gulasz - 5976 przepisów (strona:153/399)

Strogonow 212

Składniki: 1 kg wołowiny na gulasz 2 łyżki mąki pszennej 500 g przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 500 g pieczarek 2 czerwone papryki 6 ogórków kiszonych 4 łyżki śmietany 18% olej do smażenia 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 6 ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe 4 łyżeczki musztardy sarepskiej sól

Qchnia po prostu
CURRY RYBNE W MLEKU KOKOSOWYM (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 192

mnie zna ten wie, że jestem fanką przyprawy curry i garam masala, czyli indyjskich klimatów Dzisiaj zatem kolejny przepis z tej serii. Rybny gulasz curry w mleczku kokosowym to niesamowicie aromatyczne, smaczne, bardzo sycące i jak zawsze łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. U mnie podawane ze spaghetti z cukinii lub makaronem konjac . Składniki: 500 g białej ryby np. dorsza

Ola la LCHF
Węgierska zupa gulaszowa 143

wykorzystać pastę paprykową, która tak samo jak mielona papryka występuje w dwóch wersjach: łagodnej i pikantnej. ------------------------------------------------------------- Węgierska zupa gulaszowa Czas przygotowania: ok 120 minut Składniki: 600 g wołowiny na gulasz 1 duża cebula pokrojona w kostkę 1 marchewka pokrojona w pół plasterki 4 szklanki bulionu lub wody 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę 3 ziemniaki pokrojone w kostkę

Kulinarne przygody Gatity
GULASZ Z SZYNKI WIEPRZOWEJ 159

czas mieszam. W międzyczasie danie doprawiam do smaku solą, cukrem, ziołami prowansalskimi i pieprzem cayenne. W razie potrzeby zagęszczam sos mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej wody i gorącego gulaszu

JejKuchnia
Gulasz z indyka fasolą i warzywami 170

Pyszny i sycący gulasz z piersi indyka z fasolą Jaś oraz warzywami, doskonale smakuje podany z ryżem lub kaszą ale również możemy podać go z samym pieczywem. Zbliżają się jesienne dni więc coraz częściej mamy ochotę na bardziej sycące i rozgrzewające dania. Składniki: 300 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 1 mała cukinia zielona 1 mała cukinia żółta

Bajeczna Kuchnia
Dahl z soczewicy a także recenzja książki Superfood... 167

wiele ciekawostek na temat odżywiania... naprawdę polecam! Przepisy są naprawdę proste i szybkie. Ja przygotowałam jeden z nich a mianowicie pyszny i sycący DAHL Z SOCZEWICY. Dahl to indyjski gulasz gdzie głównym składnikiem jest właśnie soczewica. Dzięki tym wszystkim aromatycznym przyprawom rozgrzeje nas w jesienne i zimowe dni. Z mieniłam nieco proporcje przystosowując przepis pod siebie. DAHL Z SOCZEWICY

Radość kipiąca uśmiechem.
Gulasz indyczy w sosie piwno-piernikowym 140

się na dobre.. z dnia na dzień jakby lato się nagle spakowało i odeszło w siną dal.. a na takie chłodne dni najlepszy jest pyszny, rozgrzewający, syty gulasz. Wykorzystałam mięso z indyka dzięki czemu danie jest mniej kaloryczne, ale równie dobre jak z wieprzowiny dzięki przyprawom, piwu i piernikowi. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz wołowy 143

smażymy aż odparuje cały płyn i wołowina lekko się przyrumieni, podlewamy wodą ok 0,5 l dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, grzybki i przyprawy bez soli. Przykrywamy i dusimy gulasz aż do miękkości, w razie potrzeby dodajemy wody, pod koniec dodajemy fasolę i zagęszczamy odrobiną mąki

Gotowanie jest łatwe
Duszona cielęcina :) 137

Biała cześć pora Garść suszonych pomidorów 1 cebula (u mnie czerwona bo białej jakby brakło) 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy z oliwek Czosnek granulowany, tymianek, (przyprawa do gulaszu-dla opornych, czyli dla mnie) Mięso czyścimy, osuszamy i podsmażamy na dobrze rozgrzanej oliwie,przekładamy do garnka. Marchewkę, pora, cebulę i pomidory suszone kroimi w drobną kostkę i wrzucamy

Mamuśka wraca do formy
GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH I BOBU 140

Żołądki drobiowe to przysmak nie jednej osoby, dzisiaj przygotowałam je pieczone z warzywami  i pysznym bobem. Ala gulasz wyszedł bardzo smaczny a podałam go z kaszą. SKŁADNIKI : 500 g żołądków drobiowych 3 łyżki oleju 2 marchewki 1/2 l bulionu lub więcej 250 g młodego bobu 2 cebule 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól, pieprz do smaku, kolendra

Kulinarne Fantazje Marioli
zdrowy ,smaczny gulasz z patatow-batatow,czyli ze slodkich ziemniakow 101

bogatą konsystencję,potrawa jest gotowa .Dodać śmietankę opcjonalnie i sól z pieprzem według potrzeby.;)) ps. te jasne malutkie kawałki to mielone miso indycze dodane pod koniec gotowania do połowy gulaszu ,bo moi Panowie są mięsożerni

w mojej kuchni
POMIDOROWY GULASZ Z MIĘSEM MIELONYM 136

Gulasz z Mięsa Mielonego , coś innego ale również dobrego. Moja wersja oczywiście jak pozostałe przepisy jest odchudzona , nie jest typowo tradycyjna. Polecam każdemu by spróbował :)  SKŁADNIKI: 🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴 500 g mięsa mielonego z wieprzowiny 200 g warzyw mrożonych słupki 2 ząbki czosnku 500 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżka

Gotowanie Patki
Ciecierzyca z warzywami i "Pod drzewem magnolii" 117

skórki, więc było w nich sporo płynu, który trzeba było odparować, a i pomidory trzeba było dłużej gotować, by się bardziej rozpadły. Gdy całość będzie miała odpowiednią konsystencję przypominającą gulasz, usunąć lubczyk i dodać czosnek niedźwiedzi oraz pokrojone w kostkę paprykę, chili i cukinię. Gotować do momentu, gdy warzywa będą miękkie, ale nadal chrupkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Weekendy w domu i ogrodzie
Warzywny gulasz z soczewicą. 173

Święta, święta i po świętach.. a jeść coś trzeba! dlatego dziś polecam pyszny warzywny gulasz z dodatkiem soczewicy i aromatycznych przypraw. Smaczny i zdrowy a zarazem rozgrzewający, bo niby wiosna a za oknami pada śnieg... Składniki; 1 cebula Może być też suszona w płatkach - Skworcu 1 czerwona, żółta i zielona papryka 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego

Radość kipiąca uśmiechem.
GULASZ WIEPRZOWY ZE SZPARAGAMI 197

Pyszny i sycący gulasz z łopatki wieprzowej. Z cieniutkimi plasterkami pikantnej kiełbaski chorizo, świeżymi pomidorami i zielonymi szparagami. Mięso jest idealnie miękkie, a do tego kruchutkie. Dzięki długiemu gotowaniu sos nabiera odpowiedniej konsystencji i bogatego smaku. Można podać go z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 2 łyżka oleju np. kokosowego 500 g łopatki wieprzowej sól morska, świeżo

cool and minty

Proponowane wyszukiwania