gulasz - 5976 przepisów (strona:146/399)

Gulasz z indyka z warzywami w sosie własnym 37

Gulasz z indyka z warzywami w sosie własnym to moja propozycja na smaczny i lekki obiad, który nie wymaga spędzenia w kuchni mnóstwa czasu. Lubię takie szybkie dania, a Wy? Filet z indyka jest niskokaloryczny i dostarcza wielu składników odżywczych. W połączeniu z warzywami oraz sosem to Czytaj więcej

Di gotuje
Jak rozgrzać się zimą? Przepisy na rozgrzewające dania, napoje i przyprawy 42

wtedy sięgać po rozgrzewające potrawy, napoje i przyprawy, które rozgrzeją nas od środka i poprawią samopoczucie. Poznaj sprawdzone sposoby na walkę z zimowym chłodem! Rozgrzewające dania – termosy obiadowe Zupy, gulasze i potrawy jednogarnkowe Rozgrzej się od środka jedząc rozgrzewające zupy. Warto przygotować gęsty rosół z warzywami korzennymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SMACZNY GULASZ WIEPRZOWY + FILMIK 30

Gulasz dobrze ugotowany to podstawa dobrego dania, a mój taki jest, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  1 kg lub trochę więcej, wieprzowej łopatki 1 płaska łyżka słodkiej papryki 3 łyżki mąki pszennej  2 liście laurowe 3 ziarnka ziela angielskiego 10 ziarnek pieprzu 1 łyżka jarzynki 1 duża cebula mielony pieprz, sól do smaku  magii według uznania

Kulinarne Fantazje Marioli
Gulasz z dzika 31

godzinie dodajemy grzyby (nie muszą być rozmrożone), gotujemy kolejną godzinę (również na średnim ogniu), tutaj mieszamy zdecydowanie częściej. W razie potrzeby i preferencji, dolewamy wody (najlepiej wrzątku).   Gulasz doprawiamy solą i pieprzem, wg własnego uznania.   Ponownie wkładamy nad płomień, tym razem na najmniejszy, gotujemy pod przykryciem przez około 2-3 godziny, kontrolując płyn i mieszając. Podajemy z ulubionymi

R'n'G Kitchen
Gulasz mięsny z borowikami 34

przemieszać i ew. dolać trochę wody, jeśli płynu będzie za mało. Po dwóch godzinach możemy zredukować ew. nadmiar płynu (w zależności od preferencji), do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Gulasz podajemy z posiekaną natką pietruszki. Danie polecam ze smażonymi na smalcu ziemniakami lub tradycyjnie z paloną kaszą gryczaną

R'n'G Kitchen
Ful 31

wciąż fasola nie pasuje mi na początek dnia. Okazuje się, że te nasiona podaje się na śniadania w innej części globu. Dziś zapraszam po przepis na ful, wegański gulasz z Kuwejtu. Nie mylić z pastą z bobu serwowaną w Egipcie. Przez całkowity przypadek dowiedziałam się, że ful jest ulubionym daniem śniadaniowym ambasadora Kuwejtu w Polsce. Ful warto przygotować dzień przed

Weekendy w domu i ogrodzie
Wegetariański gulasz z zielonej soczewicy i pieczarek 36

zaczną się rumienić. Do garnka wlewamy gorący bulion, dodajemy soczewicę, koncentrat pomidorowy, curry, sól i pieprz. gotujemy pod przykryciem około 30 minut (do momentu aż soczewica będzie miękka). Do gulaszu dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Podgrzewamy całość jeszcze około 5 minut. Danie posypujemy natką pietruszki. Podajemy z pieczywem

Qchnia po prostu
Gulasz z soczewicy z cukinią i pieczarkami 35

kaszą, nie od zawsze było mi po drodze. Ostatnio jednak postanowiłam przełamać się i zacząć używać w swojej kuchni również i tych produktów. Przepis na taki warzywny gulasz bardzo mi się spodobał. Świetnym pomysłem okazało się podanie go razem z chlebkami naan . Na 4 porcje: 1 szkl. czerwonej soczewicy 1 cebula 1 cukinia 250 g pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów

Smaki Na Talerzu
Stroganow! 48

także podany na przyjęciu lub jako elegancki niedzielny, rodzinny posiłek. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, ale jako dodatek sprawdzą się także pyzy, ziemniaczki lub kasza. Palce lizać! Robiłam ten gulasz już w różnych wersjach, tym razem przetestowałam opcję z boczkiem oraz wytrawnym winem i powiem Wam, że naprawdę warto, przyrządzić go w ten sposób. Spróbujcie, a nie będziecie żałować

Blog z Apetytem
GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH + FILMIK 36

Dzisiaj podam bardzo łatwy przepis na gulasz z żołądków drobiowych z dodatkiem warzyw. Smaczne i łatwe w przygotowaniu danie.  SKŁADNIKI :  1 kg żołądków drobiowych 2-3 liście laurowe, 3 ziela angielskie kilka ziarnek pieprzu 1 łyżka naturalnej jarzynki  2 cebule pokrojone w kostkę 1 marchew, kawałek selera sól, pieprz do smaku  słodka papryka i czosnek

Kulinarne Fantazje Marioli
Gnocchi z gulaszem w sosie smietanowym 41

nadzieję, że taka długa przerwa już się nie przytrafi. A skoro dzisiaj poniedziałek to nowy tydzień i nowy przepis. Zapraszam na szybki obiad, włoskie kluseczki gnocchi z gulaszem w sosie śmietanowym. Prosty, szybki i pyszny obiad. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz z kurczaka i szpinaku 29

Bardzo niecodzienny gulasz z kurczaka, z dodatkiem szpinaku i pomidorów suszonych. Smak trzeba poczuć na języku, bo nawet jeśli masz bujną wyobraźnię, to i tak nie masz pojęcia, jaki jest pyszny. Dodatek kaszy gryczanej nadaje mu rustykalnego wyglądu i smaku. Bardzo prosty do wykonania. Polecam na niedzielny obiad. Składniki na 4 porcje: ? 2 piersi z kurczaka ? 10 sztuk suszonych pomidorów

To co kocham
Leczo 26

Leczo to sztandarowe danie jednogarnkowe. To potrawa węgierska, rodzaj gulaszu warzywnego z pomidorów i świeżej papryki duszonych na smalcu z dodatkiem wędzonej słoniny i z podsmażoną na złocisty kolor cebulą,, doprawionych papryką w proszku. Na Węgrzech jest tym, czym w Polsce bigos. Warzywne jest dodatkiem do mięsa, natomiast z kiełbasą to samodzielna potrawa. U nas leczo przyrządza się na oleju

To co kocham
Forszmak 30

Forszmak to pożywny, zawiesisty gulasz z ogórkami kiszonymi, o smaku lekko winnym i kwaśno-ostrym. Nazwa forszmak pochodzi z niemieckiego – Vorschmack czyli przystawka od vor – przed + schmackhaft – smaczny, apetyczny. Początkowo był to więc rodzaj przekąski. Niezwykle popularny forszmak w latach 80. królował w polskich restauracjach, gdzie podawany był jako danie główne. Do tej pory smak forszmaku pozostał

To co kocham
Gulasz mięsny kapuściany 35

mamy jesień, a więc w kuchni pojawiają się bardziej treściwe dania. Dzisiaj proponuję gulasz z mięsa indyka z warzywami i kapustą kiszoną. Sycący, kwaskowy i bardzo smaczny! Składniki: ? 300 g mięsa z udźca indyka ? 1 szklanka kapusty kiszonej ? sól, pieprz, sos sojowy do smaku ? mrożona mieszanka warzywna wiosenna ? 1 cebula ? pęczek natki pietruszki ? 3 łyżki gotowego sosu słodko-kwaśnego

To co kocham

Proponowane wyszukiwania