już całkowicie zapchana. Choć przyznać
Słodkie Przyjemnościzewnątrz ściślejsza konsystencja, natomiast w środku już ultra-kremowa. I ten wspaniały, delikatny, bogaty smak. Ta niespotykana konsystencja i pyszny smak po prostu mnie zachwyciły i od tej pory ten ser regularnie pojawia się w mojej kuchni. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Burrata z pomidorami Ten kremowy ser jest gwiazdą samą w sobie, więc potrzebuje dodatków, które nie będą próbowały(...)dominować, tylko dopełnią jego bogaty smak i konsystencję. Więc z czym najlepiej jeść ser burrata ? Dlatego moim ulubionym i niezawodnym pomysłem jest burrata z pomidorami . To chyba najprostsza sałatka z burratą, jaką można sobie wyobrazić, ale naprawdę – nic więcej tu nie potrzeba! Wspaniały, kremowy ser i soczyste, świeże, słodkie pomidory to idealne połączenie. Nie potrzeba tu nawet żadnego sosu
Na-talerzu.plfunkcjonalny i smaczny w finalnej formie. Sałatka ziemniaczana jest dla mnie daniem, które może stanowić dodatek do i obiadu, element menu podczas imprezy czy po prostu samodzielny posiłek. Dodatki, które do niej dobierzecie to tylko i wyłącznie wasza chęć i gust. Latem lubię podawać ją z dodatkiem rzodkiewki i koperku, jesienią z porem, a zimą z salami i kiszonym ogórkiem
Życie ze smakiemwnetze podoba. O tej porze jest w sumie pusto, zajęte są dwa stoliki, więc obsłużone jesteśmy szybko i sprawnie. Zamawiamy oczywiście po kawie - wiadomo poranek bez dobrej kawy się nie liczy. I faktycznie kawa jest dobra i estetycznie podana. Potem przychodzi kolej na: Jajka w koszulce podane na letniej warzywnej sałatce z chałką (16 zł) Jajecznicę
Kulinarne przygody Gatitywiosna w związku z czym pora na lekkie, delikatne i kolorowe dania. W związku z tym chcę zaproponować Wam kotleciki drobiowe z cukinią . Delikatne mięso, jest lekkostrawne i niskokaloryczne, dzięki czemu takie kotleciki idealnie sprawdzą się u osób dbających o linię lub będących na diecie. Kotleciki drobiowe wraz z lekką wiosenną sałatką idealnie sprawdzą się do zabrania
Codzienne Gotowaniewarzywnych, bigosu dodatek do sałatek, płatków śniadaniowych dodatek do jogurtów, kefiru, maślanki dodatek do owocowych koktajli. Ja postanowiłam dodać je do mojej pieczarkowej zupy. Składniki: 2 podudzia z kurczaka 6 skrzydełek kurczaka 500 g pieczarek 2 -3 łyżki nasion chia 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 1 obrana cebula kawałek pora 2 liście laurowe, szczypta mielonego
Zasmakuj Kuchni