Szybka i prosta do zrobienia..ilość i dobór składników wedle gustu.. makaron kukurydza konserwowa Develey ogórki konserwowe papryka konserwowa ser żółty
Moje domowe kucharzenieSkładniki: woreczek ugotowanej kaszy gryczanej, prażonej 100 g ugotowanego, obranego ze skórek bobu 1 pomidor 1/2 zielonego ogórka sól, pieprz do
Moja smaczna kuchniaDary.... dary losu... ;) Czyli co sobie zrobiłam na kolację ze składników z działki? :) Ależ to była pyszotka :)Składniki na 1-2 porcje:1 młoda cukinia4 orzechy włoskie1 ser pleśniowy z niebieską pleśnią1 szklanka bobupół szklanki gęstego jogurtukoperek sól i pieprzBób gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Cukinię kroimy na cieniutkie plasterki przy pomocy obieraczki do warzyw i blanszujemy przez(...)kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy posiekany koperek oraz sól i pieprz. Na półmisku układamy plasterki cukinii, ugotowany bób, ser, oraz orzechy. Całość polewamy sosem z jogurtu. Smacznego!sałatka z darami losu
Bon Appetit Małgorzatywodzę fantazji i nasze galaretki finezyjnie udekorować, do czego... nie ukrywam ... zabrakło mi cierpliwości:) Składniki: (ilość składników uzależniona od ilości porcji, które chcemy uzyskać) szynka konserwowa kukurydza marchewka żelatyna bulion Wykonanie: W gorącym bulionie (ja miałam warzywny, uzyskany po gotowaniu warzyw na sałatkę) rozpuszczamy żelatynę w ilości przewidzianej na opakowaniu. Studzimy. W tym czasie szynkę kroimy w paseczki. Kukurydzę odcedzamy
Walijskie PichcenieUpieczemy filety pstrąga łososiowego, skropione uprzednio sokiem z pomarańczy i podamy je z delikatnym sosem muślinowym. Towarzyszyć im będzie przepyszna sałatka z zielonych szparagów i fasoli szparagowej oblana wyśmienitym pesto z pistacji i liści szałwii. Zapraszam na ucztę!Składniki:4 filety z pstrąga łososiowegosok z połówki pomarańczyoliwa z oliwekłyżka świeżej szałwii, posiekanejświeżo mielony pieprzsól morskaRybę oczyścić, oprószyć solą oraz pieprzem(...)ubijając, aż uzyskamy gęsty sos. Zdjąć z ognia. Trochę ostudzić. Kremówkę ubić mikserem do uzyskania puszystej masy. Powoli wmieszać ją w sos. Podawać od razu z upieczonym pstrągiem i sałatką.Zielona sałatka ze szparagów i fasolki:2 pęczki szparagów400 g zielonej fasolki szparagowej100 g obranych pistacjigarść listków świeżej szałwii75 ml oliwy z oliwekkilka kropel winnego octuSzparagi i fasolkę umyć
Food SquarePasty i sałatki jajeczne nie muszą być nudne . Można urozmaicać różnymi dodatkami . Ja zrobiłam z kukurydzą konserwową z puszki z dodatkiem chili .Wyszło pysznie. Składniki: jajka 3 szt kukurydza z chili z puszki 3 łyżki majonez 2 łyżki rzeżucha zielona cebulka pokrojona 2 łyżki sól do smaku Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo . Zimne obrać z skorupki i pokroić
Ala piecze i gotujejest dość ograniczony. Chcąc jeść smacznie i zdrowo szukam nowych pomysłów i inspiracji. Przeglądając cytowaną tu już wcześniej książeczkę " Surówki i sałatki. Na każdą okazję. 150 znakomitych przepisów", wyd. SBM.pl trafiłam na ten przepis i, że akurat składniki proste i dostępne, postanowiłam spróbować. Trochę, po swojemu zmieniłam składniki sosu. Surówkę podałam do obiadu, z ziemniakami i sztuką mięsa, komponowała się
