salami - 2500 przepisów (strona:146/167)

Pub Św. Michał - opinia 190

otrzymaliśmy czekadełko - tym razem była to miseczka ugotowanego bobu oraz zamówione piwa - św. Michał Pils (8,90 zł) oraz Lwówek (7,90 zł). W oczekiwaniu na zamówione dania obserwowaliśmy salę - a tam tłumy. Pełny ogródek, a prawie wszystkie stoliki w lokalu były zajęte. Te, które się zwalniały, za chwilę były zajmowane. Widać było, że możliwość rezerwacji też jest dość popularna

Pasja Smaku
Ukoronowanie rozedrganego dnia 321

Nie ze względu na skład, ale na ciekawy kształt, pokusiłam się po raz drugi na domową pizzę. Poza tym miałam dziś mało czasu na pichcenie, byłam

bastalena
Wały Chrobrego , Odra od strony wody i Restauracja Ładoga 196

kupne ale ciasto tak grube , że nie czuć mięsa , a zamiast kwaśnej śmietany jakiś sos serowy ( założę się , że kupny z torebki). Za ton piwo było zimne i smaczne, sala dobrze klimatyzowana i obsługa miła. Po atrakcjach nad Odrą wróciliśmy taksówkami ( bo akurat wolnej na 5 osób nie było ) do domu ( inaczej się na Potulicką nie da . Wszyscy zaliczyli prysznic

Buniabaje w kuchni
Cordon bleu po hiszpańsku 231

Post Cordon bleu po hiszpańsku pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Zaproszenie do Poznania na set degustacyjny w Piano Bar 165

formalną część kawiarnianą. Z tego co udało nam się dowiedzieć trzeba mieć duże szczęście zostać obsłużonym przychodząc tam bez wcześniejszej rezerwacji. Część restauracyjna Piano Bar składa się z dużej sali z kilkoma okrągłymi stołami oraz wygodnymi lożami w której znaleźliśmy kameralne miejsce. W oczy rzucają się wiszące obrazy oraz zajmujący całą ścianę dobrze zaopatrzony bar . Również elegancka toaleta swoim wystrojem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PRZEKĄSKI Z CIASTA NA PIZZĘ (PALUCHY I ŚLIMACZKI) 4528

Prawie zawsze jak zostaje mi trochę ciasta na pizzę robię z niego pyszne, chrupiące przekąski. Oglądając ciekawy film lub spędzając wieczór przy piwie, miło jest zjeść

Przepisy Aleksandry
Brak tytułu 184

kernel {Potassium palm kernelate), Fatty-acid from palm kernel (palm kernel acid), Foaming agent from corn-glucose (decyl glucoside), pH (acidic) regulator from citrus (Potassium citrate), Sea salt (maris sal).     Na zakupy zapraszam tutaj

kolorowotorcikowo
E.Wedel - czekoladowe warsztaty na Mikołajki 215

Anią z Przypraw mnie oraz jej koleżanką docieramy nie spóźnione na miejsce.Już od bramy wjazdowej czuć zapach czekolady...Moje zmysły wariują !Serdecznie  powitania, uściski ręki .... W sali zebrała się już dość spora grupa blogerek i blogerów, kolejni wchodzą.E.Wedel zadbało nasze żołądki, mój był pusty - tym bardziej ucieszył mnie pięknie zastawiony stół, obfitujący nie tylko w słodkości

kolorowotorcikowo
Restauracja hotelu Luxor w Lublinie - opinia 174

składników tego deseru. Deser Jeżeli chodzi o wystrój, to w Luxorze stawia się na minimalizm, co niekoniecznie jest przyjemne w odbiorze. Nie czułam się zbyt dobrze w tak urządzonej sali, zwłaszcza puste i jasne ściany nie pomagały w tym, by czuć się tam przyjemnie. Swoje zrobiło także to, że byliśmy jedynymi klientami restauracji.  Jednak skupiając się przede wszystkim

Pasja Smaku
Browar Zamość - opinia 272

razem mam wrażenie, że decyzję o wystroju podejmowało kilka osób. W zamojskim browarze znajdziemy drewniane krzesła, elementy aluminiowe, skórzane kanapy, kolorowe żyrandole, jak i bardziej wystawną, chociaż mało interesującą salę na przyjęcia okolicznościowe. Warto byłoby nad tym pomyśleć i zdecydować się na jeden, ale konkretny dominujący styl.  Jeszcze jeden minus to dla mnie menu, które jest udostępnione na stronie

Pasja Smaku
Ugryź Przegryź Bistro - opinia 199

widziałam. Ja postawiłam na testowanie burgerów, więc skorzystałam z kuponu na Grouponie. Lokal wymagał wcześniejszej rezerwacji, więc zamówiłam stolik i pozostało czekać do wieczora. Na miejscu okazało się, że sala mimo dość dobrej pory, jeśli chodzi o klientów była prawie pusta. Podeszłam do baru w celu pokazania kuponu, ale okazało się, że nikt o rezerwacji nic nie wiedział, na szczęście

Pasja Smaku
Food Blogger Fest IV - relacja 155

spotkać się z Piotrkiem Ogińskim z Kocham Gotować, a później zostałam mocno zmotywowana wystąpieniem Delimamma i Adama ze Stowarzyszenia Opolskiej Blogosfery Kulinarnej. Po przerwie ciężko było mi wrócić na salę, wystąpieniom przyglądałam się z holu podczas rozmów i konsumowania różnych przysmaków. W tym roku ze sponsorów został tylko E.Wedel, a dołączyli Samsung, Nespresso i olej Kujawski. Dzięki nim było zdrowo

Pasja Smaku
Dorada po śródziemnomorsku 236

zawsze była uważana za “królową mórz”. Jak na królową przystało, można ją przygotować na wiele sposobów: na grillu, w piekarniku, pieczoną w papierze( al cartoccio), w słonej skorupce (al sale),  czy na surowo jako składnik sushi. Królową mórz nazywana jest również z innego powodu, otóz pomiędzy oczami ma rodzaj złotego paska- półksiężyca, przypominającego koronę, który znika po jej śmierci

Mia Cucina Sofieta
Zupa kalafiorowo-selerowa i pistacje 164

kalafiora podzielonego na różyczki. Następnie dolewamy wody do wysokości warzyw, dokładamy szałwię i gotujemy do miękkości Wyciągamy szałwię z garnka, a warzywa miksujemy. Dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku salą i pieprzem. Zupę podajemy z pokruszonymi i uprażonymi na suchej patelni pistacjami

Przysmaki Karolki

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję