zakończenie 2015 roku na blogu przepis na jedną z moich ostatnich sałatek. Bardzo polecam i życzę, aby Nowy 2016 Rok był wyjątkowy. Składniki: 3 grube plastry szynki konserwowej 120 g sera żółtego 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 3-4 łodygi selera naciowego 80 g suszonej żurawiny 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 3-4 łyżki łuskanego słonecznika (można
Czerwień i błękitJedna z moich ulubionych sałatek, prosta w wykonaniu a dzięki orzechom włoskim zyskuje ciekawy smak. Składniki 1 torebka ryżu 3 kolory pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki kukurydzy 1 ząbek czosnku 2 orzechy włoskie majonez 2 łyżki … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyostra Schab myjemy, wbijamy nóż z ostrym noskiem w środek, robimy kieszeń, następnie nadziewamy śliwkami. Oblewamy oliwą posypujemy papryką i nacieramy. Tak przygotowany schab pieczemy w brytfance pod przykryciem w 200 stopniach przez ok. godzinę. Podajemy z kluskami śląskimi i ulubioną sałatką. Smacznego
Moje-pitraszenieszklanka cukru Sposób wykonania: Buraczki i cukinię potarkowałam na dużych oczkach. Cebulę pokroiłam w piórka, posoliłam,żeby zmiękła. Paprykę umyłam oczyściłam, pokroiłam w mniejsze paski.Wszystko razem wymieszałam z dodatkiem soli, cukru, octu i oleju. Zostawiłam na 2 godziny żeby się przegryzło. Sałatkę nakładałam do półlitrowych słoików. Pasteryzowałam 15 minut
Darcia w kuchniWystarczy pierś z kurczaka i panierka do niego. Polecam do kurczaka na chrupiąco panierkę firmy PRYMAT. Do tego sałatka np.z rukoli i mamy już pyszne danie. Pierś z kurczaka pokroiłam na małe kawałki. Posoliłam, przyprawiłam pieprzem, startymi ząbkami czosnku i słodką papryką. Polałam odrobiną oliwy. Panierkę do kurczaka wysypałam na talerz Obtoczyłam w niej kawałki kurczaka. i smażyłam
potrawyregionalneKaszę ugotować w 2 szkl wody, po ok 15-17 minutach odcedzić na sicie. Wystudzić. Kurczaka , cebulę i paprykę pokroić w kosteczkę, pomidorki na połówki, oliwki w plasterki. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą i pieprzem oraz majonezem. Sałatkę schłodzić przed podaniem
Gotowanie jest łatwedzisiaj coś lekkiego i zdrowego , sałatka z rukoli , roszponki , awokado i innych pyszności :) Do dressingu użyłam Ostropestu i oleju kokosowego z Olejowego Raju Zapraszam :) Składniki : 1/2 awokado 1/2 papryki czerwonej kawałek selera naciowego 2 łyżki
Sama słodycz i szczypta chilizdrowa czego poniekąd zasługą jest również to że jest to rodzaj kaszy jeszcze nieprzetworzonej. O tym że w sałatce nie ma majonezu to wspominać już chyba nie muszę ... :) Składniki : 1 szklanka pęczaku 7-8 większych pieczarek 1 średnia cebula pół czerwonej papryki 5-6 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki startego rozmarynu sól, pieprz Przygotowanie: Pęczak dokładnie opłukuję
Mechanik w kuchnisię kalendarzowa wiosna,ale cóż u nas śniegu po kostki. Mój organizm zamówił sobie pyszną, zdrową i chrupiąca sałatkę. Może i wam poprawi samopoczucie. Składniki: sałata rzymska piersi z kurczaka pomidorki koktajlowe ser kozi sałatkowy papirus " Soczysta pierś z kurczaka z papryką" (Winiary) opcjonalnie sos czosnkowy Sposób przygotowania: Pierś w kurczaka oczyścić i ułożyć na papirusie (dzięki temu kurczak
Wielki apetytjeść sam lub jako towarzysza do kieliszka wina. Można też podawać go na ciepło lub jako dodatek do sałatek. Knopek to z kolei delikatny świeży serek kwasowo -podpuszczkowy. Taki twarożek. Kozia Rura ser kwasowo - podpuszczkowy. Do wyboru w wersji solonej, z papryką, z czosnkiem, z czosnkiem niedźwiedzim, lubczykiem lub z miętą. Jest łagodny, kremowy i bardzo lekki. Typowo francuski. Kwintesencja
królestwo garówtruflowym - pierożki przepyszne! Chyba jedno z lepszych dań, które próbowaliśmy, więc z czystym sumieniem polecam; koszt: 26 zł Sałatki Sałata Devil – zielone sałaty z chrupiącymi warzywami z listkami prażonego czosnku i polędwicą wołową - przepysznie cudowna i chrupiąca polędwica wołowa, ale ilość papryki trochę nas zmiotła; koszt: 43 zł Zdjęcie pochodzi ze strony: http://willaport.pl/atrakcje-w-hotelu/gastronomia-2/ Zupy Krem pomidorowy - zupa
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem i ziarenkami smaku, ciągle gotując, aż będą całkowicie mięciutkie. Śmietanę rozmieszać z mąką i papryką w proszku, zahartować odrobiną wywaru i wlać do rondla. Doprowadzić do zagotowania się sosu i podawać. Moja wersja podania to makaron i sałatka z buraczków, ale zarówno dobrze gulasz smakuje z ziemniakami jak i z kaszą
Kuchnia w opałachDziś propozycja na sałatkę , którą możecie zjeść na przykład na drugie śniadanie:) składniki ok 100g mieszanki sałat pół puszki tuńczyka w sosie własnym 1/4 dużej czerwonej papryki 4 pomidory suszone Pomidorki kroimy w ćwiartki, paprykę w kostkę. Sałatę przekładamy do pojemnika , dodajemy tuńczyka, pomidorki i paprykę całość oblewamy ok 1 łyżką zalewy z pomidorków. Przed zjedzeniem
Cukier&PuderBardzo dobra sałatka warzywna z paluszkami surimi. Świetna na wizytę gości, idealna przekąska. Składniki: 1 opakowanie paluszków surimi 1 puszka kukurydzy 5 jajek 1 zółta papryka 1 ogórek wąż pół pęczka koperku 3 łyżki majonezu sól morska Kamis pieprz młotkowany z kolendrą Kamis Wykonanie: Paprykę i ogórka kroimy w kostkę, dodajemy drobno pokrojone jajka ugotowane na twardo, odsączoną kukurydzę
Z Majeczką w kuchniskładniki. Zależy to od naszej fantazji i smaku. Jarmuż dobrze łączy się z rybami i wędzonym mięsem. Sałatka ze smażonym jarmużem ,jabłkiem i Prosciutto Crudo posypana pistacjami. Liście smażonego jarmużu (chipsy )podałem z plasterkami lekko przesmażonego winnego jabłka posypanego słodką papryką i z szynką. Całość posypałem bardzo drobno posiekanymi pistacjami. Do tego chrupiąca grzanka też się przyda. Smacznego
Kulinarny karnet Christophera