6niebokażdym razem wspominała: „czemu jeszcze nie ma tej sałatki na blogu”. Pewnego dnia podjęłam decyzję, że zrobię sałatkę, zrobię sesję zdjęciową i umieszczę ją na blogu. Zrobiłam zatem dressing i zaczęłam wyciągać potrzebne składniki. Okazało się, że nie miałam wszystkiego, a to co było, było w małej ilości. Postanowiłam zatem zrobić kanapkę :) I tak właśnie powstała ta kanapka
Moja DelicjaOstatnio rozsmakowałam się w suszonych pomidorach, które dodaję do wielu potraw. Dzisiaj wylądowały w sałatce z z kuskusem oraz awokado. Lekko, zdrowo i aromatycznie. W końcu jesień musi być kolorowa;) Składniki: 150 g kaszy kuskus 1 czerwona papryka 7-8 sztuk suszonych pomidorów 1 awokado sól, pieprz, ostra papryka, trochę soku z cytryny pietruszka 3 łyżeczki oleju w którym były
My simple kitchenwłoskie i dodające pikanterii płatki chili. Spaghetti z cukinii możecie się raczyć podczas wiosennych wypraw na grilla , taktując je jako lekką sałatkę lub po prostu zabrać na lunch do pracy czy szkoły. Czy dacie się mu uwieść? Składniki (na 1 porcję) : 1 duża cukinia 1 łyżeczka płatków chili (lub 1 świeża papryczka) garść orzechów włoskich, posiekanych i podprażonych
Food Squareilości - każdy z Was może przygotować taką ilość i wersję shanklish, jaka Wam odpowiada. Dobrze wysuszony ser dodaje się pokruszony do sałatek lub kroi w grube plastry i zawija w chleb. Doskonale smakuje z cebulą i pomidorami. Składniki jogurt odtłuszczony lub o niskiej zawartości tłuszczu mieszanka drobno zmielonych przypraw w skład której najczęściej wchodzą: tymianek, ostra papryka, cynamon, gałka muszkatołowa
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamałą kostkę szynkę i starty parmezan, zalewamy jajkiem. Wkładamy na 18 minut do piekarnika, funkcja termoobieg, w temperaturze 175 stopni. Sałatka: -posiekana sałata lodowa -groszek zielony -jabłko starte -ogórek kiszony w kostkę pokrojony -majonez -pieprz Wszystkie składniki łączymy razem. Dodatkowo: -pieczywo podgrzane w opiekaczu -ser -pomidor
BaRepasDomowa musztarda doskonała na sos do sałatek, i nie tylko. Warto spróbować zrobić, jest łatwa w wykonaniu, a smak domowej musztardy niezastąpiony. Składniki: 120 gram gorczycy żółtej 1/3 szklanki octu jabłkowego 2/3 szklanki wody tymianku, rozmarynu 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1/3 łyżeczki soli morskiej 2 łyżki miodu naturalnego 1/4 szklanki wody o temperaturze pokojowej Wykonanie
kgwjanczewoposzukiwaniu nowości na wigilijny stół natknęłam się dziś na Smaker.pl na SAŁATKĘ ŚLEDZIOWĄ Z GRZYBAMI , wygląda smakowicie i myślę że tak właśnie będzie smakować,troszkę go zmodyfikowałam. SKŁADNIKI: śledzie marynowane 0,5 kg cebula, 5 sztuk grzyby suszone koncentrat pomidorowy, 1 łyżka pieprz, sól, trochę vegety masło do smażenia WYKONANIE: Śledzie pokroić
Kuchnia Beatysałatka to kolejny pomysł na dodatek do pyszności z grilla- mam nadzieję, że będzie Wam smakować. SKŁADNIKI: sałata lodowa kilka pomidorków koktajlowych lub 2-3 średniej wielkości 3-4 ogórki gruntowe ser feta grzanki sos winegret knorra WYKONANIE: sałatę kroimy w paski, pomidorki koktajlowe na ćwiartki, bądź kostkę, ogórki dokładnie myjemy i kroimy na paski, ser kroimy w kostkę, przygotowujemy
Kuchnia Beaty