Pieczarki są bardzo uniwersalne. Smakują ze wszystkim. I samodzielnie, i w sałatce i na pizzy i razem z różnymi mięsiwami. Dziś właśnie w zestawieniu z drobiowym mięsem mielonym. Zaskoczycie tymi kotlecikami rodzinę. Będą się spodziewali zwyczajnych kotletów, a tu w środku będzie czekała na nich pieczarkowa niespodzianka. Ja bardzo lubię te kotlety. Polecam i Wam. 500-600 g mielonego mięsa(...)masła. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Doprawiamy sola oraz odrobiną pieprzu. Mielone mięso przekładamy do miski. Dodajemy musztardę, jajko, sól, pieprz oraz przyprawę do kurczaka/do grilla, mieszamy. Dodajemy bułkę tartą w takiej ilości, by całość była dość zwarta (ilość zależy jak dużego jajka użyjemy i od samej bułki tartej). Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy kotleciki. Spłaszczamy
Smaki Na TalerzuNa ten przepis po raz pierwszy natrafiłam, kiedy szukałam pomysłu na awokado, które szczerze powieszawszy nie zachwyciło mnie za pierwszym razem smakiem. Okazało się, że w
PatiGotujeMała wariacja nt. serowego burgera :) w sam raz na letnią porę! Szybki do zrobienia, zdrowy i lekki. Okrągła cukinia to sezonowe warzywko które idealnie nadaje się
Kuchnia PROzdrowotnaPyszna i zdrowa sałatka przypadnie do gustu każdemu. Ja takie sałatki mogłabym jeść na okrągło. Sałatka samo zdrowie Składniki: - opakowanie mieszanki sałat - kilka liści sałaty lodowej - 100 g oliwek zielonych - 270 g serka feta (może być sałatkowo-kanapkowy) - 250 g pomidorków koktajlowych - 1 czerwona cebula - Sos sałatkowy francuski Prymat - 3 łyżki oliwy Przygotowanie: Sos sałatkowy Prymat wsypujemy do miseczki(...)Serek kroimy w kostkę ok. 0,5 cm i również dodajemy do sałaty. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem, mieszamy i przekładamy do salaterki. Podajemy np. do potraw mięsnych z grilla. Życzę smacznego
Kulinarne życieCzasami prostota w kuchni naprawdę popłaca, a dzięki temu możemy zająć się czymś innym i przy okazji smacznie zjeść. Uwielbiam polędwiczki z piersi kurczaka, ponieważ po
Di gotujeJeżeli macie w lodówce kilka filecików z kurczaka i nie wiecie jak je wykorzystać, to trafiliście na prawidłowy przepis. Ten kurczak jest bardzo smaczny i przy
Kuchnia Łukaszacukinia ząbek czosnku 1/3 bulionetki z kurczaka 4 szczypty chilli z cayenne 3 łyżeczki Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem przyprawa klasyczna do grilla natka pietruszki koperek sól do smaku olej do grillowania Przygotowania: Kaszę gotujemy na bulionetce rozpuszczonej w wodzie, przez kwadrans. W tym zasie myjemy(...)tarty ząbek obranego czosnku, Specialite, posiekaną natkę i koperek, doprawiamy jeśli zajdzie potrzeba. Mieszamy. Możemy podać jako danie obiadowe zaraz po przygotowaniu, ale polecam schłodzić i podać jako wspaniałą sałatkę
Moja smaczna kuchniarównież spróbować między innymi łososia, dorsza, halibuta, makrele , pstrąga, krewetki itp. Wędzenie z użyciem drewna olchowego Wędzenie odbywa się na zasadzie powieszenia śledzi lub innych produktów na grillu nad drewnem olchowym. Wędzone produkty umieszczane są w kominie. Na początku ryby są suszone nad otwartym płomieniem przez około dwie godziny. Następnie ogień jest zagaszany i ryby wędzą się(...)burakami i prawdziwą bornholmską musztardą. Oprócz tego: łosoś wędzony na zimno z sosem koperkowym, wędzony filet z makreli przyrządzany na trzy różne sposoby, smażony śledź w occie. Do tego sałatka ziemniaczana, krewetki z sosem oraz filety rybne z cytryną. Za każdym razem kiedy jestem na Bornholmie wracam w to miejsce z wielką przyjemnością. Jedzenie jest przepyszne, zawsze świeże
noteskulinarnyfigaAsparagus on salad. Składniki. 10 szt. szparagi zielone 5 plasterków szynka parmeńska sałata mix 10 szt. oliwki czarne 10 szt. oliwki zielone 5 szt. pomidorki
Kulinarny karnet ChristopheraDługo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pomysł na obiad mniej kaloryczny. Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika 240 C i piec tak
Kuchnia Pokoleńksiążce " Cukinia, bakłażan, dynia " znajdziemy przepisy podzielone na kategorie: 1. Przystawki i mała dania , np. carpaccio z dyni lub cukinia marynowana w occie, 2. Sałatki i zupy ,np. sałatka z dyni i kuskusu, 3. Potrawy wegetariańskie , np. pierożki fagottini z bakłażanem, mozzarellą i pianką z bazylii, 4. Mięso, ryby i dodatki ,np. musaka lub zapiekane roladki z bakłażanów, 5. Wypieki(...)Myślę, że taką książkę warto jest mieć :) Tym bardziej, że do tej pory cukinia u mnie gościła jedynie w daniach z patelni lub w szaszłykach z grilla :) Książkę "Cukinia, bakłażan, dynia" wydawnictwa Świat książki kupicie tutaj
Aga w kuchniSkładniki 1 kg mielonej wołowiny 1 duża bardzo drobno posiekana cebula (można zmielić w blenderze) 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki bardzo
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasmaku, ale bez obaw nie są pikantne. Placuszki trzymają idealnie formę po smażeniu, więc śmiało nadają się do zabrania ze sobą do pracy , i jestem pewna, że podpieczone na grillu będą jeszcze lepsze Składniki na 6 sztuk: około 300 g marchewki pół selera mała cebula około 30 g mielonego siemienia lnianego 100 g mąki z ciecierzycy około 150 ml wody(...)przechowywać w lodówce kilka dni i smażyć tuż przed posiłkiem. Smaż na złoto z obu stron (około 5 minut pierwsza strona, ciut krócej druga). Placuszki podałam z ryżem i sałatką z ogórków. Tak wyglądał mój obiad i Miśki. Artykuł Bezglutenowe placuszki marchewkowe pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarf