sałatka na grilla - 2574 przepisów (strona:141/172)

4 zdrowe i aromatyczne jogurtowe dipy/sosy 195

czasem bardzo dziwaczne. Z dobrym sosem każdy posiłek zyskuje na smaku i staje się 'niezwykły'. Zmieniając jego rodzaj, możemy urozmaicać proste obiady. Dipów używam bardzo często: do grilla, drobiu, ryb, burgerów, surowych warzyw, domowych frytek, pizzy itd... I powiem Wam, że czasem nieźle z nimi eksperymentuje! Nawet jeśli coś nie wyjdzie, to dip to taki dodatek, który zawsze idzie odratować(...)około 150kcal i 14g tłuszczu! Jajka to jajka w proszku, a olej to olej zwykle sojowy lub słonecznikowy. I jest to produkt wysokoprzetworzony. Teraz pomyśl, że do sałatek nie dajesz jednej łyżki majonezu, ale kilka. I pomimo tego, że masz w niej zdrowe warzywa, mięsko, sałatę, to powstaje istna bomba kaloryczna!  Już lepiej od czasu do czasu zrobić sobie

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 135

thin slices. Tear the lettuce into pieces that will fit the bread. Make the sauces – put the ingredients into bowls and mix them. Preheat the grill pan, put a bit of oil on it. Form three burgers, they should be same size as the bread is so they’ll fit it, more or less they’ll have(...)slices and that’s it – cover everything with the top of the bread and start get yourself dirty while eating. Burgery można jeść same albo z jakąś sałatką, u mnie, na zdjęciach była arbuzowa – połączenie tych smaków było bardzo udane! :) You can eat the burgers solo or with a some kind of salad

Martyna Cooks
Szaszłyki z kurczaka 192

Dzień dobry :-) Uff gorąco straszne. Wczoraj u nas pogoda była nie do zniesienia. Człowiek siedział, nic nie robiła, a lało się z niego, nie było czym

kruche babeczki
Krewetki na maśle z chili 271

Krewetki na maśle z chili to idealny pomysł na przystawkę. Bardzo proste danie, które smakiem urzeknie nie jeden żołądek. Krewetki , jako afrodyzjak można stosować w różnych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Boczek pieczony miodowo-musztardowy 96

  Dobry kawał mięsa, to must have na święta. U Nas w domu nigdy nie obchodzi się bez boczku. Pomyślałem, że muszę przyszykować jakiś przepis mięsny

Kuchnia Łukasza
Golonka piwna Trapisty na czerwonej kapuście z wiśniami 163

zdrowa. Tylko, że oglądając się zbytnio na zachód zapominamy, że nasz klimat jest inny, a w zimowe dni taka golonka dostarcza potrzebną energię by nie dać się siarczystemu mrozowi. Sałatka z kiełków soi i łyżeczka chudego jogurtu jako dresing nie ochroni nikogo przed bakcylami, wirusami i bakteriami. Ok, latem jak ktoś nie chce nie musi, ale zimą taka golonka wcale(...)regularnie oczywiście piwem a potem piwnym sosem, który zebrał się w naczyniu z golonką. Na koniec dla ekstremalnie spieczonej chrupiącej skórki jak u mnie, zmienić funkcję pieczenia na funkcje grilla i spiec golonkę od góry Golonkę podałam na gotowych ziemniaczanych chipsach (ma być prosto) i podsmażanej czerwonej kapuście z wiśniówką i całymi wiśniami (mogą być mrożone bez pestek

Sztuka gotowania w/g Samiry
Udko w Jack Daniels BBQ Smokey Sweet 219

poście nie będzie jakiegoś nadzwyczajnego przepisu. Pieczone udko z zapiekanymi ziemniaczkami i sałatką. Pokazuję je Wam, bo chcę podzielić się wrażeniami dotyczącymi Sosu Barbecue Jack Daniels, który możecie nabyć również w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Cena nie jest szczególnie wysoka, bo 275 g kosztuje 15,80 zł. Jeśli chodzi o produkt, to faktycznie jest to oryginalny amerykański produkt, jak zresztą(...)zamarynowałam w sosie żeberka wieprzowe, niedługo podzielę się wrażeniami, może wieprzowina i ten sos stworzą lepszy duet? Zobaczymy. Intuicja podpowiada mi, że sos może świetnie smakować, ale na prawdziwym grillu z karkówką..... może uda mi się to sprawdzić :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Grillowane Filety z Kurczaka z Sosem Balsamicznym z Truskawkami i Rozmarynem 173

Kiedy zobaczyłam ten przepis wiedziałam, że muszę to danie zrobić w swojej kuchni. Intuicja i tym razem mnie nie zawiodła. To był pyszny obiad! Bardzo lubię

Blondynka Gotuje
Smażone krewetki z czosnkiem 153

Smażone krewetki z czosnkiem z dodatkiem pomidorków koktajlowych to potrawa, która idealnie nadaje się na przystawkę przed uroczystą kolacją. Danie to przygotujemy bardzo szybko i zachwyci

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczony łosoś z miodowej marynacie 154

Upieczenie łososia do trudnych rzeczy nie należy. Jednak, aby nadać mu wyjątkowy smak bardzo ważna jest marynata. Pieczony łosoś z miodowej marynacie jest delikatnie słodki i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Camembert - najsłynniejszy francuski ser 129

Camembert - najsłynniejszy francuski ser, obok którego trudno przejść obojętnie, znany jest niemal na całym świecie. Recepturę tego produkowanego z surowego mleka krowiego, miękkiego sera podpuszczkowego, pokrywającego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Weekend z grillem #4 - Karkówka wytrawna 151

lodówki na 1-3 dni. Przed grillowaniem usuwamy cebulę. Grillujemy mięso często odwracając. Cebulę możemy, jeśli  chcemy, zeszklić na patelni i podawać do mięsa. Ja wiem, że do grilla idealnie pasuje piwo, ale ta karkówka świetnie wchodzi, gdy jest popijana kieliszkiem dobrego czerwonego wytrawnego wina. Im dłużej mięso będzie w lodówce tym będzie bardziej wytrawne. Nasze leżało(...)pieprz oliwa z oliwek Sos: 3 łyżki masła 2 łyżki mąki 200 ml mleka 2 jajka sól, pieprz, cukier - szczypta gałka muszkatołowa - pół szczypty parmezan (do posypania szparagów) Zamiast sałatki do mięsa proponujemy grillowane szparagi z jajecznym sosem. Szparagi nacieramy oliwą, solą i pieprzem i grillujemy do miękkości. Sos: masło rozpuszczamy w małym rondelku. Dodajemy mąkę i mieszamy trzepaczką

Marder&Marder Manufacture
Camembert - najsłynniejszy francuski ser 108

Camembert - najsłynniejszy francuski ser, obok którego trudno przejść obojętnie, znany jest niemal na całym świecie. Recepturę tego produkowanego z surowego mleka krowiego, miękkiego sera podpuszczkowego, pokrywającego

Cztery Fajery
Sałatka z rukolą i marchewką 185

Sałatka z rukolą i marchewką to idealna propozycja dla wszystkich osób będących na diecie. Przygotowanie zajmuje nam dosłownie kilka minut. Danie to możecie również przygotować na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki zapiekane z jarmużem, bryndzą i boczkiem 217

warzyw liściastych, pełnym witamin i przeciwutleniaczy. Do tego jest rośliną odporną na mróz, dzięki czemu zbiory trwają przez całą zimę. Jarmuż można jeść na ciepło lub na surowo - w sałatkach. Wtedy ma smak trochę zbliżony do szpinaku, ale jarmuż jest w naszym domu łatwiej akceptowany. Kiedyś naczytałam się, że jarmuż nie jest łatwy w przygotowaniu i trzeba mieć na niego(...)Naleśniki zalać przygotowanym beszamelem. Zapiekać w piekarniku na środkowym poziomie, aż góra się zrumieni (ok. 15 minut w 180°C góra/dół, 160°C termoobieg, w opcji z grillem wystarczy 10 minut). Posypać posiekaną/porwaną pietruszką. Jako dodatek świetnie sprawdzają się podsmażone leśne grzyby. Smacznego

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania