filecik z kurczaka -białko jajka -starte pieczywo domowe -liść sałaty; możecie sobie darować, ładnie tylko na zdjęciu wygląda; młody go wyciągnął zanim dotknął bułki -sos, czyli majonez i ketchup zmieszany razem w proporcji 1:1 Filecik delikatnie rozbijamy, solimy i pieprzymy do smaku. Białko roztrzepujemy z łyżeczką śmietany. Mięso obtaczamy w tartym pieczywie, w białku ze śmietaną
BaRepaspewnością ukoi nas odrobinę w te trudne dni. Tak między nami, po nałożeniu dodaję na swoją porcję bitą śmietanę i jak dla mnie jest pyyszna! Ale wiecie, wtedy przestaje być fit " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Taką sałatę robi się u mnie w domu od lat, w różnych kombinacjach owocowych i szczerze mówiąc nie wiem dlaczego(...)świeżych jagód lub borówki amerykańskiej 200 g świeżych malin 1/4 szklanki posiekanych świeżych liści mięty 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżka likieru amaretto bita śmietana (opcjonalnie) Przygotowanie: W większej misce wymieszaj wszystkie owoce i posiekaną miętę i odstaw. W oddzielnej miseczce wymieszaj dokładnie sok z cytryny, amaretto i miód. Polej dressingiem owoce i bardzo delikatnie
karmelowypęczek rzodkiewek 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka soku z cytryny 1/2 małej czerwonej cebuli sól i pieprz Kalarepę obrać, rzodkiewki umyć, odciąć liście i ogonki. Wszystko zetrzeć na grubej tarce. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodatki: 6 kajzerek z ziarnami, sałata zielona, 6 okrągłych plastrów sera śmietankowego lub cienko ukrojonej fety
Czerwień i błękitpatelnie proponuję sprawdzić jej moc delikatnie czubkiem języka. Jeżeli ktoś nie lubi, lub nie może dostać, również można je pominąć, a danie doprawić ostrą papryką w proszku) Sałata Pomidor Ponadto dodałam groszek cukrowy pokrojony w cienkie paski, małe kukurydze tzw. „babycorn” pokrojone w plasterki oraz kukurydze z puszki, ponieważ miałam końcówkę z jakiegoś wcześniejszego obiadu. Można dodać(...)zioła (papryka słodka i ostra, oregano, natka pietruszki) oraz inne wg własnego uznania i smaku Do dania można podać różnego rodzaju sosy lub inne dodatki takie jak kwaśna śmietana, guacamole, salsa, żółty ser Kurczaka lekko posolić i przesmażyć na patelni aż się zrumieni. Wodę, która wydzieli się z kurczaka podczas smażenia należy odlać, inaczej kurczak będzie ugotowany a nie usmażony
Codzienne Gotowanieprzelałem zimna wodą. Dokładnie osączyłem. Po ostygnięciu obrałem ze skórki. Wymieszałem z kaparami. Sos : wymieszałem majonez ze śmietaną i roztartym czosnkiem. Doprawiłem do smaku solą, białym pieprzem, sokiem cytrynowym i szczyptą gałki. Wymieszałem z bobem i kaparami. Podałem na liściach zielonej sałaty
R'n'G Kitchenokoło 5 nacięć). Na połowę kładziemy plasterek szynki i sera.Na pozostałe 4 farsz ze szpinaku i fety :- podsmażamy na oliwie posiekany czosnek, dodajemy szpinak, a następnie fetę i śmietanę. Doprawiamy pieprzem. Naprzemiennie zawijamy paski ciasta.Smarujemy żółtkiem jajka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopniprzez 20 minut(...)Podajemy np. z pieczonymi ziemniaczkami i sałatami
Moje Kuchenne Rewelacjemięsa. Wlewamy wino. Dusimy pod przykryciem przez 30-45 minut. Mięso wyciągamy z garnka. Sos zabielamy śmietaną. Dodajemy zioła. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wkładamy schab. Jeszcze chwilę dusimy. Wieprzowinę przygotowaną w ten sposób podaję w towarzystwie ziemniaczanych talarków i sałaty. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: ok. 1, 30 h Koszt przygotowania
Pobite gary BarbaryseremChrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwąChrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiemChrupiąca surówka z sałaty lodowejCiecierzyca z kalafiorem w pomidorachCukinia zapiekana z pomidorową passatąFocaccia z czarnuszką i majerankiemFocaccia z czarnuszką, majerankiem i oreganoFrittata z cukinią i oreganoFrittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiemGofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudremGofry z malinami i bitą śmietanąGrillowane kanapki razowe w dwóch wersjachKasza(...)kalafioremSałatka z ogórków małosolonychSałatka z pomidorków ze szczypiorkiemSałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkamiSałatka z soczewicy i cukiniiSemifreddo jagodowo-truskawkoweSer pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z paprykąSorbet truskawkowySpaghetti ze szpinakiem i grana padanoSurówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiemSurówka z kiszonej kapusty z koperkiemSurówka z kiszonej kapustySurówka
