salami - 2500 przepisów (strona:143/167)

Aromatyczna fasolka w pomidorach z tofu, Café Mini 195

gofrów - są też wegetariańskie, ale nieoznaczone jako takie. Gdy jest ciepło, można usiąść na zewnątrz. Jedyny minus to pewnie fakt, że kawiarnia nie jest zbyt duża (tylko 1 sala), duży ruch - przynajmniej w czasie weekendu. Aromatic beans with tomatoes and tofu A delicious and warming dish – for my faithful reader, Basia D.:). Ingredients: 1 glass of small white beans

Qlinarnie i Qlinarnie
CROSTINI MISTI , DORSZ Z CHRZANOWYM PUREE , GRZYBOWE RISOTTO ,I PANNA COTTA WANILIOWO-CYNAMONOWA – czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z 180

punktualnie zjawiłyśmy się na miejscu. Już od drzwi powitała nad przemiła obsługa!!! ( tak, po raz kolejny jestem zachwycona obsługą w tym miejscu! :)))) ) i popędziłyśmy na dolną salę do stolika :) Zasiadłyśmy w dużych , mięciutkich sofach z jasnej skóry , a w głośnikach leciała delikatna , włoska muzyka … Już wcześniej zdecydowałyśmy się co tym razem będziemy zajadać, więc wybór poszedł nam sprawnie

Ostra na Słodko
Pesto z koperkiem 171

pesto to sos, ale pesto koperkowy brzmi mi jakoś dziwnie. Bardziej przyjazne wydaje się pesto koperkowe - tylko, że to chyba niepoprawna forma. Nie jestem pewna. Jeśli jest na sali ktoś kto może udzielić porady językowej to bardzo proszę. Ja mam jednak małe wątpliwości... Pesto można robić z wielu innych ziół i składników. Pesto z pokrzywy jest bardzo ciekawe. ROZWIŃ

Smaczna Pyza
Zupa krem ze szpinaku 159

gram :)) 1 łyżka masła czosnkowego 1/2 chochelki bulionu różowa sól himalajska świeżo zmielony pieprz 1 łyżka przyprawy włoskiej condimento per pasta alla tartufata- patate, cipolla, sale, prezzemolo, fungi porcini, olive, farina di riso ---- wy możecie użyć każdej dowolnej  1 czubata łyżeczka czosnku niedźwiedziego Przygotowanie: W głębokiej patelni roztapiamy masło i dodajemy bulion (1 chochelka). Dodajemy stopniowo szpinak, oczywiście

ClauditteMissCooking
Ceska Hospoda - Olsztyn, Plac Targ Rybny 136

spędzić czas w miłej, radosnej atmosferze. Ludzie są tu przyjaźni, kelnerki przemiłe i aż nie chce się człowiekowi wychodzić. To miejsce podbiło moje serce od momentu, gdy weszłam na salę. Hermelin sprawił, że na długi czas zapamiętam tę wizytę, mało tego - na pewno wrócę. Miejsce bardzo godne polecenia, dla wszystkich, którzy kochają dobre jedzenie.   Niestety zdjęcie pochodzi

W poszukiwaniu inspiracji
Czeskie kino, jednorazowe łyżeczki i ziarenka z Caffe Greco. Karmelisu. 210

Polaków – Mickiewicz, Słowacki, Norwid, Krasiński, Sienkiewicz. Czesław Miłosz spotkał się tu z Jerzym Turowiczem, redaktorem naczelnym Tygodnika Powszechnego, czego śladem jest wiersz właśnie pod tytułem "Caffe Greco" . W pięknych salach Caffe Greco mieści się kawiarnia i herbaciarnia. To kolejne miejsce na mojej nieustannie rozrastającej się mapie miejsc do zobaczenia. Pochodzące stamtąd ziarenka kawy w czekoladzie to prezent od bliskiej osoby

KUCHARNIA
Podróż ze słów. Morele i lawendowa panna. 148

jednej z wieżyczek bibliotekę. Sięgające wysoko pod sufit półki uginają się od starych książek. Chcę je dotknąć, otworzyć, ale już otwierają się kolejne drzwi i wchodzimy do ogromnej sali kominkowej. Tu Eric wieczorami gra na fortepianie. Zimna marmurowa podłoga niesie chłód i odbija echem stukot naszych walizek. Wnosimy je po spiralnych kamiennych schodach. Są wąskie i strome. Panuje półmrok

KUCHARNIA
Kilka dni. Kruche. O smaku chałwy. 99

wypisane niebieską kredą przed wejściem do domu. Kawa. Dużo kawy. Popołudniowe rozmowy przerywane natarczywym, niepokojącym wyciem syren.  WTOREK: Wizyta w Budynku. Czekam na R.  W jednej z sal miejscowa wokalistka udziela lekcji śpiewu.  Słyszę młody, donośny głos " Uparcie i skrycie, och życie kocham cię, kocham cię nad życie...". Ciało przeszywa dreszcz. Głos jest mocny. Niesie się echem

KUCHARNIA
TU I TAM nr 28. Brrr ... brukselka, małpa i Tom Waits. 173

zupełnie mnie to nie dziwi.  Wracam do siebie. Jedynie na chwilę. Zachrypły, niski głos zabiera mnie zaraz wprost pod scenę.  Siedzę przy okrągłym stoliku w zaciemnionej sali i wierzę na słowo, że " piano has been drinking, the carpet needs a haircut ". **  Dzisiejszy wieczór w klubie sponsoruje Tom Waits.  A jak będzie z Wami? Dacie się przekonać

KUCHARNIA
Niezłe ziółka - Baziółka, czyli tam, gdzie szczęście kiełkuje przez cały rok 164

tego, co czekało na nas później! Zwiedziliśmy sialnię, kiełkowalnię, by na końcu trafić do miejsca kulminacyjnego, skąd nikt nie miał ochoty wyjść -  do tonącej w ziołach, przepięknie udekorowanej sali (nad ziołowym wystrojem czuwała Kornelia Stalewicz ), gdzie czekała na nas prawdziwa ziołowa uczta skomponowana przez Witka Iwańskiego . Witek, na co dzień szef kuchni w restauracji Aruana w hotelu Narvil , skomponował

KUCHARNIA
Hotel Dom Marynarza - opinia 151

spokojnie. Na każdym kroku elementy wystroju nawiązujące do nazwy hotelu. Tu statek, tam obraz, w innym miejscu jakieś elementy z pokładu. A przed hotelem ogromna kotwica.  W sali restauracyjnej dwukrotnie jedliśmy śniadanie. Nie było zbyt wykwintne, ale smaczne i mieliśmy spory wybór. Co ciekawe na śniadanie zostały też podane dwa rodzaje śledzi. Ale byliśmy nad morze, może tam się

Pasja Smaku
koszyczki z szynki z jajkiem 95

sempre avere loro di fare bene , e raffreddare le uova in cerca di prosciutto. Ingredienti per 6 cestini : 12 fette di prosciutto di Parma e / pancetta / pancetta 6 uova sale e pepe qb In ciascuno di stampo organizzare il prosciutto affettato , in modo da formare una sorta di gabbia . Cuocere li 20 minuti a 180-200 ° C ... Quando la cesti

w mojej kuchni
GOLABKI Z ZIEMNIAKAMI--Cavolo farcito con patate 157

startego żółtego sera.inspiracja był przepis Gessler.... Cavolo farcito con patate ...... INGREDIENTI : 1 testa di cavolo , patate 70dkg , 1 cipolla grande , 1 uovo , metà szkl.śmietany , pół.szkl . Pollame brodo , sale maggiorana , pepe ESECUZIONE . Sbucciare le patate .... e griglia .Cebulkę finemente e friggere nel grasso .Tutte mescolano insieme l'uovo e cavolo przyprawami.Z rimuovere in profondità e immergono in una pentola

w mojej kuchni
Flaki z żołądków drobiowych na ostro-Trippa con ventriglio di pollame piccanti 146

tacchino , 3 carote , prezzemolo , mezzo sedano , aglio 5 chiodi di garofano , 2 cipolle , dado o brodo di spezie : zenzero , noce moscata , peperoncino e dolci , un pizzico di peperoncino , pepe , sale , qualche goccia di salsa di soia o di maggi ESECUZIONE 1kg di ventriglio pollame tagliati a listarelle , bagnare 2 3 volte dopo mezz'ora ogni volta che si cambia

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania