zająć się kompletnie czymś innym :) Pyszny delikatny obiad z super miękką, wręcz rozpadającą się wołowiną. Podajemy z czym chcemy. U nas były to ziemniaki oraz gotowa sałatka ze śmietaną. Wam proponuję też kaszę gryczaną. Składniki: * 500g wołowiny * 1 mała cebula * 2 ząbki czosnku * 3 ziela angielskie * 2 liście laurowe * woda * wegeta, pieprz * 2 kostki pieczeniowe Wołowiny kroimy
Klasyka GotowaniaProsta, zdrowa sałatka z komosy ryżowej z papryką zieloną, pomidorem oraz awokado. Z dodatkiem dużej ilości soku z limonki i olejem z pestek dyni. Składniki (na
Mango PapajaProste klasyczne udka pieczone w piekarniku. łatwe do przygotowania, ale bardzo smaczne. Można podawać z frytkami, ziemniakami, ryżem lub kaszą. Do tego polecam bardzo szybką sałatkę obiadową . I obiad gotowy. Jeśli macie ochotę na inne dania mięsne to zapraszam do zakładki mięsa, gdzie znajdziecie wiele pomysłów na różne rodzaje mięs. Składniki 4 udka z kurczaka 2 łyżki masła
O kuchni z uczuciemcharakteru a warzywa nie są breją, tylko komponują się z całością idealnie. My pałaszujemy takie danie samo, ale sprawdzi się idealnie jako dodatek do ryżu czy kaszy. Możecie podać do niego również sałatkę z pomidorów i cebulki. Ja uwielbiam natkę, więc góra oczywiście musiała być nią posypana. Przed pieczeniem filet podzieliłam na sznycle, jeśli tego nie zrobicie, czas pieczenia mięsa
Mieszam w Garnkułososiowego, którego zastąpić możecie łososiem lub inną białą rybą, np dorszem. Zapieczony w jogurcie, z dużą ilością świeżego koperku pachnie i smakuje wybornie. Rybkę taką podajcie kaszą owsianą lub kuskusem oraz lekką sałatką. Składniki: 1 porcja ryby ( około 300 g ) 400 ml jogurtu naturalnego 1 jajko pęczek świeżego koperku skórka z połowy cytryny sól, pierz Wykonanie: Rybę opłukać i osuszyć
kolorowotorcikowojego stężenia w organizmie nie jest zalecany dla osób z chorobami tarczycy. Jarmuż można przyrządzić podobnie jak szpinak, czyli podsmażyć lub zblanszować. Poza tym wzbogaci smak sałatek i dań warzywnych z ryżem, kaszą czy makaronem. Dużą sławą cieszą się także chipsy z jarmużu. To zielone warzywo jest również jednym ze składników potrawy kuchni irlandzkiej o nazwie colcannon, ale do tego
mojewypiekiinietylkoSałatka, w której bazą jest delikatna kasza bulgur (może być z vermicelli ), do tego kilka smacznych dodatków. Składniki: -10 dkg kaszy bulgur -20 dkg mrożonego groszku -pojedynczy filet z piersi kurczaka -3-4 jajka -6 średnich ogórków konserwowych -2 cebulki szalotki -kilka suszonych pomidorów -ok. 2 l bulionu warzywnego -majonez Jajka gotujemy na twardo. Do trzech garnków wlewamy
Maminek kulinarnypomidorowy (najlepiej domowy) lub pomidory w puszce – stanowią bazę do pysznego sosu pomidorowego, idealnie nadają się jako dodatek do pozostałego z poprzedniego dnia makaronu, ryżu czy kaszy. Kukurydza/groszek/fasola konserwowa – nieodłączne składniki wielu sałatek – jeżeli w lodówce znajduje się więdnąca sałata lub kawałek fety, z którym nie do końca wiadomo co zrobić wystarczy otworzyć do tego jedną z puszek, dodać inne
moj przepis naBardzo pożywna i efektowna sałatka, polecam jako przystawkę albo jako danie obiadowe. Powstała jak zwykle gdy nie wiedziałam co by tu zrobić do zjedzenia, ale pewnie
Moje Małe CzarowanieProste danie, które można zrobić od razu na dwa dni. Dobrym dodatkiem będzie kasza, a do tego surówka lub sałatka (u mnie była to mizeria z ogórków). SKŁADNIKI 800-900 g mięsa wieprzowego 80 g margaryny 3 czerwone papryki 2 cukinie 2-3 łyżki mąki pszennej (np. Wrocławskiej) 3 liście laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz, słodka papryka
Passions hobbies lifeSkładniki: pół piersi z kurczaka 100 g kaszy Jaglanej cebula 3 ząbki czosnku marchewka, pietruszka, ćwiartka selera 2 łodygi selera naciowego 100 g fasolki szparagowej szczypta
Gaździnka warzychętnie będziecie odwiedzać Czerwoną Porzeczkę :)Ciasta- w tej kategorii królują ciasta ze zwierzętami w tytule :PCiasto "Czarna Owca"Ciasto MrówkaPrince PoloDania obiadowe:Tarta z kurczakiemKotlety z kaszy jaglanejKieszonki z piersi kurczakaSałatki: Pyszna sałatka z brokułamiNiskokaloryczna sałatkaSałatka z kurczakiem
Czerwona Porzeczkapomidora (oczywiście bez skóry) i kiełków rzodkiewki. Gotowane pulpeciki z mięsa mielonego z koperkiem.Wszystko w akompaniamencie koperkowego sosu na bazie jogurtu. Kolacyjnie Hicior ostatnich dni: sałatka z buraków, wędzonego twarogu i kaszy gryczanej. Wyrazisty wędzony ser, gryzący smak kiełków rzodkiewki, kojący zmysły burak. Pyszności! A po tym wszystkim...Deser... który z powodzeniem można przygotować też na śniadanie. Nie wymaga
bastalenaktóre jakos kładniki diety regulują poziom cholesterolu. Łyżka t ego oleju zabezpiecza dzienne zapotrzebowanie organizmu w NNKT.Olej ten jest znakomitym dodatkiem do ziemniaków, kasz, pieczywa, sera, ryb, mięs, wszelkich warzywnych sałatek i surówek, a także składnik winegretu, majonezu czy dressingów.Zapraszam na stronę SEMCO gdzie dowiecie się jeszcze więcej ciekawostek na temat firmy i ich oferty
Z Majeczką w kuchniprzygotuję zachwycają się dzieci. Niestety zdarza się tak, że zachwyt jest do chwili aż dowiedzą się z czego dany smakołyk powstał. Ciągle jeszcze kasza jaglana bardziej kojarzona jest z dobrą sałatką czy obiadem, a nie z kremem czekoladowym. Trzeba nad tym popracować ;-) Tymczasem mam dla Was taką słodką - niesłodką propozycje, która może stać się inspiracją na Walentynki. Dla nas jest
Przysmaki Karolkipasty warzywnej zrobionej z resztek, które walały mi się po lodówce. Tu troszkę majonezu, tam skrawki pora i selera oraz pół torebki ugotowanej kaszy gryczanej… Pozornie nie zapowiada to pysznej pasty, a prędzej sałatkę lub potrawkę. A jednak da się nawet z tego ukręcić coś ciekawego! Ja do uprażenia kaszy gryczanej użyłem przyprawy do złocistego kurczaka, która jest klasyką
BlendmanJagły, czyli kasza jaglana powstaje z łuskanego ziarna prosa. Kasza ta znajduje szerokie zastosowanie w kuchni jako pożywny dodatek do mięs, dań wegetariańskich, sałatek a nawet deserów. Co sprawia, że została ona okrzyknięta królową kasz ? Dlaczego powinniśmy częściej stosować ją w naszej kuchni? Kasza jaglana składem jest nieco podobna do kaszy jęczmiennej i innych zbóż, jednak w porównaniu z nimi
Moja Mama Gotujedlatego mam dla Was szybką propozycję na pyszny obiad lub kolację, którą możecie podać zarówno na ciepło jak i na zimno, gdyż w obu wersjach danie smakuje świetnie. Pyszna sałatka z kuskusa z dodatkiem szparagów, rzodkiewki, fety, szczypiorku i orzechów włoskich w delikatnym dressingu to wspaniała propozycja na zdrowy i wartościowy posiłek. Możecie go zabrać ze sobą do pracy(...)miękkie. Pod koniec gotowania dorzuć odkrojone główki i gotuj jeszcze 2-4 minuty do miękkości. Odcedź szparagi i zalej szybko zimną wodą. Kaszę kuskus spulchnij widelcem, żeby nie była sklejona. (Możesz poczekać, żeby wystygła i podawać sałatkę na zimno lub tak jak ja dodać od razu wszystkie składniki i mieć ciepły posiłek). Do kaszy dodaj fetę pokrojoną w kostkę
Słodko-Słony Świat Ilonyniej węglowodany są dobrym źródłem energii. Charakteryzuje się bardzo niewielką ilością tłuszczu. Jest źródłem białka i błonnika, niacyny oraz fosforu. Kasza Kuskus jest lekka i sycąca. Polecana do potraw spożywanych podczas upalnych dni. Przygotowuje się z niej sałatki, stosuje jako dodatek do mięs, używa do wzbogacania wypieków kulinarnych. Zastępuje ryż, makaron lub ziemniaki.Więcej ciekawych informacji na temat produktów firmy
Emcia Pichciskórki, dzielimy na 4 słupki i kroimy na małe kawałki. Ser i wędlinę kroimy w kostkę. Do zimnej kaszy dodajemy pokrojone składniki oraz kukurydzę. Mieszamy. W osobnym naczyniu przygotowujemy sos, mieszamy majonez ze śmietaną i przyprawami. Łączymy z sałatką. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomi