gulasz - 5976 przepisów (strona:150/399)

Ragoût z dziczyzny 81

W ostatnim czasie w naszej kuchni króluje dziczyzna. Na niedzielny obiad przygotowaliśmy wytrawne ragoût z dziczyzny , a dokładnie z dzika, jelenia i sarny. Owej wytrawności potrawie

niecodziennikpary
SCHAB PO BAŁKAŃSKU 11416

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SCHAB PO BAŁKAŃSKU Kiedy masz dość tradycyjnych kotletów schabowych na obiad, wypróbuj przepis na schab po bałkańsku. Jednogarnkowe, kolorowe danie, które nieco przypomina

Księga-Smaku
Strogonow po chłopsku 876

Strogonow po chłopsku Klasyczny Boeuf Strogonow to smaczny i pożywny gulasz wołowy z dodatkiem papryki, kiszonych ogórków i pieczarek. Moja dzisiejsza wersja tej potrawy jest trochę zmieniona, zamiast pieczarek dodałam suszone grzyby, a pod koniec gotowania zagęściłam powstały sos koncentratem pomidorowym oraz słodką śmietanką, dzięki czemu danie stało się niezwykle aromatyczne i treściwe, takie bardziej „chłopskie

Blog z Apetytem
Boeuf Stroganow 115

Boeuf Strogonow to pyszny i aromatyczny gulasz z mięsa wołowego. Można podawać na różne sposoby np. z kluseczkami, kaszą czy ziemniakami lub po prostu ze świeżym pieczywem. Będzie też smaczną propozycją na różnego rodzaju uroczystościach. 600 gramów najlepiej polędwicy wołowej  300 gramów pieczarek 2 średnie cebule 3/4 ogórków kiszonych sól pieprz 4/5 kulek ziela angielskiego 2/3 liście laurowe

Andzia Pichci
Gulasz po węgiersku 129

liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy do miękkości przez ok. 1,5 godziny. Marchew przesmażamy na patelni i dodajemy do gotującego się mięsa. 20 minut przed końcem gotowania do gulaszu dodajemy przesmażoną paprykę i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem

KUCHNIA POLSKA
Zupa gulaszowa węgierska z kluseczkami 109

mięso, papryka, boczek lub słonina, przyprawy. I żeby zupa była ostra jak węgierska papryka . Ja z braku wołowiny zrobiłam na łopatce wieprzowej, więc tak naprawdę to tylko udawany, węgierski gulasz, ale pyszny. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Curry z dynią i łososiem 100

moje ulubione jesienne danie na obiad lub kolację. Świetnie rozgrzewa i syci na długo. Inne przepisy na “ Curry ” znajdziecie tutaj . Polecam również przepisy na “ Gulasze warzywne “. The post Curry z dynią i łososiem appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Gulasz z indyka z kiszonymi ogórkami 158

paprykę. Przesmażamy od czasu do czasu mieszając przez 5 minut i dodajemy do mięsa.  Wlewamy do całości przecier pomidorowy, wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki i dodajemy wszystkie przyprawy. Gulasz gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut

Qchnia po prostu
Gulasz z szynki z porem i pieczarkami 119

Smaczna propozycja obiadowa – gulasz z szynki wieprzowej, z dodatkiem pora i pieczarek. Podałam go razem z czeskimi knedlikami oraz konserwowym ogórkiem. około 1 kg szynki wieprzowej 3 małe pory 250-300 g pieczarek 1 puszka pomidorków 1 szkl. (250 ml) bulionu 1-2 ząbki czosnku 1 listek laurowy 2 ziela angielskie 1-2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki sól

Smaki Na Talerzu
Czeskie knedliki 105

jedyny raz w  życiu. Było to ładnych parę lat temu i choć wysilam się i skupiam, nie przywołuję w pamięci nic, prócz pewności, ze smakowały mi bardzo;) Przygotowując gulasz najczęściej jadamy go z dodatkiem ugotowanej kaszy, ale tym razem zachciało mi się czegoś innego, knedlików właśnie. Przygotowanie ich nie jest trudne, w zasadzie trzeba jedynie wyrobić ciasto drożdżowe, uformować

Smaki Na Talerzu
PANCZKRAUT I GULASZ Z INDYKA + FILMIK 100

patelni podpiekamy pokrojoną kiełbasę i łącznie z wyciśniętą kapustą dodajemy do ziemniaków, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie ubijamy tłuczkiem.  Ciepłe ziemniaki nakładamy na talerz i podajemy z gulaszem.                                   Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Gulasz z indyka 178

Super "lekki" gulasz z mięsa indyka poleca się na obiad, do kolacji i nie tylko. -- Skład: 500 g mięsa, 400 g groszku z marchewką, 2 cebule, 3-5 ząbków czosnku,1/3 kostki masła, sól, pieprz, papryka, ziele, liść, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa, 2 szkl.wody lub bulionu.  -- -- -- Na średnim ogniu podsmażyć pokrojone mięso. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. -- -- Po zeszkleniu

chleba naszego
Gulaszowy chłopski garnek z białą kapusta 148

danie można zaliczyć do typu jednogarnkowych , wszystko pichcimy w jednym garnku .Klasyczny gulasz z dodatkiem  białej kapusty i ziemniaków  to super pyszne i sycące danie  :)  Ok 700 gram łopatki wieprzowej 0k 400 g ziemniaków Pół główki kapusty białej 250 gram cebuli Łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej Pół łyżeczki kminku duży ząbek czosnku Sól

Andzia Pichci
Gulasz z indyka w sosie koperkowym. 107

solą, pieprzem i papryką. Dorzucamy starty ząbek czosnku. Dolewamy kolejne pół szklanki wody, chwile gotujemy. Jeśli sos jest rzadki   zagęszczamy  mąką. Koperek myjemy, siekamy i dorzucamy do gulaszu.  Podajemy z kaszami, ryżem lub ziemniakami.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Bogracz 99

Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 2 h   Bogracz, to danie węgierskie które robi się z mięsa wołowego. Istnieje wiele przepisów natomiast ja zrobiłam swój

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy