Dzisiaj szybki wpis z pico de gallo czyli meksykańska salsa. Zaraz po guacamole jest jedną z podstaw meksykańskiej kuchni. Kolorowa, smaczna, delikatnie pikantna, pachnąca kolendrą. Komponuje
PaleoLifeZostało trochę bobu? Obieramy, podsmażamy, doprawiamy i wrzucamy na grzanki . To bardzo smaczny początek bobowego sezonu. Do podgryzania wolę bób starszy, już brązowy, ale do sałatek
Stare GaryKurczak pieczony w marynacie miodowo-chrzanowej, jest to idealny obiad dla całej rodziny.Kurczak udaje się po prostu idealny, mięciutki z chrupiącą, bogatą w smaku skórką, a
Kuchnia Łukaszaczyli pieczona kiełbaska z serem:) Rzadko jadam, nawet z grilla wolę inne dania, ale dzisiaj akurat mi się zachciało. Składniki na jedną porcję: * kiełbaska jakaś dobra * 1/2 cebuli * odrobina oleju * 2 plastry żółtego sera, miałam wędzony, więc taki dałam Kiełbaskę nacięłam wzdłuż tak, aby można ją było położyć na płasko i ponacinałam górą. Smażyłam z dwóch stron do zrumienienia(...)koniec położyłam na niej kawałki sera, a obok pokrojoną cebulę i chwilkę jeszcze dosmażyłam. Do tego sałatka w dużej ilości i ...pycha było! ***** " Fascynujący jest dla mnie fakt, że większość ludzi planuje swoje wakacje z większą starannością niż swoje życie. Być może jest tak dlatego, że ucieczka jest łatwiejsza od zmiany..." Jim Rohn Komentarze kaspiecze 2011/10/24
Zdrowa Kuchnia Sowycienkie plasterki, skrop octem i wymieszaj. 4. Na talerzu ułóż sałatę, skrop oliwą i oprósz delikatnie solą. 5. Układaj na sałacie gorące morele, kawałki mozzarelli i prosciutto. 6. Posyp sałatkę cebulką i kolorowym pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Smacznego! Grilled apricots and mozzarella italian salad quantities at discretion Ingredients: olive oil fresh apricots fresh thyme Red onion Apple vinegar(...)colorful pepper salt lemon juice Method: 1. Cut apricots in half, destone and place in a bowl. 2. Mix apricots with a small amount of oil and thyme leaves - grill them on a very hot grill pan on both sides. 3. Cut the onion into very thin slices, sprinkle with vinegar and mix. 4. Place lettuce on a plate, sprinkle
Kuchnia w Słońcu Skąpanakorzystamy. Nic w tym dziwnego, bo przecież co może być lepszego od delektowania się pysznym daniem z rusztu na świeżym powietrzu i w miłej atmosferze? Poza tym, korzystanie z grilla to naprawdę świetny pomysł na przygotowanie potraw. Ten specyficzny aromat jest jedną z najlepszych przypraw, dzięki któremu nawet najzwyklejsza kiełbasa czy kawałek karkówki smakuje świetnie! Dzisiaj chciałbym zaproponować Ci absolutny(...)boczkiem, kurczakiem i warzywami. Te ówcześnie marynowane w idealnie dobranej mieszance przypraw zaskakują swoim smakiem i prostotą przygotowania. Możesz podać je same lub w towarzystwie pikantniejszego ryżu czy prostej sałatki z winegretem. Ja chciałbym Ci zaproponować podanie ich z Ketchupem Kieleckim łagodnym extra i błyskawicznym sosem, będącym moją wariacją na temat klasycznego Tzatziki, który wzbogaciłem o miód i nieco Musztardy
Pogotujmy.plWielu z Was to danie – makaron ryżowy z łososiem może wydać się dziwne, ze względu na nietypowe połączenie składników. Większości makaron ryżowy kojarzy się z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!minut. Ja przygotowuję ją najczęściej w słoiku – potem wrzucam mięso, marynuję przez noc a następnie podsmażam na patelni. Takie mięso, w słoiku właśnie, możecie zabrać np. na grilla. Do przygotowania marynaty potrzebujemy: 300 ml mleka (lub naturalnego jogurtu) ok 10 łyżek keczupu sól, pieprz, zioła wg uznania mięso (ja wrzuciłam ok 150 g, ale zazwycaj marynuję(...)umieszczamy mleko, keczup oraz przyprawy. Solidnie wstrząsamy zakręconym słojem aż składniki się połączą. Zostawiamy na noc w lodówce. Tak przygotowane mięso możemy smażyć albo grillować. Świetnie nada się do sałatek czy na chleb. Smacznego
Szybko Tanio Smaczniesuper, nie macie ? Weźcie te z „tytki”, suszone i doprawcie po swojemu. Najważniejsze i podstawowe przyprawy to sól, pieprz, czosnek a potem niech się dzieje ; ) Do przygotowania sałatki potrzebujemy: 1 kg młodych ziemniaków (dokładnie umytych, ugotowanych w łupinach) 2-3 łyżki oliwy z oliwek (lub innego tłuszczu) 1 ząbek czosnku sól, pieprz zioła – świeże lub suszone Ugotowane(...)reszty przypraw. Przestudzone (możecie też podać na ciepło!) ziemniaki mieszamy z sosem i odstawiamy na chwilę (a najlepiej na 2-3 h), aż całość się przegryzie. Świetna na grilla, piknik i wszystkie letnie imprezy. Smacznego! Czy Wy też przygotowujecie takie ziemniaczki
Szybko Tanio Smacznieokresie letnim bardzo potrzebna rzecz :) Tym bardziej, że sezon grillowy w wielu ogródkach został rozpoczęty. Świetnie sprawdza się w roli samodzielnej przekąski lub dodatku do mięsa. Zapraszam! Sałatka z pekińską i szparagami Składniki: kilka liści kapusty pekińskiej kilka rzodkiewek pół ogórka zielonego kilka zielonych szparag sól morska, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek czosnek granulowany Przygotowanie: Kapustę, ogórek, rzodkiewki umyć(...)paseczki, ogórka i rzodkiewki na półksiężyce. Szparagi opłukać, osuszyć, odkroić zdrewniałe końce. Nasmarować oliwą wymieszaną z solą, pieprzem i czosnkiem. Tak przygotowane szparagi opiec na patelni grillowej lub klasycznym grillu. Kilka minut z każdej strony. Po tym czasie pociąć gotowe szparagi na mniejsze kąski. Wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą, jeśli jest taka potrzeba. Gotowe
Tagebuch po polskuKarkówka z grilla Składniki: mięso: - plastry karkówki marynata: - musztarda chrzanowa - przyprawa do karkówki (łagodna z solą - u mnie Prymat) - rozmaryn - mielona ostra papryka - bazylia - mielony czarny pieprz Przygotowanie: Karkówkę smaruję z każdej strony musztardą. Następnie dodaję przyprawę do karkówki oraz reszte przypraw. Dokładnie wszystko wklepuję w mięso. Odstawiam na minimum 2 godziny do lodówki. Grilluję karkówkę z każdej(...)stron pilnując, aby się zbyt mocno nie przypiekła. Podaj ę z sałatką z pomidorów, cebuli i sałaty oraz z sosem pomidorowym
Kuchnia co dniaBardzo zdrowy dodatek do dań mięsnych lub po prostu przekąska po szkole, lub pracy. Składniki: Dowolne warzywa ( u mnie: kabaczki i papryka) Dressing: 2 łyżki oliwy
Kuchnia ŁukaszaGrillowane szparagi w szynce szwarcwaldzkiej to proste i smaczne sezonowe danie. To pyszny klasyk. W sezonie szparagowym tak najczęściej podajemy szparagi. Ja osobiście bardzo lubię zielone
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięznaczenia jest również fakt iż jest to sposób na nie zjedzoną rybę z wczorajszego dnia. I właśnie o takim przepisie chcę napisać. Skład na dwie porcje 1 ryba z grilla ( może być pieczona , smażona) 2 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek szcypioru 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka masła 1 pomidor 1/2 główki sałaty pierzastej Sposób wykonania Rybę ,jajko rozdrabniam(...)talerzyk rozdrobniona sałatka,pokrojony szczypior i kilka plasterków pomidora. Lekko solę i na to gruba warstwa pasty, właściwie wałek z pasty
Eli Gotowanie