Moja smaczna kuchniakurczaka 3 ugotowane marchewki 2 łyżki śmietany kremówki pół awokado 2 ząbki wyciśniętego czosnku 1 łyżka startego imbiru 4 łyżki startego na drobnych oczkach parmezanu 1 łyżeczka chili w płatkach 1 łyżeczka suszonego oregano sól i pieprz do smaku 2 łyżki oliwy kilka kropel barwnika spożywczego zielonego DODATKOWO kiełki sałaty - tutaj dowolny wybór zielona część pora 5 malin -mogą(...)każdej strony przed samym podaniem następnie odstawiamy na talerz i przykrywamy folią aluminiową na 3 minuty by odpoczęły . MUS Z MARCHEWKI Ugotowane marchewki blendujemy na koniec dodając śmietanę kremówkę oraz imbir i sól . Podgrzewamy mus i podajemy układając na nim mięso . MUS Z AWOKADO Awokado blendujemy dodając do niego kilka kropel barwnika spożywczego , czosnek oraz sól i pieprz
na gaziepieczarki,…i......to wszystko, co przyjdzie nam do głowy…Sałatę rwiemy na kawałeczki, układamy na dnie miski. Na nią resztę składników w dowolnej kolejności. Aby nadać lekkości, sałatę możemy ułożyć w dwóch, nawet trzech warstwach. Na wierzchu możemy wysypać starty na grubej tarce żółty ser i ułożyć ćwiartki jajek ugotowanych na twardo. Ja dzisiaj zrezygnowałam(...)WASZA sałatka i WY decydujecie z czego będzie przygotowana. Sami dobieracie składniki, stad jego nazwa: dobieraniec :)Przykładowe sosy do sałatki:Najpierw przygotowujemy bazę do sosów. Robimy ją ze śmietany, majonezu, soli oraz pieprzu, najlepiej białego. Proporcje zależą od naszego smaku i upodobań. Śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym. (Można również zrezygnować z dodatku majonezu, wtedy otrzymamy wersję light.) Na ok.0
Codzienna kuchnia niecodziennaznów wlać ok dwie chochelki bulionu ze śmietaną (kiedy nie cedzę sosu nie dodaję także śmietany bo sos będzie już odpowiednio gęsty). Włożyć pokrojonego dorsza i dusić nie więcej niż 5 minut. Wsypać posiekaną natkę, lekko wymieszać..podawać z ryżem i sałatą w sosie vinegrette.. smacznego
Gaździnka warzyMakrelę obrać ze skóry, oczyścić z ości i drobno posiekać. Miękkie masło rozetrzeć w misce ze śmietaną ( powinny mieć temperaturę pokojową ). Dodać posiekaną makrelę i szczypiorek, utrzeć na jednolitą masę. Dodać łyżeczkę słodkiej papryki, odrobinę pieprzu. Podawać do kanapek z dodatkiem np. sałaty, pomidora czy świeżej papryki
Kulinarne przemysleniaPrzewracamy kilkukrotnie, od czasu do czasu nacierając lekko oliwą. Podałam z sosem czosnkowym i sałatą. - See more at: http://www.bistromama.pl/2013/02/chaczapuri-z-ziemniakami-i-cukinia.html#sthash.bwGXTHrv.dpuf Składniki na farsz: 100 g półtłustego twarogu 80 g mozzarelli 80 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią 1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku listki świeżej mięty (z 2-3 gałązek) sól, pieprz Przygotowanie
bistro mamaWięcej owocowych i nie tylko leśnych inspiracji znajdziecie w kategorii owoce Gofry z malinami i bitą śmietaną Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl z jeżyn na maślance Makaron z serem twarogowym Orzeźwiająca sałatka z arbuza z sałatą lodową i malinami Owsianka na mleku z bananem i malinami Semifreddo jagodowo-truskawkowe Truskawkowe semifreddo z jagodami
Moja smaczna kuchniasuszony) sól i pieprz do smaku 5 placków tortilli pomidor sałata ogórek cebula sos pikantny: 1 pomidor sparzony bez skóry kilka kropli tabasco 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka octu winnego pieprz i sól do smaku Przygotowanie: wszystkie składniki blendujemy sos czosnkowy: 200 ml śmietany 18% 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 ząbki czosnku sól(...)opiekamy je przez 30 minut w temperaturze 200 C często obracając i ścinając przypieczoną warstwę. Tortille opiekamy na patelni z obu stron, układamy na niej mięso, sałatę, pokrojonego ogórka, pomidora, cebulę i polewamy oba sosami. Zawijamy folia aluminiową tak aby sosy nas nie ubrudziły i podajemy :) Smacznego
Niezły Młynek