ręcznikiem papierowym i kroimy na małe kawałki. Mielimy po kolei najpierw karkówkę boczek i szynkę . Wyrabiamy ręką mięso . Wlewamy zimna wodę 200 ml , znowu wyrabiamy . Dodajemy pieprz ziołowy , sól , majeranek , czosnek sprasowany i mieszankę o smaku czosnkowym . Znowu wyrabiamy mięso dokładnie z 15 minut. Posypujemy dwoma łyżeczkami żelatyny mięso i znowu wyrabiamy kolo 10 minut . Teraz bierzemy(...)słoiczek wkładamy w niego lejek nierdzewny tylko do słoików . Wkładamy przez ten lejek mięso tak do 3/4 słoika ( mięso ma być luźne) . Zakręcamy i tak z każdym słoiczkiem . Do garnka wlewamy wodę wkładamy na dno ściereczke i układamy słoiki . Gotujemy w 90 stopniach przez 60 minut . Potem wyjmujemy do ostygnięcia, a następnie do lodówki . Kiełbasa wyszła wyśmienita
Różowa kuchniaświeżą sałatką. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mięsa z udźca jagnięcego bez kości, 1 cytryny, 4 średnich czerwonych cebul, 6 ząbków czosnku, 200 gram naturalnego serka homogenizowanego, 1 ogórka, 100 gram zielonych oliwek, 500 gram pomidorków koktajlowych, 1 główki sałaty rzymskiej, suszonego oregano, soli, czarnego świeżo zmielonego pieprzu, oliwy. Przygotowanie dania rozpocząłem od zamarynowania mięsa. W tym celu(...)godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąłem mięso z lodówki. 3 czerwone cebule obrałem z łupinek i pokroiłem w dość grube - około centymetrowe plastry, a następnie delikatnie skropiłem oliwą. Na patyczki do szaszłyków nabijałem naprzemiennie po dwa kawałki mięsa i plasterku cebuli. Blaszkę do pieczenia delikatnie nasmarowałem oliwą, aby mięso do niej nie przywierało i umieściłem na niej szaszłyki. Piekarnik
Wyprawy kulinarnewarzywa z dipami. PASZTECIKI Z MIĘSEM MIELONYM PRZYGOTOWANIE: 30 minut SKŁADNIKI: – 400-500 g mięsa mielonego z indyka – 2 łyżki pasty Madras Patak’s Paste Pots – 1 jajko – 2-3 łyżki bułki tartej – arkusz ciasta francuskiego – ziarna sezamu do posypania pasztecików Przygotowanie: Do mięsa mielonego z indyka dodaj jajko, pastę(...)łyżka oleju lub masła klarowanego Przygotowanie: Mięso pokrój w małe kawałki, a selera w podobną kostkę. Na patelni podsmaż kurczaka, a jak będzie już prawie gotowy dodaj warzywa. Smaż jeszcze 2-3 minuty po czym dodaj sos Patak’s Butter Chicken. Podgrzewaj z sosem około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Mięso podziel na dwie porcje, połóż
nietylkopasta.plŚledzie w śmietanie Tradycyjne śledzie w śmietanie z cebulą i jabłkiem. Śledzie w śmietanie, tradycyjny przepis na śledzie z cebulą i jabłkiem, których nie może zabraknąć
Cztery FajeryKolorowy obiad bez mięsa? Jeśli mam wybór – wybieram bakłażana. Żeby był zdrowszy niż ten w wersji smażonej, który ‘pije’ dużą ilość tłuszczu, wystarczy go tylko posmarować oliwą i odpowiednio przyprawić. A potem podać we włoskim stylu. Młode bakłażany myjemy, przecinamy wzdłuż na pół. Jeśli boicie się, że mogą być gorzkie – posólcie je dość mocno i odstawcie na pół godziny(...)przyrumieni. Ja swoje bakłażany dodatkowo potraktowałam przez 5 minut elektrycznym grillem, żeby wypalić na nich charakterystyczne, prążkowane piętno ;) Idealnie pasuje do tych pikantnych, orzechowo-kremowych bakłażanów słodkawa i świeża sałatka z pomidorów i mozarelli. Mozarellę tylko porwałam na mniejsze kawałki, pomidory sparzyłam wrzątkiem, obrałam z niestrawnej skórki i pokroiłam je w grubą kostkę. Bycze serca prawie nie mają pestek
Karo in the KitchenKlasyczne placki ziemniaczane to przepis na szybki obiad. Jeśli macie odrobinę więcej czasu możecie przygotować gulasz i stworzycie domową wersję placków po zbójnicku . Mimo wszystko ja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Stali Czytelnicy bloga wiedzą, że uwielbiamy słodycze w każdej postaci i o każdej porze dnia i nocy. Nie często więc recenzujemy tutaj produkty dla osób dbających
