Pięknie wszystkim dziękuję za 50 tys. odwiedzin!!! Zakładając blog w lutym, nie spodziewałam się na nim takiej frekwencji :) Pomidorki koktajlowe zaszalały w tym roku na
Weekendy w domu i ogrodzieKiedyś szpinak był moim wrogiem, całe szczęście te czasy dawno już minęły i dziś mogę go jeść łyżkami. Do historii przeszły już papki, którymi nas raczono
Kulinarne przygody Gatityleft:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Przepis (delikatnie zmodyfikowany) z książki Kuchnia wegetariańska W. Rusin, o której pisałam tutaj . Dodatek sosu sojowego od Lindy:). Teraz zupa jest idealna i mega aromatyczna – zresztą spróbujcie sami. Dodatkowo, jak pisze autorka, bulion ma działanie oczyszczające(...)niejednej niewege restauracji w dużym mieście… Ceny od 50gr wzwyż za sztukę lub porcję dania. Moje wybory - absolutne hity, must do na już mega długiej liście przepisów do wypróbowania: Sałatka z mniszka lekarskiego z jajkiem (w dolnej części zdjęcia) – pyszna, wcale nie była gorzka, jak dużo osób zapewniało… Pierogi ruskie z pokrzywą. Jak się w końcu nauczę robić, to koniecznie
Qlinarnie i QlinarnieWIĘCEJ WARZYW, MNIEJ MIĘSA Mięso nie należy do najtańszych. Staraj się, żeby było obecne na stole 2, góra 3 razy w tygodniu. W pozostałe dni stawiaj raczej na wegetariańskie obiady. Możesz też w ramach kompromisu stosować różne sztuczki - np. kotlety mielone rób pół na pół z ugotowaną kaszą jaglaną - będzie zdrowiej, ekonomiczniej i...smaczniej. 8. PRZEGLĄDAJ GAZETKI PROMOCYJNE SKLEPÓW Oczywista(...)ważna kwestia, którą szerzej opisałam tutaj) . Mowa tutaj o NIERAFINOWANYM oleju, a nie zwykłym kujawskim. Oliwa z oliwek to produkt przereklamowany, za który niepotrzebnie przepłacamy. Zamiast tego do sałatek wybieraj nasz rodzimy olej rzepakowy czy lniany. Mam nadzieję, że przekonałam Was, że zdrowe odżywianie nie równa się bankructwo. A jakie są Wasze sposoby
Powiedz dietom niePozostając wierną fanką hinduskiej kuchni będę wytrwale zachęcać do bliższego jej poznania. Aromatyczne przyprawy, cudowne kolory, głębokie i intensywne smaki – to kwintesencja orientalnych potraw. Niemniej, nasze
Even Better FoodSezon na dynię trwa w najlepsze ! Z roku na rok pojawiają się kolejne nowe odmiany. Ja niezmiennie od kilku lat jestem w sumie wierna jednej odmianie
Kulinarne przygody GatitySkusiły mnie swoim wyglądem, a zachęciła do ich upieczenia Dorota z jednej z grup na Fecebooku. To u niej właśnie zobaczyłam tureckie bajgle. Jak przy każdym
mojewypiekiinietylkoSKŁADNIKI: Spód: 2 szklanki orzechów (ja użyłam mixu w którego skład wchodziły orzechy takie jak: nerkowca, ziemne, laskowe, migdały i brazylisjkie) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1
ClauditteMissCooking