W ostatnim czasie w naszej kuchni króluje dziczyzna. Na niedzielny obiad przygotowaliśmy wytrawne ragoût z dziczyzny , a dokładnie z dzika, jelenia i sarny. Owej wytrawności potrawie
niecodziennikpary(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SCHAB PO BAŁKAŃSKU Kiedy masz dość tradycyjnych kotletów schabowych na obiad, wypróbuj przepis na schab po bałkańsku. Jednogarnkowe, kolorowe danie, które nieco przypomina
Księga-SmakuStrogonow po chłopsku Klasyczny Boeuf Strogonow to smaczny i pożywny gulasz wołowy z dodatkiem papryki, kiszonych ogórków i pieczarek. Moja dzisiejsza wersja tej potrawy jest trochę zmieniona, zamiast pieczarek dodałam suszone grzyby, a pod koniec gotowania zagęściłam powstały sos koncentratem pomidorowym oraz słodką śmietanką, dzięki czemu danie stało się niezwykle aromatyczne i treściwe, takie bardziej „chłopskie
Blog z ApetytemBoeuf Strogonow to pyszny i aromatyczny gulasz z mięsa wołowego. Można podawać na różne sposoby np. z kluseczkami, kaszą czy ziemniakami lub po prostu ze świeżym pieczywem. Będzie też smaczną propozycją na różnego rodzaju uroczystościach. 600 gramów najlepiej polędwicy wołowej 300 gramów pieczarek 2 średnie cebule 3/4 ogórków kiszonych sól pieprz 4/5 kulek ziela angielskiego 2/3 liście laurowe
Andzia Pichciliście laurowe i ziele angielskie. Dusimy do miękkości przez ok. 1,5 godziny. Marchew przesmażamy na patelni i dodajemy do gotującego się mięsa. 20 minut przed końcem gotowania do gulaszu dodajemy przesmażoną paprykę i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem
KUCHNIA POLSKAmięso, papryka, boczek lub słonina, przyprawy. I żeby zupa była ostra jak węgierska papryka . Ja z braku wołowiny zrobiłam na łopatce wieprzowej, więc tak naprawdę to tylko udawany, węgierski gulasz, ale pyszny. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmoje ulubione jesienne danie na obiad lub kolację. Świetnie rozgrzewa i syci na długo. Inne przepisy na “ Curry ” znajdziecie tutaj . Polecam również przepisy na “ Gulasze warzywne “. The post Curry z dynią i łososiem appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjapaprykę. Przesmażamy od czasu do czasu mieszając przez 5 minut i dodajemy do mięsa. Wlewamy do całości przecier pomidorowy, wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki i dodajemy wszystkie przyprawy. Gulasz gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut
Qchnia po prostuSmaczna propozycja obiadowa – gulasz z szynki wieprzowej, z dodatkiem pora i pieczarek. Podałam go razem z czeskimi knedlikami oraz konserwowym ogórkiem. około 1 kg szynki wieprzowej 3 małe pory 250-300 g pieczarek 1 puszka pomidorków 1 szkl. (250 ml) bulionu 1-2 ząbki czosnku 1 listek laurowy 2 ziela angielskie 1-2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki sól
Smaki Na Talerzujedyny raz w życiu. Było to ładnych parę lat temu i choć wysilam się i skupiam, nie przywołuję w pamięci nic, prócz pewności, ze smakowały mi bardzo;) Przygotowując gulasz najczęściej jadamy go z dodatkiem ugotowanej kaszy, ale tym razem zachciało mi się czegoś innego, knedlików właśnie. Przygotowanie ich nie jest trudne, w zasadzie trzeba jedynie wyrobić ciasto drożdżowe, uformować
Smaki Na Talerzupatelni podpiekamy pokrojoną kiełbasę i łącznie z wyciśniętą kapustą dodajemy do ziemniaków, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie ubijamy tłuczkiem. Ciepłe ziemniaki nakładamy na talerz i podajemy z gulaszem. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje MarioliSuper "lekki" gulasz z mięsa indyka poleca się na obiad, do kolacji i nie tylko. -- Skład: 500 g mięsa, 400 g groszku z marchewką, 2 cebule, 3-5 ząbków czosnku,1/3 kostki masła, sól, pieprz, papryka, ziele, liść, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa, 2 szkl.wody lub bulionu. -- -- -- Na średnim ogniu podsmażyć pokrojone mięso. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. -- -- Po zeszkleniu
chleba naszegodanie można zaliczyć do typu jednogarnkowych , wszystko pichcimy w jednym garnku .Klasyczny gulasz z dodatkiem białej kapusty i ziemniaków to super pyszne i sycące danie :) Ok 700 gram łopatki wieprzowej 0k 400 g ziemniaków Pół główki kapusty białej 250 gram cebuli Łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej Pół łyżeczki kminku duży ząbek czosnku Sól
Andzia Pichcisolą, pieprzem i papryką. Dorzucamy starty ząbek czosnku. Dolewamy kolejne pół szklanki wody, chwile gotujemy. Jeśli sos jest rzadki zagęszczamy mąką. Koperek myjemy, siekamy i dorzucamy do gulaszu. Podajemy z kaszami, ryżem lub ziemniakami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 2 h Bogracz, to danie węgierskie które robi się z mięsa wołowego. Istnieje wiele przepisów natomiast ja zrobiłam swój
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy