sałatka z mięsem mielonym - 2628 przepisów (strona:118/176)

Surówka z kiszonej kapusty(wersja 1) 104

  Jest to bardzo prosty przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty Smaczna …łatwa …błyskawiczna do przygotowania …a do do tego pełna wartościowych

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 1) 104

  Jest to bardzo prosty przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty Smaczna …łatwa …błyskawiczna do przygotowania …a do do tego pełna wartościowych

Kulinarne S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty 86

    Jest to bardzo prosty przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty Smaczna …łatwa …błyskawiczna do przygotowania …a do do tego pełna

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty 86

    Jest to bardzo prosty przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty Smaczna …łatwa …błyskawiczna do przygotowania …a do do tego pełna

Kulinarne S.O.S.
FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU, Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, TZATZIKAMI Z KISZONYCH OGÓRKÓW I SAŁATKĄ 380

KURCZAKA W SŁONECZNIKU: 2 filety z piersi kurczaka (2 x ok. 200 g) 2 szklanki słonecznika  (260 g) 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka wody słodka mielona papryka sól i pieprz oliwa do smażenia WYKONANIE: ZIEMNIACZKI PIECZONE:  Piekarnik nagrzej do temperatury 220 stopni C . Ziemniaki obierz ze skórki, umyj i pokrój w ósemki. Przełóż(...)startym czosnkiem, cukrem i pieprzem. SAŁATKA: Umyte i osuszone liście sałaty porwij na małe kawałki, wrzuć do miski. Dodaj pokrojone w ósemki pomidory, ogórki (mogą być z skórką) pokrój w plasterki i na pół, cebulę w piórka, paprykę w wąskie paski. Wymieszaj oliwę ze startym czosnkiem, octem, cukrem, solą oraz pieprzem i polej sosem sałatkę. FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU

Słodko-Słony Świat Ilony
Węgierska zupa gulaszowa 130

Węgierska zupa gulaszowa Gulyasleves oryginalny przepis. Węgierska zupa gulaszowa to tylko cztery główne składniki: mięso, papryka, cebula i smalec, ale często spotkasz wersję z marchewką oraz

Cztery Fajery
Sałatka z gotowanego kurczaka, pora i rodzynek 62

Rzadko robię rosół mięsny. Jakość drobiu w sklepach jest porażająca, nie widzę potrzeby kupowania go. Ale, ale… ostatnio udało mi się dostać ptaszysko z wolnego

Kardamonovy
Risotto z klopsikami wieprzowymi i warzywami 127

kremowym ryżem. Świetny obiad dla całej rodziny, który przygotujemy w około pół godziny. Polecam!     Składniki: Klopsiki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1/2 cebuli przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany Ryż: 200g ryżu – 2 woreczki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka(...)być w różnych kolorach) 1 cebula kilka pieczarek Dodatkowo: olej do smażenia suszona bazylia i oregano – po szczypcie 1/3 szklanki bulionu, rosołu lub wody     *** Do mielonego mięsa dodajemy jajko, drobno posiekaną cebulę, bułkę tartą oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na rozgrzanym

Blog z Apetytem
Surówka z selerem naciowym 185

    Lubię seler naciowy – zwykle dodaję go do zup lub gulaszy, ale w wersji „na surowo” jest również bardzo dobry Surówka z

Kulinarne S.O.S.
Surówka z selerem naciowym 185

    Lubię seler naciowy – zwykle dodaję go do zup lub gulaszy, ale w wersji „na surowo” jest również bardzo dobry Surówka z

Kulinarny S.O.S.
Schab w sosie 96

obtocz plastry mięsa w mące. Przygotuj głęboką patelnię lub szeroki i niski garnek. Rozgrzej w nim olej i obsmaż mięso aż się lekko zezłoci z każdej strony. W tym czasie pokrój warzywa – cebulę w półplasterki, marchew w półplasterki i seler naciowy w niewielkie kawałki. Dodaj warzywa do usmażonego mięsa i smaż ok 2-3 minut. Do mięsa dodaj bulion(...)czasu do czasu uzupełniając sos wodą i mieszając całość aby nic nie przywarło. Pod koniec gotowania dopraw jeśli jest taka potrzeba. Mięso powinno być miękkie i delikatne, najlepiej podawać je z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką lub sałatką. Smacznego! Artykuł Schab w sosie pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Pierogi z mięsem z rosołu 110

rosołu 1 łyżka masła ok. 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 płaska łyżka majeranku po szczypcie słodkiej i ostrej papryki mielonej     *** Przygotowujemy ciasto: na stolnicę przesiewamy mąkę i posypujemy ją łyżeczką soli oraz pieprz. Do małego garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i gotujemy do momentu, aż tłuszcz się(...)zawijamy w folię i na czas przygotowania farszu wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy farsz: cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Gotowane mięso mielimy lub blendujemy razem z podsmażoną cebulką, przeciśniętym czosnkiem oraz rosołem *** *** Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Farsz powinien być dość wyrazisty w smaku, więc w razie potrzeby można dodać więcej przypraw niż jest

Blog z Apetytem
Pierś z kaczki pieczona na cebuli i jabłkach z majerankiem 111

pieprzem. Na cebuli i jabłkach ułożyć pierś z kaczki. Naczynie przykryć. Można użyć kawałka folii aluminiowej - błyszczącą stroną do mięsa. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni przez około godzinę. Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 180 stopni, odkryć mięso i dopiec do miękkości i zrumienienia skórki. W zależności od wielkości piersi, może to zająć kolejną godzinę. Po upieczeniu(...)ulubionymi dodatkami jako danie obiadowe lub, po pokrojeniu, jako dodatek do kanapek na ciepło. Tak upieczone mięso jest miękkie i soczyste. Nabiera pięknego aromatu od cebuli, jabłek i majeranku.  W naszym domu najczęściej jako dodatek są buraczki. W formie sałatki z cebulką i jabłkiem lub w zasmażane na maśle, z dużą ilością czosnku. Jeśli lubicie kaczkę, to zerknijcie też

Codzienna kuchnia niecodzienna
Svíčková na smetaně s knedlíkem 216

Czasem trzeba rzucić sobie wyzwanie zrobienia od A do Z sztandarowej potrawy danego kraju. Padło na Czechy bo najbliżej i odległością i kuchnią :). Choć ta z

Kuchnia PROzdrowotna
Tajine z kurczaka i kwaszonych cytryn 147

Podawaliśmy już wcześniej przepis na tajine z wołowiny , więc dziś wersja drobiowa Składniki   6 udek z kurczaka lub 2 duże pierści z kurczaka lub średniej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bigos staropolski 160

Kolejna odsłona bigosu, tym razem w wersji bardziej zbliżonej do tradycyjnej polskiej kuchni. Składniki  2,5 kg kapusty kiszonej 0,5 kg wołowiny na gulasz

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Makaron żytni z gotowaną kapustą, boczkiem i suszonymi pomidorami 34

wyczarować jakąś sałatkę do kotletów. Jeżeli wszystko się uda, przepisy pewnie pojawią się na bogu. O ile aparat nie wyda w najbliższym czasie ostatniego tchnienia :/. Składniki: 200 g słodkiej podgotowanej kapusty (ja użyłam kapusty z gotowania gołąbków) 150 g makaronu żytniego 125 g wędzonego boczku 5 suszonych pomidorów z zalewy 1 duża cebula 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki(...)dodajemy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekaną kapustę, smażymy całość na wolnym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszamy. Do boczku i kapusty dodajemy mieloną paprykę, wrzucamy pokrojone w cienkie paski suszone pomidory, mieszamy, chwilę smażymy. Makaron gotujemy do miękkości, odcedzamy, dodajemy do reszty składników, dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem

Kardamonovy
Grecka Moussaka 68

Grecka Moussaka, tradycyjna, chyba receptura Grecka Moussaka to chyba obok Sałatki Greckiej , najbardziej rozpoznawalne danie greckie.  Chociaż Moussaka jest kojarzona tylko z Grecją, jest także popularna na całym Bliskim Wschodzie.  Ale…jeśli myślisz mój czytelniku, że Moussaka to od zawsze danie greckie to jesteś w błędzie, ponieważ pochodzenie tej zapiekanki może być związane z lewantyńskim musakhkhan(...)plastry Bakłażan – 3 sztuki obranoe i pokrojone w plastry Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego, bo przecież to greckie danie – kilka łyżek Mięso Wołowina mielona 10% tłuszczu – 750 gram Cebula czerwona – 1 sztuka pokrojona drobno Czosnek – 3-5 ząbków pokrojone drobno Koncetrat pomidorowy – 140 gram Puszka pomidorów pokrojonych w kostkę

RafalCook
Serowe nuggetsy z kurczaka 175

pojedyncze filety z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki pszennej 10dkg żółtego sera typu gouda przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra, czosnek w proszku, zioła prowansalskie olej do smażenia     *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę o grubości ok. 2 cm *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Do miski wbijamy jajka(...)mieszamy, aż powstanie jednolite, gęste ciasto *** *** Kurczaka wkładamy do marynaty i delikatnie mieszamy, aby każdy kawałek mięsa pokrył się ciastem *** *** Całość odkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę (można zostawić nawet na całą noc). Na około 20 minut przed smażeniem wyjmujemy mięso z lodówki. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy nuggetsy z dwóch stron na rumiano *** *** Po wyjęciu

Blog z Apetytem