sałatka z mięsem mielonym - 2628 przepisów (strona:151/176)

Biała kiełbasa domowa | Jak zrobić? 104

przechowywać? Biała kiełbasa jak przygotować? Przede wszystkim zadbajmy o dobre jakościowo mięso. Nie może to być mięso mrożone! Przygotowujemy kiełbasę surową, więc musimy mieć produkt jak najświeższy. Jakie mięso? Sprawdzi się łopatka, szynka oraz mięso z większą ilością tłuszczu, np. boczek (oczywiście surowy) lub podgardle. Proporcje mięs należy dostosować do własnych upodobań smakowych. Część z nas woli kiełbasę tłuściejszą, inni(...)łyżka) na 1 kg surowego mięsa. To jest naszym zdaniem nieco za dużo. Według nas 15 g soli/1 kg mięsa, to ilość wystarczająca. Dosolić zawsze mięso można, w drugą stronę już nieco trudniej Po prostu wyrabiajmy i próbujmy. Poza tym kiełbasa biała bardzo lubi czosnek i majeranek (ok 6 g na 1 kg mięsa). Nie można również zapomnieć o czarnym

Kuchnia Na Wypasie
Pikantna zupa meksykańska 73

Pikantna zupa meksykańska podana w obowiązkowym towarzystwie chrupiących, domowych czipsów z tortilli i pomidorowej salsy Pico de Gallo wg. Gordona Ramsay’a. Pyszny, rozgrzewający obiad lub

Moja Delicja
Czego nie robić podczas smażenia kurczaka i indyka? 5 najczęstszych błędów 49

przyprawienie tego mięsa nie jest trudne, ponieważ kurczak i indyk „lubią się” praktycznie z każdymi ziołami i przyprawami . To metoda obróbki stanowi dla nas największy problem. Co więc zrobić, aby nasze mięso było soczyste? Zobacz najczęściej popełniane błędy przy przyrządzaniu tego mięsa. Nie zwracamy uwagę na jakość mięsa A to bardzo ważne. Warto patrzeć na pochodzenie mięsa, aby było(...)wszystkie smaki dokładnie przeszły nasze mięso. Używamy złej patelni Rozmiar i grubość dna, a także stopień uszkodzenia patelni, mają ogromne znaczenie przy smażeniu mięs – nie tylko z drobiu. Uszkodzona powłoka patelni powoduje przywieranie mięsa . Patelnie, które mają powłokę chroniącą przed przywieraniem oraz średnio grube dno, świetnie nadają się do smażenia cieńszych kawałków mięs lub tych pokrojonych w kostki. Patelnie

Gotowanie...to proste !
Robot kuchenny wielofunkcyjny jaki wybrać 69

Robot kuchenny wielofunkcyjny jaki wybrać  czy warto kupić robot do wszystkiego. Robot kuchenny wielofunkcyjny jaki wybrać. Przed takim dylematem stanie prędzej czy później większość z

Cztery Fajery
Mało obiektywna recenzja - Pizzeria Kawiarnia Viva Mikołów 181

jednak główna istota smaku, świeżości potrawy i swej struktury zawsze była zachowana, a co za tym idzie zadowalająca. Menu jest szerokie. Pizzeria Viva oferuje szeroki wybór pizz , włoskich dań , sałatek i własnych, ciekawie skomponowanych  i przemyślanych propozycji . Jestem serowym ludkiem, a nader wszystko uwielbiam gorgonzole, dlatego mam dwa ulubione dania proponowane przez ten lokal. Są to Penne con Gorgonzola(...)polędwicy wołowej z takimi dodatkami nie podawałby za 25zł, prawda? Niesmak, spowodowany przez tego, kto układał tę kartę, jest jednak szybko niwelowany, przez tego, kto przyrządza to wyśmienite danie. Mięso jest zawsze kruche i w połączeniu z idealnym sosem, eksploduje w ustach. Próba odtworzenia przeze mnie w domu surówki z porem, którą do tego podają jest niemożliwa. Zawsze mi czegoś

BaRepas
Karminadle choby po gruzińsku (Klopsiki a’la gruzińskie) 137

We kuchni gruzińskyj je we receptach 1 kans 2 bakłażana i ôrzechōw, a mie 3 tak jakosik te dwa składniki posmakowały, że kajś 4 bych je

Chop w kuchni
7 powodów, dla których uwielbiam ... 446

roku, dzięki czemu możemy je przygotowywać kiedy tylko mamy ochotę, a zapewniam Was, że będziecie ją mieli nie jeden raz.  7. Są uniwersalne. Świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Mogą być podane w formie przystawki, obiadu (koniecznie z soczystą sałatką), kolacji lub jako przekąska na piknik. Nadzienie można dowolnie komponować, a nawet podawać w wersji na słodko(...)zdążyły ostygnąć, a ich zapach rozchodził się po całej dzielnicy, przyciągając tłumy. Zawsze zostawiałyśmy kilka dla dziadków i innych nieboraków żyjących tylko dzięki ludzkiej dobroczynności. Ów intensywny aromat mięsa, smażonej cebuli, kminku i pieczonego ciasta tak wniknął mi w skórę, że nadal się za mną snuje.  Umrę, pachnąc empanadą".  (Isabel Allende INES, PANI MEJ DUSZY, wyd. Muza, tłumaczenie

