Śniadanie to podstawowy posiłek dnia zapewniający potrzebne składniki, mikroelementy i witaminy do właściwego funkcjonowania. To właśnie od niego zależy ile będziemy mieli energii i
Dieta Rozdzielna i ZdrowieBycie na jakiejkolwiek diecie może stwarzać pewne problemy podczas podróżowania. Po pierwsze nie zawsze mamy dostęp do potrzebnych produktów i nie zawsze mamy czas, aby takowych
Bananowe PoleKuleczki z twarogu z ogórkiem, szczypiorkiem, koperkiem oraz dodatkiem oleju z nasion konopi to pomysł na zdrowe i wartościowe śniadanie. Będą one również ładnie prezentować się
Kuchnia MagdaLenyKardamon jest bardzo popularny w kuchni indyjskiej ale często dodaje się go też do przeróżnych deserów w innych stronach świata. KIEŁKI FASOLI- Często dodawane do dań smażonych, wielu sałatek, stanowią również element dekoracyjny wielu dań kuchni azjatyckiej, nie tylko tajskich. KOLENDRA- W Azji wykorzystuje się każdą część tej rośliny: korzeni i łodyg używa się do przygotowywania past(...)sosu rybnego czy sojowego ale za to jaśniejszy. Ma delikatny smak bez posmaku ryb czy owoców morza. Sos ostrygowy świetnie nadaje się do dań mięsnych, makaronów i dań wegetariańskich. Dostępna jest wersja sosu właśnie dla wegetarian, wytwarzana z grzybów zamiast ostryg. Sosu ostrygowego można tylko dodawać do potraw, nie nadaje się on jako dip, czy sos sam w sobie. Najlepiej
ClauditteMissCookingMoże też tak masz, że wracasz do domu późnym wieczorem, jesteś zmęczona i głodna i chcesz po prostu zjeść COKOLWIEK? Ja mam tak często, zwłaszcza, że
pyszne zdrowościTotalnie tego nie ogarniam – dopiero co (a tak dokładniej to w styczniu; )) wróciłam z USA, a już jest maj! Gdyby nie fakt, że skończyły mi się
Fill The BowlRYBA PO GRECKU Ryba po grecku gości na naszym stole dosyć często, szczególnie w piątki J Może dla niektórych jest to danie nieco pracochłonne
Calzonella.comOjczyzną papryki jest Ameryka Południowa. Już 2000 lat temu uprawiali ją Peruwiańczycy. Do Europy trafiła zaś za sprawą Krzysztofa Kolumba, który przywiózł ją z jednej ze
mojewypiekiinietylkoTofu - już sama nazwa dotąd mnie odstraszała i zupełnie nie wiem dlaczego! Masz tak czasem? Że czegoś nie znasz, nigdy nie nadarzyła się okazja, by choć
Kolorowy PrzepisownikŁatwe w przygotowaniu i niezawodne naleśniki, które świetnie nadają się na popołudniowy deser. Choć są delikatne i mięciutkie, dzięki zawartości oleju nie przywierają do patelni i
cool and mintyChłodniejsze i wilgotne dni jesieni sprawiają, że nabiera się ochoty na nieco bardziej energetyczne dania z dodatkiem kasz. Uzupełnieniem są sezonowe warzywa, dynie i oczywiście grzyby
Weekendy w domu i ogrodzieKetchup jadam rzadko. Są jednak potrawy, w których się przydaje. Pomidory w tym roku słabo dojrzewają, za to cukinia obrodziła i nie zdążamy z jej spożywaniem
Weekendy w domu i ogrodzieKiszone ogórki znają wszyscy i chyba w każdym domu przechowuje się ,,tajemną, recepturę" na przygotowanie, ulubionych ogórków. Przepisy na słoikowe przetwory prawie bez zmian przejęłam
Codziennik KuchennyBurgery mają całkiem niezłe. Była tam już kilka miesięcy temu, więc od tego czasu trochę z pewnością zmieniło się w menu. Ostatnio dodali do karty nawet wersję wegetariańską (za 14 zł). Pozostałe ceny burgerów wahają się od 18 do 22 zł. Moją opinię o lokalu znajdziecie TU . Św. Michał - Pub regionalny , ul. Grodzka 16 Do św. Michała warto zajrzeć(...)jednak nie mogę pominąć takiego miejsca, bo wiele osób je chwali. Ja wrócę do nich za jakiś czas.Do wyboru kilka burgerów, ceny 26-28 zł. Podawane z frytkami i sałatką sezonową. Caffe Trybunalska , ul. Rynek 4 Na bardzo przez innych chwalonych burgerach byliśmy w Trybunalskiej we wrześniu. Czy najlepsze to ciężko powiedzieć, ale z pewnością najdroższe. Dla mnie zdecydowanie było
Pasja SmakuW jednej z arabski knajp jadłam ostatnio ciasto borek z serkiem feta. Tak bardzo zachwyciła mnie ta potrawa, że postanowiłam zrobić ją w domowych
Jadło i czytadło