Kolejnymi produktami firmy Reypol , które miałam przyjemność testować, to ketchup ziołowy do pizzy i sos czosnkowy. Oba produkty wykorzystałam w przepisie na pizzę . Sos czosnkowy skład: woda, olej roślinny, ocet spirytusowy, cukier,musztarda (woda , ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, mieszanka przypraw), żółtko jaj w proszku, czosnek granulowany (3%), substancja zagęszczająca-skrobia modyfikowana, stabilizatory :guma guar, guma ksantanowa(...)którą można postawić do góry nogami. Smak jest bardzo charakterystyczny dla sosów czosnkowych .Wyraźnie czuć czosnek z dodatkiem kompozycji przypraw. Doskonały do różnego rodzaju mięs , sałatek , jajek czy wędlin ja zastosowałam go do pizzy. Jednak nie przekonałam się do niego a to z racji dużej ilości ulepszaczy w składzie produktu , wolę sos czosnkowy własnego wyrobu
Smakowite DaniaSzukacie pomysłu na domowe fast foody? Oto pięć przepisów na pięć dni tygodnia: pieczone nuggetsy w chrupiącej panierce, domowy kebab drobiowy z sałatką tabulleh, wege burgery z bułeczkami własnego wypieku, błyskawiczna pizza z pełnoziarnistej mąki i lekkie wrapy z domowych tortilli. Kiedy musisz zjeść fast fooda Kto nie ma od czasu do czasu ochoty na paskudnie niezdrowego fast fooda: uwodzicielsko(...)zamiast bułki, chlebka pitta, proponujemy zdrową, aromatyczną sałatkę tabulleh. Środa: Wegetariańskie hamburgery Hamburgery według tego przepisu zrobicie w maks. 15 minut. Nieco więcej czasu zajmie Wam upieczenie bułek, ale to kwestia raptem 20-25 minut, łącznie z pieczeniem. Bułeczki są pyszne i zdrowe. Zrobi je każdy – po prosu bułka z masłem. Czwartek: Pizza z mąki pełnoziarnistej Robiliśmy już mnóstwo przepisów
Niedzielny kucharzJajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szpinakiem Babka drożdżowa z czekoladą Prosty przepis na pizze Pasztet ze szpinaku i kaszy jaglanej Pasztet z kaszy gryczanej Pasztet z soczewicy czerwonej Pesto ze szpinaku Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Ryż z pieczonym burakiem i oliwkami Makaron z pesto szpinakowym Sałatka(...)kaszą Cielęcina pieczona Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Vege Sushi z burakiem pieczonym Pizza z boczkiem i serem feta Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Ziołowy omlet na parze z pomidorami Sałatka z kabanosami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Sałatka z kurczakiem, awokado, serem pleśniowym i cytrusami Sushi
Dorota Smakujeweekend. Restauracja oferuje również catering i jedzenie na dowóz. W winotece wiele win, również z naszego regionu, np. z sandomierskich winnic. medaliony z cukinii, sałatka z octem balsamicznym, ryż z groszkiem i szpinakiem pizza hawajska w wersji wegetariańskiej Cream of carrot with cumin Carrot soup, just like here but add the following: cumin, ginger, smoked paprika and Cayenne pepper
Qlinarnie i Qlinarnienocy naszła mnie ochota na zrobienie czegoś pysznego. I wiem- nie powinno się jeść w nocy! Nie chciałam pójść na łatwiznę i zamówić pizze bo to chyba by pogorszyło sprawę, dlatego zrobiłam tę sałatkę. Była pyszna! Składniki (na dwie porcje): pół główki sałaty rzymskiej 260 gram krewetek tygrysich pół mango ćwierć czerwonej cebuli 5-6 czarnych oliwek pół kuli sera
Mango Papajaktóry chroni komórki przed uszkodzeniami i starzeniem się. Nie tracą tego składnika nawet podczas gotowania. Można je smażyć, gotować, zamrażać, suszyć, marynować, wykorzystać w zupach, sałatkach, farszach (pierogi, naleśniki), omletach… i nie tylko. Pizza z boczniakami i mozarellą. Składniki na ciasto: - 340 g mąki pszennej (typ 550) - 5 g suszonych drożdży - 1,5 łyżeczki cukru - 1,5 łyżeczki soli
mojewypiekiinietylkogrzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa lemoniada z kiwi i natką pietruszki Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread(...)chia Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Podpłomyki Proziaki Sałatka brokułowa z kukurydzą i groszkiem Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z cieciorki z kabanosem
Moja smaczna kuchniaRolnictwa i Rozwoju Wsi znakiem Poznaj Dobrą Żywność? My go uwielbiamy. W szczególności jako dodatek do wielu przekąsek i… domowej pizzy. Przepisy na pizze znajdziecie tutaj (klik) . A dziś zapraszam Was na pyszną sałatkę z cieciorką i polędwicą sopocką. Składniki: 3/4 puszki cieciorki konserwowej 3 plastry polędwicy sopockiej 3 rzodkiewki 1 cm pora 1 pełna łyżka majonezu Folwark
Słodkie okruszkigrę wchodzą wszelakie zupy, kapusty zasmażane, bigosy, farsze do pierogów czy uszek oraz sosy. Ze względu na wysokie skoncentrowanie smaku nie posmarujecie nim zapiekanki czy pizzy :) Ciekawą sprawą mogłoby być dodanie odrobiny do sałatki na bazie majonezu gdzie ta grzybowa intensywność mogłaby być rozcieńczona :) Koncentrat ma dżemową konsystencję co zobaczycie na zdjęciu przez co nie będzie problemu z dozowaniem
Kuchnia PROzdrowotnasałatkę do linii Fit- Finesse. Zdecydowanie można ją wrzucić do pojemniczka i zjeść na przerwie w pracy. Ale pasuje także do grilla, do pizzy, do obiadu i na kolację. Co najważniejsze jest szybka i pyszna! :) Sałatka Agi www.kuchniasmakow.blogspot.com roszponka szynka konserwowa - kroimy w paski ser żółty gouda - kroimy w paski ser feta - kroimy w kostkę czarne oliwki pomidory suszone
Kuchnia smakówbrakiem pomysłów na szybki, zdrowy i pyszny obiad. Od teraz knedle, leniwe, ravioli i risotto to bułka z masłem. Cztery świetne pomysły na sezonowe pizze, umilą Ci niejeden wieczór, a przygotowanie pysznej sałatki zajmie kilka minut. W chłodne, jesienne popołudnie rozgrzejesz się aromatyczną zupą lub kapuśniakiem bez kapusty! “FLEXI JESIEŃ” to również te małe, kawowe przyjemności. Bo właśnie
SMYKWKUCHNICzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakurano do śniadania, a także przy innych posiłkach w celu rozbudzenia kubków smakowych. Włoskie dania wbrew pozorom nie są bardzo kaloryczne. Jeśli nie chcemy spożywać pizzy, możemy wybrać jedną z lekkich propozycji np. sałatka z tortellini to świetny pomysł na danie lunchowe lub obiad. Post Z wizytą we Włoszech – włoskie smaki w pigułce pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny
Codogarastrzyżenie zaliczone”. Specjalnie przykryłam zioło parmezanem, aby się nie przypaliło. O aromacie podczas pieczenia już nie wspomnę! Takie małe bułeczki to idealne pieczywo do sałatek czy pomidorowej. Często używacie oregano? Ja tak! Pizza bez oregano to nie pizza. Moje dzieciaki posypują nim serowe grzanki. Możecie sobie wyobrazić jak im smakowały bułeczki . Bułeczki z oregano Składniki: 16 bułeczek
codojedzeniapory zrobiłam dwa takie smakowe oleje - jeden z tymiankiem, drugi z czosnkiem. Po około dwóch tygodniach nabierają już odpowiedniego aromatu. :) Tymiankowego używam do sałatek, a czosnkowego do sosu i ciasta na pizzę. Muszę przyznać, że jest to dość ciekawy pomysł, ale przepłacać naprawdę nie warto. Po pierwsze kupując w sklepie olej smakowy również nie nabywamy dużej butelki, a a większości
Kuchenna KontrrewolucyaGril (4) Grzyby (4) Kreatywnie (6) Lecza (6) Makarony (5) Mufinki (6) Napoje (8) Owoce morza (2) Pasty do pieczywa (9) Pasztety (8) Piekarnia (6) Pizza (3) Przetwory (9) Przystawki (43) Ryby (14) Sałatki (33) Sosy (3) Surówki (5) Torty (5) warzywa (15) Wegetariańskie (38) Zapiekanki (3) Zupy (17) Świąteczne kilmaty (8) Szukaj Technologia #uds-searchControl .gs-result .gs-title
Jadło i czytadłokilka minut ( aby doszły) do lekko nagrzanego piekarnika.Po takim potrzymaniu w piecu, są najsmaczniejsze, bo wypływa z nich serek,który ciągnie się jak na najlepszej pizzy :) Podaję najczęściej z ziemniaczkami puree i dowolną sałatką. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródpapryka Szparagi gotowane na parze Szparagi z sezamem Tagliatelle ze szparagami Wiosenna sałatka ze szparagami i musztardowym winegretem Sałatka: szparagi szpinak i mozzarella Ciepła sałatka ze szparagów z fetą i chili Zielona pizza ze szparagami Tarta z zielonymi szparagami
Kulinarne przygody Gatity