KUCHARNIA
Makaron penne z pesto pietruszkowym 220

Makaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 250

gorgonzoli - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek i Oliwa Sałatka z fig z mozzarellą i bazylią - Monika K. z bloga Smaczne - Zdrowe Insalata di rucola e fichi con prosciutto - sałatka z rukoli, fig i szynki parmeńskiej - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiemŚniadanie a'la Caprese - deliszys z bloga Życie smaczniejsze od zaraz Zupy: Acquacotta – woda gotowana - Agnieszka z bloga(...)verdi ai tre formaggi - zielone tagliatelle z trzema serami - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiemTagliatelle z bazyliowo-lubczykowym pesto - Klaudia Cebula z bloga Zaklęcie na szczęścieTagliatelle z mięsem mielonym i warzywami - Magdalena Lebuda z bloga Sól i Pieprz Domowe sosy: Domowy sos pomidorowy do pizzy albo makaronu - slodkamama z bloga Słodziutka Mama Pesto alla genovese

Chilli Czosnek i Oliwa
Weganizm w podróży 138

tyczy się gorzkiej czekolady. Jeżeli nie wiemy, czy w okolicy będą sklepy z opcją wegańską, można zabrać też ze sobą wegańskie pasztety, które nie zajmują dużo miejsca, a będziemy mieli przynajmniej na jakiś czas zapewnione rozwiązanie na śniadanie lub kolację. Jeżeli ktoś ma przed wyjazdem więcej czasu może przygotować sobie w domu jakieś przegryzacze w postaci wegańskich ciasteczek, które(...)warto mieć coś w zanadrzu i nie głodować od rana! Najadaj się, kiedy nadarzy się ku temu okazja Kiedy będziesz w miejscu, gdzie jednak trafi się coś więcej niż sałatka np. takie zwykłe gotowane ziemniaki (tak, tak - ziemniaki, niby nic takiego, a będąc na jednym z wyjazdów nigdzie żadna knajpa nie serwowała ich osobno - były zazwyczaj w zestawie obiadowy

Bananowe Pole
Krucha tarta z jabłkami i musem 130

Tarta z jabłkami, musem jabłkowym i cynamonem Najsłynniejszy francuski deser Krucha tarta z jabłkami i musem jabłkowym czyli tarte aux pommes uznawana jest za jeden z

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciecierzyca jak gotować 35

się kuliste, jadalne nasiona. Cechuje się delikatnym orzechowym smakiem, który sprawia, że jest popularnym składnikiem wielu dań. Ciecierzyca jest również cennym źródłem białka roślinnego, dlatego stanowi doskonałą alternatywę dla mięsa dla wegetarian i wegan. Zawiera także znaczną ilość błonnika, co pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego i wpływa pozytywnie na poziom cholesterolu. Wybór odpowiedniej ciecierzycy Na rynku dostępne(...)ugniecenia widelcem. Ciecierzyca z puszki lub słoika: Jeśli mamy gotową do użycia ciecierzycę, wystarczy ją odcedzić i opłukać pod bieżącą wodą. Możemy ją dodawać do różnych potraw, takich jak sałatki, zupy, dania główne czy pasty. Ciekawostka: Ciecierzyca była jednym z podstawowych składników diety wśród marynarzy i podróżników, ponieważ stanowiła trwały i łatwy do przenoszenia zapas białka. Powszechnie używano

Podstawy Gotowania
ŻOŁĄDKI INDYCZE W SOSIE CHRZANOWYM. 176

"Przez żołądek do serca powiadają", więc chyba najprościej znaleźć drugie dno wypowiedzi i zaserwować właśnie żołądek! Może i nadinterpretacja słów nastąpi, ale... nawet "najstarsi górale" czy

Wypisz Wymaluj
Naleśniki z kurczakiem i marchewką, zapiekane z sosem pomidorowym i żółtym serem 214

ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki oliwy sos: 10 cm pora 1 puszka pomidorów 1 łyżka oliwy 1 duży ząbek czosnku sól do smaku 1 łyżeczka cukru świeżo mielony pieprz do smaku dodatkowo: kawałek twardego żółtego sera mała garść listków bazylii Na początek należy usmażyć naleśniki. Do wyższego naczynia wlać wodę, wsypać sól i cukier. Dodać mąkę. Wszystko(...)mięso ze wszystkich stron. Powinno tylko zamknąć się. Po zdjęciu go z patelni, włożyć na nią pokrojonego pora i posiekany czosnek. Zeszklić wszystko razem. Przyprawić solą do smaku. Zdjąć z ognia i dołożyć masło. Po rozpuszczeniu się go, dokładnie wymieszać z porem i czosnkiem. Na naleśniki nakładać 1 łyżkę pora z czosnkiem i masłem - rozsmarować. Na to kłaść mięso

Codzienna kuchnia niecodzienna