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTajska zupa curry z kurczakiem Rozgrzewające curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym. Tajska zupa curry z kurczakiem przepis na rozgrzewające curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Cztery FajeryNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Dzisiejsza propozycja na LunchBox to sposób na wykorzystanie domowych przetworów. W lato zrobiłam kilka
Fabryka pomysłów1płaska łyżka cukru do gotowania kapusty 1 duża garść grzybów suszonych 1 woreczek kaszy jęczmiennej ugotowanej najlepiej poprzedniego dnia lub co najmniej 2 h wcześniej 300 g mięsa mielonego mieszanego 2 cebule 1 jajko 3 łyżki stopionego domowego smalcu ze skwarkami 2 duże łyżki masła szczypta estragonu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku 1/2 łyżeczki tymianku(...)nerwach, układać jeden na drugim na talerzu. 3. Grubo pokrojone grzyby zesmażyć na maśle z 1 cebulą na złoto, doprawić pieprzem i estragonem, lekko ostudzic. Kaszę dokładnie wymieszać z mięsem, jajkiem, surową cebulą i grzybami smażonymi z cebulą, dodać przyprawy i skwarki. Nagrzać piekarnik do 180°C. Duże naczynie żaroodporne z pokrywą wysmarować masłem i wyłożyć pozostawionymi liśćmi kapusty
Kuchnia Prezydentowejczas. Jeśli chcesz przygotować odpowiedniej jakości mięso, nie możesz się śpieszyć. Jak zrobić więc dobrą szarpaną wieprzowinę? Szarpana wieprzowina w piwie, bo taką wersję proponujemy, to danie bardzo proste w przygotowaniu. Jedynym mankamentem jest dość długie pieczenie mięsa. Aby jednak uzyskać odpowiednią jego miękkość ten proces jest niezbędny. Szarpana wieprzowina – jakie mięso? Zdecydowanie najlepiej sprawdzi się łopatka wieprzowa. Jest(...)pomocy dwóch widelców, czy mięso swobodnie się rozrywa. Jeśli nie, pozostaw łopatkę jeszcze na kilkanaście minut lub więcej, aż mięso dojdzie. Szarpana wieprzowina – pieczenie Jeśli wolisz, mięso możesz przygotować również w piekarniku. Łopatkę przed włożeniem do naczynia do zapiekania też obsmaż na patelni. Podobnie postępuj z cebulą oraz piwem. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni. Mięso przełóż do naczynia, dodaj
Kuchnia Na WypasieSylwester nawet spędzony kameralnie w domu zobowiązuje do zgotowania małego co nieco. Ostatni dzień tego roku świętować będziemy ze znajomym. Tak sobie wymyśliłam, że w
bastalenaRaz na jakiś czas lubimy z mężem zjeść coś nietypowego na mieście. Właśnie podczas takiego wypadu po raz pierwszy spróbowałam sałatki nicejskiej. W zasadzie zamówiłam ją
Smaki Na Talerzuczas. Jeśli chcesz przygotować odpowiedniej jakości mięso, nie możesz się śpieszyć. Jak zrobić więc dobrą szarpaną wieprzowinę? Szarpana wieprzowina w piwie, bo taką wersję proponujemy, to danie bardzo proste w przygotowaniu. Jedynym mankamentem jest dość długie pieczenie mięsa. Aby jednak uzyskać odpowiednią jego miękkość ten proces jest niezbędny. Szarpana wieprzowina – jakie mięso? Zdecydowanie najlepiej sprawdzi się łopatka wieprzowa. Jest(...)pomocy dwóch widelców, czy mięso swobodnie się rozrywa. Jeśli nie, pozostaw łopatkę jeszcze na kilkanaście minut lub więcej, aż mięso dojdzie. Szarpana wieprzowina – pieczenie Jeśli wolisz, mięso możesz przygotować również w piekarniku. Łopatkę przed włożeniem do naczynia do zapiekania też obsmaż na patelni. Podobnie postępuj z cebulą oraz piwem. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni. Mięso przełóż do naczynia, dodaj
Kuchnia Na WypasieMakaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią to błyskawiczna propozycja na przygotowanie smacznego posiłku. Taki makaron możecie zabrać ze sobą na obiad albo lunch do pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!