babcia. Jest ona świetna zarówno do obiadu jak i do kanapek i domowych hamburgerów. Sałatka ta jest łatwa w przygotowaniu, choć zrobienie jej zajmuje trochę czasu, ale warto poświęcić ten czas na przygotowanie czegoś pysznego. Składniki: 5 kg ogórków ½ kg marchewki ½ kg cebuli ½ kg czerwonej papryki 1 główka czosnku ½ szklanki cukru 1 szklanka octu 10% 1 szklanka oleju Wykonanie: Ogórki(...)pióra. Dodać do marchewki. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w cienkie paseczki i dodać do ogórków. Wszystko wymieszać i zostawić na 3 godziny żeby warzywa puściły sok. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Z warzyw odcisnąć sok, dodać czosnek, cukier, ocet i olej. Wszystko wymieszać i zostawić na 12 godzin. Po 12 godzinach sałatkę jeszcze raz zamieszać i przełożyć
Mama Gotujedowolnie ozdobione. Smacznego 4. Fit sałatka z ziołowym kurczakiem w herbacianym dresingu To jedna z tych sałatek, które poza walorami smakowymi i zdrowotnymi mają jeszcze jedna zaletę – są proste w wykonaniu. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki 1 1/2 łyżeczki bazylii szczypta pieprzu ziołowego i soli 1/2 cytryny 4 duże rzodkiewki 100 g sałaty(...)łyżki naparu z herbaty Fit&Slim Teekanne Dodatkowo: Folia do pieczenia w piekarniku Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na plastry. Przygotowane kawałki z nacieramy delikatnie słodką papryką i bazylią, doprawiamy pieprzem i solą. Wkładamy do folii do pieczenia ułożonej na blasze z piekarnika. Skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny. Uwaga zamkniętą folię należy poprzebijać w kilku miejscach np. wykałaczką. Pieczemy
Słodkie okruszkidużej szklanki. Podajemy dowolnie ozdobione. Smacznego Fit sałatka z kurczakiem w herbacianym dresingu To jedna z tych sałatek, które poza walorami smakowymi i zdrowotnymi mają jeszcze jedna zaletę - są proste w wykonaniu. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki 1 1/2 łyżeczki bazylii szczypta pieprzu ziołowego i soli 1/2 cytryny 4 duże rzodkiewki 100 g sałaty(...)łyżki naparu z herbaty Fit&Slim Teekanne Dodatkowo: Folia do pieczenia w piekarniku Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na plastry. Przygotowane kawałki z nacieramy delikatnie słodką papryką i bazylią, doprawiamy pieprzem i solą. Wkładamy do folii do pieczenia ułożonej na blasze z piekarnika. Skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny. Uwaga zamkniętą folię należy poprzebijać w kilku miejscach np. wykałaczką. Pieczemy
Słodkie okruszkitheme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Sałatka z kaszy pęczak i wędzonej makreli Składniki: Kasza pęczak – 100g Makrela wędzona – 1 tuszka Groszek zielony – 1 szklanka Papryka czerwona – 1 sztuka Pomidory koktajlowe – 10 sztuk Koperek – 1 pęczek Sól, pieprz, oliwa z oliwek Czosnek – 2 ząbki Wykonanie: Kaszę
Kuchnia Bon AppetitBardzo szybkie i pyszne danie. Podawać z sałatkami warzywnymi. Piersi kurze umyć i osuszyć, pokroić na małe mniejsze kawałki. Mięso doprawić solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Jak nie lubisz na ostro to można ominąć ostrą papryczkę. Można doprawić dowolnymi ziołami. Do miski wlać jogurt i zamoczyć w nim kawałki mięsa. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na godzinę. Płatki
Kuchnia PokoleńTimes New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sałatka z wędzonej makreli Składniki: 1 wędzona makrela 3-4 ogórki kiszone 1 cebula 2-3 jajka 1 mała papryka czerwona 1-2 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy Sól, pieprz Sposób wykonania: Makrele dobrze oczyścić ze skóry i ości
