gulasz - 5883 przepisów (strona:150/393)

Węgierski bogracz z ziemniakami 105

gotujemy około 1,5h w razie konieczności podlewając bulionem. Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki, paprykę drylujemy i kroimy w kostkę. Dodajemy ziemniaki i pomidory w puszcze do gulaszu, gotujemy następne pół godziny. Dorzucamy paprykę i po około 5 minutach zdejmujemy z ognia. Podajemy na ciepło obsypane natką pietruszki. Smacznego

Kolizje Smaków
Pomysł na… gulasz z indyka i cukinii z makaronem 105

Szybki gulasz z indyka, z cukinią i makaronem 2 porcje: 300 g piersi indyka 1/2 małej cukinii 1 szklanka przecieru pomidorowego (passata) 150 g makaronu (u mnie kukurydziany z pomidorem) olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, kolendra mielona, majeranek Indyka pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju. Cukinię starłam na tarce o dużych oczkach, dodałam co mięsa. Całość smażyłam krótko

Kucharzyca
STROGONOW WIEPRZOWY 183

Aromatyczny gulasz z szynki wieprzowej. Pyszne i szybkie danie na ciepło :) SKŁADNIKI: Ok. 3 kg Mięsa z szynki wieprzowej 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 800 g pieczarek 1 cebula tłuszcz do smażenia słodka papryka Natka pietruszki sól, pieprz puszka pomidorów 1 łyżeczka cukru ½ szkl. białego wytrawnego wina 2 łyżki musztardy 1 l bulionu 200 ml śmietany 30% mąka ziemniaczana

Marcepanowa kuchnia
Sycący kociołek z mięsem i warzywami 449

wsypać 2-3 łyżki mąki pszennej i wlać tyle wody, aby dało się mąkę dobrze wymieszać. Gdy warzywa zaczną już mięknąć wlać mąkę energicznie mieszając. Gotować jeszcze chwilę, aż gulasz zgęstnieje. Na koniec doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i w razie potrzeby ostrą papryką

Passions hobbies life
Prega wolowa z burbonem w wolnowarze 146

przygotowania obiadu wolnowar. Tym razem obiad robił mąż stąd taki a nie inny dobór składników: pręga wołowa, burbon, trochę przypraw i warzyw. Po kilku godzinach wyszedł pyszny, konkretny gulasz. Zero pracy, pilnowania, wszystko samo się zrobiło przez noc. A nam zostaje danie nałożyć na talerz i cieszyć się smacznym posiłkiem. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kiełbasa w sosie chrzanowym 121

Cześć Dzisiaj będzie przepis na danie, które powstało z potrzeby chwili. Potrzebowałam czegoś na szybko na obiad. Miał być gulasz z kiełbasy z grzybami . Kiełbasa już się smażyła razem z cebulką. A tu się nagle okazuje, że nie mam w domu grzybów... Zrobiłam więc kiełbasę w sosie chrzanowym. Kiełbasa w sosie chrzanowym Przygotuj nóż i deskę do krojenia, mały garnek

blog.moje-pasje.info
Rozgrzewający i sycący kociołek mięsno-warzywny 132

dodać papryki i dusić całość do miękkości. Jeżeli odparuje nadmiar wody, to ponownie jej dolać. W szklance wymieszać dwie łyżki mąki pszennej z wodą i wlać do potrawy mieszając. Gulasz doprawić dobrze solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i chilli. Podawać z kaszą lub pieczywem. Rabat 10% na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar obowiązuje do 31.12.2017 r. Nóż

Passions hobbies life
Strogonow 206

Składniki: 1 kg wołowiny na gulasz 2 łyżki mąki pszennej 500 g przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 500 g pieczarek 2 czerwone papryki 6 ogórków kiszonych 4 łyżki śmietany 18% olej do smażenia 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 6 ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe 4 łyżeczki musztardy sarepskiej sól

Qchnia po prostu
CURRY RYBNE W MLEKU KOKOSOWYM (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 181

mnie zna ten wie, że jestem fanką przyprawy curry i garam masala, czyli indyjskich klimatów Dzisiaj zatem kolejny przepis z tej serii. Rybny gulasz curry w mleczku kokosowym to niesamowicie aromatyczne, smaczne, bardzo sycące i jak zawsze łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. U mnie podawane ze spaghetti z cukinii lub makaronem konjac . Składniki: 500 g białej ryby np. dorsza

Ola la LCHF
Węgierska zupa gulaszowa 139

wykorzystać pastę paprykową, która tak samo jak mielona papryka występuje w dwóch wersjach: łagodnej i pikantnej. ------------------------------------------------------------- Węgierska zupa gulaszowa Czas przygotowania: ok 120 minut Składniki: 600 g wołowiny na gulasz 1 duża cebula pokrojona w kostkę 1 marchewka pokrojona w pół plasterki 4 szklanki bulionu lub wody 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę 3 ziemniaki pokrojone w kostkę

Kulinarne przygody Gatity
GULASZ Z SZYNKI WIEPRZOWEJ 156

czas mieszam. W międzyczasie danie doprawiam do smaku solą, cukrem, ziołami prowansalskimi i pieprzem cayenne. W razie potrzeby zagęszczam sos mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej wody i gorącego gulaszu

JejKuchnia
Gulasz z indyka fasolą i warzywami 164

Pyszny i sycący gulasz z piersi indyka z fasolą Jaś oraz warzywami, doskonale smakuje podany z ryżem lub kaszą ale również możemy podać go z samym pieczywem. Zbliżają się jesienne dni więc coraz częściej mamy ochotę na bardziej sycące i rozgrzewające dania. Składniki: 300 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 1 mała cukinia zielona 1 mała cukinia żółta

Bajeczna Kuchnia
Dahl z soczewicy a także recenzja książki Superfood... 161

wiele ciekawostek na temat odżywiania... naprawdę polecam! Przepisy są naprawdę proste i szybkie. Ja przygotowałam jeden z nich a mianowicie pyszny i sycący DAHL Z SOCZEWICY. Dahl to indyjski gulasz gdzie głównym składnikiem jest właśnie soczewica. Dzięki tym wszystkim aromatycznym przyprawom rozgrzeje nas w jesienne i zimowe dni. Z mieniłam nieco proporcje przystosowując przepis pod siebie. DAHL Z SOCZEWICY

Radość kipiąca uśmiechem.
Gulasz indyczy w sosie piwno-piernikowym 132

się na dobre.. z dnia na dzień jakby lato się nagle spakowało i odeszło w siną dal.. a na takie chłodne dni najlepszy jest pyszny, rozgrzewający, syty gulasz. Wykorzystałam mięso z indyka dzięki czemu danie jest mniej kaloryczne, ale równie dobre jak z wieprzowiny dzięki przyprawom, piwu i piernikowi. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz wołowy 139

smażymy aż odparuje cały płyn i wołowina lekko się przyrumieni, podlewamy wodą ok 0,5 l dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, grzybki i przyprawy bez soli. Przykrywamy i dusimy gulasz aż do miękkości, w razie potrzeby dodajemy wody, pod koniec dodajemy fasolę i zagęszczamy odrobiną mąki

Gotowanie jest łatwe