Wszyscy wiedzą, że ryba z cytryną i ziołami, to boskie połączenie. Dziś właśnie prezentuję wam przepis na taką pyszną, pachnącą, mięciutką, soczystą rybkę. Do tego
Kuchnia Łukaszawariacja sałatki caprese :) Dobrze, aby pomidory były mięsiste, ale nie wodniste. Podczas pieczenia puszczą sok, którego ciasto nie wchłonie, ale powinno związać jajko. Tartę z porem i marchewką zrobiłam na gryczanym spodzie. Nie jest to klasyczna tarta porowa. Warstwa warzyw jest zbyt mała i stosunkowo luźna, ale smakuje podobnie – porem i marchewką :) Tarta raz ciasto: 40 g masła
Kucharzycarzadziej sałatki i pasty. Tymczasem jest cudownie słodka, nie ma ziemistego smaku dojrzałego buraka i wymaga krótkiego czasu, żeby móc cieszyć się pełnią walorów. Z początku połączenie szparagów i karmelizowanych, młodych buraków, może się wydać dziwne, ale wierzcie mi – jest genialne. Macie odwagę? Tarta ze szparagami i buraczkami jest dla was! Potrzebujemy na ciasto: kostkę margaryny lub masła (miękkiego
ladykitchensałatki tutaj lub potrawy z wykorzystaniem tych wspaniałych kwiatów. Smażony brokuł z takimi dodatkami jak poniżej jest rewelacyjny w smaku. I do tego jeszcze jajko usmażone lub możecie ugotować jajko w koszulce dopełnia całkowicie smak tego dania. Polecam jako bezmięsne piątkowe danie. Inspiracja kwestiasmaku.com Składniki 1 duży brokuł lub dwa mniejsze 1 mała cebula 50 g masła klarowanego
O kuchni z uczuciemmaśle w rondlu z grubym dnem, wlać bulion i dusić około 20 minut. Piersi wyjąć i trzymać w cieple. Słoninę pokroić w drobna kostkę, podsmażyć wytapiając trochę tłuszczu, dodać mąkę i dokładnie wymieszać, zagotować, dodać do sosu, w którym dusiły się piersi. Dodać kapary, 1-2 łyżki octu winnego i zagotować. Doprawić do smaku. Podałam z sałatką z pieczonych buraków
królestwo garówzasmażka, pamiętacie kabaret OTTO? Ja pamiętam i stąd ta zasmażka, a poważnie to nie zasmażka, bo tam jej nie ma, ale sałatka! Bo Blondynce się chciało, bardzo się chciało... sałatki rzecz jasna :) Roboty przy tym mało, komplikacji wcale, a smak powala na kolana. Dla mnie takie dani to nie nowość, więc powaliło mnie na kolana, jak zobaczyłam ile makaronu nałożył(...)produkt. Składniki: 4 grube plastry sera z miętą Korycińskiego "Swojskiego" Czesławy Zarzeckiej 100 ml śmietanki kremówki 4 ząbki czosnku świeżo zmielony pieprz makaron spaghetti Bugatini pęczek natki pietruszki odrobina masła Wykonanie: Makaron ugotowałam w dobrze osolonej wodzie. W czasie kiedy się gotował ja obrałam czosnek i pokroiłam w paseczki wszystkie ząbki czosnku, pietruchę posiekałam. Ser pokroiłam w drobną kosteczkę
Blondynka Gotujemasło, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy, dolewając stopniowo ciepłe mleko, do momentu aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy garnuszek z ognia, dodajemy sól, pieprz, gałkę, starty ser i żółtka. Mieszamy dokładnie. Gotowym beszamelem polewamy wierzch zapiekanki, rozprowadzając go równomiernie po bakłażanach. Moussakę pieczemy w 180st. przez 45 minut. Po upieczeniu odstawiamy zapiekankę na kilkanaście minut do przestygnięcia. Jako dodatek – sałatka grecka
NiePieprz.plAwokado to jedno z najzdrowszych owoców świata. Jest źródłem dużej ilości witamin i minerałów, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Artykuł Awokado, czyli masło bogów
COOKMAGAZINEsałatek marchewkowych. MARCHEW Z BOCZKIEM: ½ kg marchewki 1 mała cebula 10 dag wędzonego boczku Natka pietruszki Sól do smaku Wykonanie: Marchew umyć, pokroić w kostkę z cebulą i boczkiem. Następnie smażyć do miękkości, w razie potrzeby podlać wodą. Pod koniec duszenia doprawić do smaku i wymieszać z natką pietruszki. MARCHEW W PANIERCE MIGDAŁOWEJ: ½ kg marchewki 1 łyżka masła 2 jaja
Tradycyjna KuchniaNie mam najmniejszego pojęcia, od kogo nauczyliśmy się robić tą zupę, ale jest smaczna i pożywna, więc mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataoraz sałatką. Bardzo polecam z Chrupiącą sałatą z dressingiem słodko-ostrym , która w tym towarzystwie idealnie się sprawdziła. Składniki: (4-6 porcji) 0.5kg mięsa mielonego z szynki 250g ryżu 1 jajo 1 cebula 1-2 łyżki oleju do usmażenia cebuli 1 główka białej kapusty 5 łyżek wody Składniki sosu pomidorowego: 1 czubata łyżka mąki 3 łyżki masła
Moja DelicjaKasza jaglana (bezglutenowa), królowa wśród kasz, najzdrowsza, zasadotwórcza, przywraca właściwe PH, osusza z nadmiaru wilgoci, zalet można by wymieniać bez końca. Przedstawiam pomysł na bardzo smaczne
Kawa z mlekiemTo kolejne danie z kurczakiem i pomarańczami. W przepisie połączyliśmy pięć podstawowych smaków - słodycz miodu, ostrość papryczek chili, słony smak soli, gorzki kurkumy oraz kwaśny imbiru
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNajlepsze muffiny na świecie! Bardzo mięciutkie, pulchniutkie i smaczne, a przy tym łatwe w przygotowaniu i momentalnie znikają ze stołu. Także zdrowe, bo ciasto jest bez
Kuchnia ŁukaszaJajko w bułce jest chyba najbardziej lubianym śniadaniem u wszystkich. Lecz pomyślałem, że proste jajko zapieczone w bułce jest nudne w smaku, a więc zrobiłem jajko
Kuchnia Łukasza