Smaki NataliiWystarczy zalać kuskus dodać ulubione warzywa i mamy świetny dodatek do obiadu. Sałatkę można jeść również samą. W smaku przypomina sałatkę makaronową. Do zdjęć użyłam deski Spod Hebelka . Składniki: 130 g kaszy kuskus 80 g mrożonego groszku kawałek czerwonej papryki kawałek zielonego ogórka Do smaku: sól pieprz sok z cytryny oliwa z oliwek extra virgin Primo Gusto Przygotowanie: Kaszę kuskus
Ala piecze i gotujemieć problemów z ich transportem i konsumpcją w plenerze. Polecam Wam też kolorową tortillę z piekarnika (z ziemniakami i kolorowymi paprykami), ponieważ nie jest tłusta, jak te smażone. Możecie ją pokroić w kwadraty lub trójkąty i zapakować do pudełka. Sałatki Z sałatkami jest taki problem, że pokrojone warzywa szybko podchodzą wodą, a jak zmieszamy je jeszcze z sosem
Chilli Czosnek i OliwaPolecam wiosenną sałatkę jako przekąskę lub na kolację. Pyszna warzywna z jajem. Składniki: - główka sałaty lodowej - pomidory 2 szt. - pół czerwonej papryki - ogórek świeży 2 szt - szczypiorek - sol i pieprz mielony biały do smaku - jajka ugotowane 6 szt Dodatkowo: majonez 4 łyżki jogurt grecki 4 łyżki sól i pieprz do smaku Krok 1 Sałatę palcami rwę
Różowa kuchniaKolorowa, sycąca i smaczna sałatka z makaronem w kształcie ryżu, wędliną i warzywami. Składniki: 250 g makaronu w kształcie ryżu puszka kukurydzy słoik papryki konserwowej 2 cebuli 1 duży zielony ogórek 200 g wędliny np. drobiowej 2 łyżki majonezu sól, pieprz Makaron ugotować w osolonej wodzie. Kukurydzę i paprykę dobrze odsączyć z zalewy. Paprykę, wędlinę i obrany ogórek pokroić
talerz przyjemnościSzybki sposób na syte śniadanie :) Składniki 1 puszka ciecierzycy 2 pomidory 1 papryka 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania Jajka ugotować na twardo … Czytaj dalej Sałatka śniadaniowa
czarrna od kuchniDziś proponuję sałatkę kolorową i pyszną. Kaszę kuskus zalałam szklanką bulionu drobiowego. Dodałam do niej pokrojoną natkę pietruszki. Pokroiłam drobno: czerwoną paprykę, ogórek kiszony i zielony, czarne oliwki,suszone pomidory i kapary. Dodałam wszystkie składniki do miski z kaszą kuskus, wsypałam puszkę kukurydzy i dwie puszki tuńczyka. Doprawiłam solą, pieprzem i wlałam około 4 łyżek oliwy z oliwek. Oczywiście
potrawyregionalnesyta. Przeglądając moją magiczną szufladę z zapasami kuchennymi , wynalazłam tortellini z serem. Pomyślałam i zrobiłam :) . Wcześniej z tortellini przygotowałam sałatkę, która od jakiegoś czasu jest już na blogu (przepis) Wypróbujcie , polecam Składniki: 250 g tortellini 1 duża czerwona papryka 300 g pieczarek 1 łyżka masła klarowanego 1 cebula 100 g żółtego sera 250 ml śmietany 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól
O kuchni z uczuciemdrobno posiekaną cebulę, całość gotujemy razem przez pięć minut. Teraz do garnka wkładamy pokrojone w paski i pozbawione gniazd nasiennych papryki, mieszamy i znów gotujemy pięć minut. Na koniec dokładamy starte buraki i po kolejnych pięciu minutach, gotującą się sałatkę wkładamy do słoików. Zakręcamy nakrętki w słoikach, odstawiamy je do góry dnem, do wystygnięcia i gotowe. Kiedy sałatka wystygnie, sprawdzamy
Miód i pieprzsałatkę mam od babci. Jak dla mnie jest ona idealna w smaku. Dlatego też wzięłam przepis i ostatnio zrobiłam sałatkę z ogórków. W pierwotnym przepisie jest 500gr marchewki ja odrobinę zmodyfikowałam przepis i dałam 250gr marchewki i 250gr papryki czerwonej. Składniki: 4 kg ogórków gruntowych 250gr marchwi 250gr papryki czerwonej
Amatorka kuchenna