jednej z wieżyczek bibliotekę. Sięgające wysoko pod sufit półki uginają się od starych książek. Chcę je dotknąć, otworzyć, ale już otwierają się kolejne drzwi i wchodzimy do ogromnej sali kominkowej. Tu Eric wieczorami gra na fortepianie. Zimna marmurowa podłoga niesie chłód i odbija echem stukot naszych walizek. Wnosimy je po spiralnych kamiennych schodach. Są wąskie i strome. Panuje półmrok
KUCHARNIAwypisane niebieską kredą przed wejściem do domu. Kawa. Dużo kawy. Popołudniowe rozmowy przerywane natarczywym, niepokojącym wyciem syren. WTOREK: Wizyta w Budynku. Czekam na R. W jednej z sal miejscowa wokalistka udziela lekcji śpiewu. Słyszę młody, donośny głos " Uparcie i skrycie, och życie kocham cię, kocham cię nad życie...". Ciało przeszywa dreszcz. Głos jest mocny. Niesie się echem
KUCHARNIAzupełnie mnie to nie dziwi. Wracam do siebie. Jedynie na chwilę. Zachrypły, niski głos zabiera mnie zaraz wprost pod scenę. Siedzę przy okrągłym stoliku w zaciemnionej sali i wierzę na słowo, że " piano has been drinking, the carpet needs a haircut ". ** Dzisiejszy wieczór w klubie sponsoruje Tom Waits. A jak będzie z Wami? Dacie się przekonać
KUCHARNIAtego, co czekało na nas później! Zwiedziliśmy sialnię, kiełkowalnię, by na końcu trafić do miejsca kulminacyjnego, skąd nikt nie miał ochoty wyjść - do tonącej w ziołach, przepięknie udekorowanej sali (nad ziołowym wystrojem czuwała Kornelia Stalewicz ), gdzie czekała na nas prawdziwa ziołowa uczta skomponowana przez Witka Iwańskiego . Witek, na co dzień szef kuchni w restauracji Aruana w hotelu Narvil , skomponował
KUCHARNIAspokojnie. Na każdym kroku elementy wystroju nawiązujące do nazwy hotelu. Tu statek, tam obraz, w innym miejscu jakieś elementy z pokładu. A przed hotelem ogromna kotwica. W sali restauracyjnej dwukrotnie jedliśmy śniadanie. Nie było zbyt wykwintne, ale smaczne i mieliśmy spory wybór. Co ciekawe na śniadanie zostały też podane dwa rodzaje śledzi. Ale byliśmy nad morze, może tam się
Pasja Smakusempre avere loro di fare bene , e raffreddare le uova in cerca di prosciutto. Ingredienti per 6 cestini : 12 fette di prosciutto di Parma e / pancetta / pancetta 6 uova sale e pepe qb In ciascuno di stampo organizzare il prosciutto affettato , in modo da formare una sorta di gabbia . Cuocere li 20 minuti a 180-200 ° C ... Quando la cesti
w mojej kuchnistartego żółtego sera.inspiracja był przepis Gessler.... Cavolo farcito con patate ...... INGREDIENTI : 1 testa di cavolo , patate 70dkg , 1 cipolla grande , 1 uovo , metà szkl.śmietany , pół.szkl . Pollame brodo , sale maggiorana , pepe ESECUZIONE . Sbucciare le patate .... e griglia .Cebulkę finemente e friggere nel grasso .Tutte mescolano insieme l'uovo e cavolo przyprawami.Z rimuovere in profondità e immergono in una pentola
w mojej kuchnitacchino , 3 carote , prezzemolo , mezzo sedano , aglio 5 chiodi di garofano , 2 cipolle , dado o brodo di spezie : zenzero , noce moscata , peperoncino e dolci , un pizzico di peperoncino , pepe , sale , qualche goccia di salsa di soia o di maggi ESECUZIONE 1kg di ventriglio pollame tagliati a listarelle , bagnare 2 3 volte dopo mezz'ora ogni volta che si cambia
w mojej kuchniripiene ..... INGREDIENTI : 3-5 zucchine medie 40 grammi di tritato 1-2 uova 2 cipolle 5 spicchi d'aglio 1/4 tazza di olio d'oliva 1/2 tazza di brodo sale pepe nero basilico , zucchine ... ESECUZIONE cava Misuriamo ripieno : carne macinata + cipolla tritata finemente + fracassato aglio , fracassato + uovo = Impastare in una massa omogenea . Per mettere zucchine ripieno . capped , ingresso stuzzicadenti carne
w mojej kuchniDECO chili con semi-quindi non ê ONU Errore con semi ------ ESECUZIONE;;;;; macinare Tutto in Un frullatore e aggiungere 2 tazze di Zucchero, 1.5 szklanku 2 Cucchiai di sale Olio minerale .Gotować 2-3-4 Silla massa ... comincia ad addensarsi Versare in vasetti Caldi e Girare ne testa e al fondo ... puo Essere SE QUALCUNO pastorizzato Morto e 10 MINUT.otwarty
w mojej kuchnigriglia foglio di alluminio Marinata : circa 300 ml di acqua 1 cucchiaino di sale 1łyżeczka.przypraw per gyros 1 / 2.łyżeczki origano , basilico 1/2 cucchiaino di paprika dolce Di zucchero 1/2 cucchiaino
w mojej kuchnicucchiaini di maionese 500 g di farina di frumento 50 g di zucchero mezzo cucchiaino di sale 2 e 1/4 cucchiaino di lievito in polvere ( 9 g ) o 18 g di lievito di birra fresco Tutti gli ingredienti della pasta messi in macchina
w mojej kuchnisalamoia a bollire Zalewa: 1.5 szkl. Aceto 10% 6 1/2 szkl. Acqua 2 cucchiai piane di sale 5 cucchiai di zucchero 4 cucchiai di miele 2 cucchiaini rasi di basilico 2 cucchiaini di dragoncello
w mojej kuchnicalendula 3 cucchiai di panna acida olio sale e pepe succo di limone pizzico di timo cucchiaino
w mojej kuchnifiore manopole 1.5g / kg - Coriandolo 0.5g / kg - Lo zucchero 1 g / kg - Peklosól o mare sale 18-24g / kg di acqua del 10 % Carne zapeklować 48h a secco . Classe di carne . I macinare in 12 millimetri setaccio e cl . II setaccio 4 mm. Mescolare accuratamente
w mojej kuchni