Surówka z kiszonych ogórków... Składniki: 6 kiszonych ogórków 1 średnia czerwona papryka 1 mała cebula kopiasta łyżka natki pietruszki pieprz oliwa Ogórki kiszone kroimy w cienkie
Pelusiowa Kuchniaracji ,ze tak bardzo ją lubię znalazła się ona w ostateczności wśród reszty warzyw w sałatce :) Smacznego :) Sałatkę można podawać z kotletem albo z kawałkiem kiełbasy :) jak kto woli, ja wole jeść ją samą. Na górę posypałam nieco papryką dla dekoracji
W Moim Magicznym Domugrecka jest pyszna, najlepiej smakuje mi w lecie, gdy mam świeże ogóreczki i pomidorki z własnego ogródka. Grecka sałatka Składniki : sałata pomidory - 350 g cebula - 1 szt ser feta - 100 g oliwki zielone oliwki czarne ogórek zielony - 1 szt papryka czerwona - 1 szt Sos winegret : musztarda dijon - 1 łyżeczka oliwa z oliwek - 5 łyżek ocet winny
Kuchnia Danusiimbir, chili, dużą ilość pieprzu. Dziś proponuję wołowinę właśnie w takiej ostrej, nieco orientalnej odsłonie. Z sosem sojowym, ostrą papryką, imbirem i pomarańczą. Do tego kolendra, ryż - basmati, lub dla dbających o formę pełnoziarnisty - i obiad gotowy! Idealnie smakuje z sałatką ze świeżego ogórka. Składniki: 300 g wołowiny - polędwica świetnie się sprawdzi 2 przeciśnięte ząbki czosnku
Kulinarne Inspiracjejajko i dobrze wymieszać masę mięsną. Podzielić na 6 równych części. Każdą wilgotnymi rękami rozpłaszczyć. Jajka otoczyć w słodkiej papryce i zawinąć w masę mięsną. Panierować w bułce tartej. Smażyć w średnio głębokim tłuszczu . Podawać z ziemniakami lub pure i sałatką
Gotowanie jest łatwewapnia, fosforu, żelaza oraz drogie Panie witaminy E. Może być zamiennikiem ziemniaków do obiadu czy składnikiem pysznych sałatek, a ja właśnie dzisiaj taką przygotowałam - na momencie :-))) Składniki: szklanka komosy ryżowej 1 duży pomidor 2 ogórki zielone 1 czerwona papryka 1 duże awokado dwie garście rukoli sól morska, pieprz oliwa, sok z cytryny odrobinę
pieprzny smaczekSkładniki: * 40 dag fasolki szparagowej * 25 dag żółtego sera * słoik papryki konserwowej * 6 ogórków konserwowych * 2 cebule * 3 kwaśne jabłka * 2 pęczki szczypiorku * 5 łyżek ketchupu
Pobite gary Barbarysałatka, którą lubię podawać na kolację. Przyznam, że czarnuszka idealnie pasuje do tej kompozycji smaków. Sałatka z gotowanym kurczakiem i czarnuszką SKŁADNIKI : 6 liści sałaty masłowej 150 g filetu z piersi kurczaka 1 pomidor malinowy 1/2 papryki czerwonej sól do smaku czarnuszka szczypiorek PRZYGOTOWANIE : Filet z kurczaka myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNastępnie pory odsączyć, owinąć każdy kawałek plastrem boczku i ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem. Obłożyć plastrami sera, posypać papryką, skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiec w temperaturze 220 stopni do zrumienienia. Podawać np.: z ryżem lub sezonową sałatką
Tradycyjna KuchniaOdcedzamy kiedy będzie miękki i po przestudzeniu, obieramy ze skórki. Cebulę kroimy i lekko solimy.Pomidory kroimy w ósemki, a paprykę w talarki. Rukolę wykładamy na talerz, na której znajda się warzywa i ugotowane na twardo jajka, które dzielimy na ćwiartki. Sałatkę polewamy sosem vinegret (przepis --->; TUTAJ ) Smacznego
ChilliJemyWszyscy uwielbiamy ciasto francuskie na słodko, na słono, z różnymi dodatkami. Dzisiaj przygotowałam fantastyczne koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami, papryką i mięsem drobiowym . To pyszna
Salonik smakówKrzaki pokrzywy do których ostatnio wpadłam i się poparzyłam zainspirowały mnie do wykonania szybkiego i prostego przepisu na sałatkę. Składniki: 1 puszka groszku konserwowego listki z 5 młodych gałązek pokrzyw 1 słoik selera konserwowego 1 duży słoik majonezu 1 papryka czerwona 1 mały jogurt 5 średnich ogórków konserwowych 6 jajek 1 duży por (zielona część) 2 średnie jabłka
Bon Appetit Małgorzatyskładniki: 1 kapusta pekińska 1 pierś z kurczaka| 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 1 cebula biała 1 cebula czerwona 150 g sera
Domowy Smak Jedzeniapieprzymy. 2. Paprykę i cebulę kroimy. 3. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy mięso. Następnie dodajemy cebulę i paprykę, dusimy. 4. Na koniec dodajemy mascarpone, suszoną bazylię i szczyptę chilli. Chwilkę dusimy. 5. Podałam z ryżem na sypko i sałatką szwedzką z ogórków . Smacznego
Kuchnia domowa AniWiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki. Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Najlepiej podawać ją do
Przepisy Aleksandry